Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Λαθροϋλοτόμοι κόβουν βελανιδιές στο δρυοδάσος "Φαγιά" στην Πάλαιρο (Πλαγιά)



       Στη ενότητα Παλαίρου μετά την Πογωνιά, στο χωριό Πλαγιά, βρίσκεται το δρυοδάσος "Φαγιά" ιδιαίτερης αισθητικής και οικολογικής σημασίας. 
     Στο σπάνιο αυτό δάσος αδίστακτοι λαθροϋλοτόμοι, πήραν τσεκούρια και αλυσοπρίονα και λεηλατούν τα δέντρα. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε (τραβήχτηκαν σήμερα το πρωί απο ευαίσθητο αναγνώστη μας) δείχνουν την καταστροφή του δάσους. Οι βελανιδιές έχουν κοπεί από τη ρίζα, είναι φρεσκοκομμένες και το πανέμορφο τοπίο λεηλατείται από τα αλυσοπρίονα των λαθροξυλάδων.........



  Σύμφωνα με πληροφορίες οι παράνομοι άνοιξαν δρόμο μέσα στο δάσος το έχουν μετατρέψει σε ξέφραγο αμπέλι και ανενόχλητοι αλωνίζουν.
      Η κοπή των δέντρων προκάλεσε την έντονη αντίδραση πολλών φίλων που ζητάνε από το Δασαρχείο Αμφιλοχίας τον εντοπισμό των ασυνειδήτων και την παραδειγματική τιμωρία τους για να περιοριστούν οι παράνομες υλοτομήσεις στη περιοχή και για να μην καταστραφεί αυτό το υπέροχο και όμορφο δρυοδάσος "Φαγιά".

3 σχόλια:

  1. ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΑΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΚΤΕΡ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΝ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ.ΤΩΡΑ Η ΤΟΠΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ?ΚΑΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΣΤΟ ΤΩΡΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι προηγούμενοι τουλάχιστον ενδιαφερόταν για τον τόπο, αυτοί τον έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού, το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα βάλουν το δάχτυλο στο μέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παλι ο δημος φταιει για ολα ο δημος φταιει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο