Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ο οικονομικός απολογισμός της ανακαίνισης του Γυμναστηρίου Παπαδάτου, γιατί έτσι κρίνεται σωστά κάθε έργο.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου, με πρόσφατο σχετικό δελτίο τύπου (δείτε εδώ), μας ενημέρωσε για την αποπεράτωση των εργασιών στο Γυμναστήριο Παπαδάτου και την έναρξη λειτουργίας του.
Θέλουμε λοιπόν να προσθέσουμε και εμείς μερικά πράγματα..... 

Καταρχήν είναι θετικό τόσο η ύπαρξη του Γυμναστηρίου όσο και η ανακαίνιση του και πολύ καλώς έγινε. Πρέπει ένας τέτοιος χώρος που δέχεται καθημερινά κόσμο να είναι αξιοπρεπής, καθαρός με σωστές συνθήκες υγιεινής.
Σίγουρα θα υπάρχει η νεολαία της περιοχής, αλλά και μεγαλύτεροι άνθρωποι σε ηλικία που θα το χρησιμοποιούν και προσωπικά γνωρίζουμε το τι διέξοδο και τι ευεργετήματα προσφέρει η εκγύμναση με αντιστάσεις, μιας και εμείς έχουμε το ίδιο χόμπι για πολλά χρόνια.
Όμως αυτό που από μεριάς μας θέλουμε να κριτικάρουμε, είναι η έλλειψη οικονομικού απολογισμού. Όταν βγάζεις ένα δελτίο τύπου για να ενημερώσεις και να παρουσιάσεις το έργο σου, πρέπει αυτό να συνοδεύεται απαραιτήτως και με τον οικονομικό του απολογισμό, για να μπορεί ο σκεπτόμενος δημότης να κρίνει το κλάσμα οφέλους προς κόστος και έτσι να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα το πόσο καλό έργο προσφέρεις, ώστε να υπάρχει και η δημόσια λογοδοσία για την διαχείριση των χρημάτων των δημοτών.
Δελτίο τύπου παρουσίασης έργου χωρίς οικονομικό απολογισμό, συγχωρήστε μας, αλλά είναι λειψό δελτίο τύπου..., πολύ λειψό...
Η Κοινωφελής Επιχείρηση στο δελτίο τύπου της, οικονομικό απολογισμό δεν κάνει. Γενικά στο Δήμο Ξηρομέρου με το θέμα της οικονομικής διαχείρισης δεν τα πάνε πολύ καλά... και μέσα από το Blog, αυτό το έχουμε αναδείξει πολλές φορές στο παρελθόν.
Εμείς λοιπόν θα κάνουμε τον οικονομικό απολογισμό της ανακαίνισης του Γυμναστηρίου Παπαδάτου, με βάση τα επίσημα έγγραφα της Κοινωφελούς Επιχείρησης, για να έχετε πλήρη εικόνα.
· 4.500 € για εσωτερικό ελαιοχρωματισμό (δείτε  εδώ).
·4.500 € για εξωτερικό ελαιοχρωματισμό (δείτε   εδώ).
· 5.200 € για αντικατάσταση του δαπέδου (δείτε  εδώ).
·811,80 € για αντικατάσταση υαλοπινάκων (δείτε εδώ).
· 2.000 € για τοποθέτηση ταμπέλας και εκτέλεση εργασιών συντήρησης (δείτε εδώ).
· 605 € για εξοπλισμό υλικών και ηλεκτρικών συσκευών (δείτε εδώ).
Άρα το συνολικό ποσό που έχει επενδύσει η Κοινωφελής Επιχείρηση στο Γυμναστήριο Παπαδάτου είναι 17.616,80 € και τώρα πιστεύουμε ότι οι δημότες έχουν πλήρη ενημέρωση.
Ευχόμαστε στην νεολαία και τους ανθρώπους της περιοχής που θα το χρησιμοποιούν καλή εκγύμναση και τα καλύτερα.
mytikaspress

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο