Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΒΟΝΙΤΣΑ: Μια απάντηση για τον Φράχτη που έκλεισε αγροτικό δρόμο!

    Δημοσιεύουμε αυτούσια την απάντηση που μας έστειλε αναγνώστης (ο οποίος δεν επιθυμεί την γνωστοποίηση των στοιχείων του) για τον Φράχτη που έκλεισε αγροτικό δρόμο στη Βόνιτσα(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
      Ασφαλώς όλα όσα αναφέρει αποτελούν προσωπικές του απόψεις και δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι τις ασπαζόμαστε.
Αναλυτικά:

Έπειτα από το άρθρο που δημοσιεύσατε στις 29/9/2016 με τίτλο: "ΒΟΝΙΤΣΑ: Έφραξε αυθαίρετα αγροτικό δρόμο στη περιοχή της Παναγιάς προς τον Προφήτη Ηλία".

       Οφείλω να σας ενημερώσω προς αποκατάσταση της αλήθειας και  δημόσιας ενημέρωσης των επισκεπτών σας, (και ειδικά των Βονιτσάνων), για αυτό το ΔΟΛΙΑ κατασκευασμένο θέμα που σας έστειλαν για δημοσίευση, και που το δημοσιεύουν και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό την κάλυψη ενός άθλιου γεγονότος που αφορά μία εγκληματική ενέργεια καταστροφής δασικής έκτασης και μεγάλου μέρους ιδιόκτητων κτημάτων.
      Εδώ και ένα μήνα περίπου μέσα σε "μία νύχτα" κάποιο τεράστιο μηχάνημα εκχέρσωσης και διάνοιξης δρόμων, ξεκινώντας από την περιοχή του ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΩΝ Βόνιτσας κατέστρεψε μεγάλη δασική έκταση πέρασε μέσα από ιδιόκτητα κτήματα και αφού προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε δασικό πλούτο σε αποστραγγιστικά έργα και στα κτήματα έφτασε μέχρι το σημείο που σας δείχνουν στις φωτογραφίες..........



    Χωρίς καμία άδεια από καμία αρμόδια υπηρεσία Δασαρχείο-Αρχαιολογία-Περιφέρεια-Δήμο κλπ. Έτσι αυθαίρετα, παράνομα, καταχρηστικά καταπάτησε δασικές εκτάσεις και ιδιωτική περιουσία. 
     Εννοείται ότι έχουν γίνει όλες οι νόμιμες ενέργειες αναφοράς και καταγγελίας τους συμβάντος, προς όλες τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες. 

      Αυτό που με άριστη τέχνη φωτογραφίσανε και σας στείλανε εστιάζοντας μόνο στο  σημείο που είναι το πλεγμάτινο πορτόνι και από μία μόνο κατεύθυνση, είναι η Πάνω είσοδος οικογενειακής κτηματικής  περιουσίας που οφείλει να είναι φραγμένη, λόγω κτηνοτροφικής περιοχής  για να μην εισέρχονται και εξέρχονται τα ζώα της περιοχής προκαλώντας ζημίες σε καλλιέργειες είτε του ιδιοκτήτη είτε  των γειτονικών κτημάτων. 
   Εάν εστίαζε λίγο μακριά θα βλέπαμε κτήμα με ελιές στάβλους αγροικίες και ζώα. 
    Είναι είσοδος κτημάτων που αγοράστηκαν το 1973 με συμβόλαια και τοπογραφικά διαγράμματα από άλλους ιδιοκτήτες που τα είχαν στην κατοχή τους από το 1951.
      Ακριβώς πίσω από την πλάτη του ¨φωτογράφου¨ περνάει ο μεγάλος αγροτικός δρόμος (που αναφέρουν  ο/οι κύριοι) τσιμεντοστρωμένος πλατύς προσπελάσιμος από όλα τα μεταφορικά μέσα και  κάνοντας στροφή πηγαίνει μέχρι το ιερό εκκλησάκι της Παναγίας, (αρκετά πάνω από το κτήμα) όπου και επί Δημαρχίας αείμνηστου Δρίβα είχε σκοπό μέσω του κανονικού μονοπατιού να ενωθεί με τον δρόμο του Παλαιοχωρίου  Παλιαμπέλων  που οδηγεί στον Προφήτη Ηλία.
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΘΛΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ. 

    Είναι απορίας άξιο όμως πως αφήνουν υπονοούμενα για την πρόσβαση στο Ιερό Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.
    Το εκκλησάκι έχει Δρόμο. Η Οδική πρόσβαση εδώ και πάρα πολλά χρόνια γίνετε από τον Μεγάλο Δημόσιο δρόμο Βόνιτσας Παλιαμπέλων  και από εκεί με μεγάλο ,σε πολλά σημεία τσιμεντοστρωμένο  δρόμο, προσπελάσιμο από εκατοντάδες κόσμου για λειτουργίες συνέχεια και με αποκορύφωση την μεγάλη γιορτή του Αγίου στις 20 Ιουλίου κάθε έτους, που συρρέει πλήθος κόσμου, όπου και εσείς προφανώς έχετε πάει,διότι έχετε αναρτημένο πλούσιο υλικό και αφιερώματα σε αυτή την μεγάλη Γιορτή.
    Ο δρόμος συνεχίζει και φτάνει μέχρι την περιοχή του Παλαιοχωρίου Παλιαμπέλων για την εξυπηρέτηση άλλων κτηνοτρόφων και του αρχαιολογικού.

     Αυτό όμως που προκαλεί μεγάλη εντύπωση και θα πρέπει να προκαλέσει και τον προβληματισμό όλων μας, είναι, σε τι πραγματικά αποσκοπεί αυτή η αθλιότητα, που με τόσο Θράσος έγινε, μην υπολογίζοντας καμία αρχή του κράτους, καμία ιδιωτική περιουσία και τώρα εντέχνως και με μεγάλη ραδιουργία προσπαθούν μέσω εσάς και των κοινωνικών δικτύων, να επιβάλουν μία πρόσβαση για το Βουνό του ¨Αηλιά¨ , και την περιοχή του Παλαιοχωρίου, μέσα και από ιδιόκτητη και από δασική έκταση, που σε όλο σχεδόν το μήκος της έχει τεράστια υψομετρική κλίση με αδύνατη την προσπέλαση ακόμα και ενός 4#4,και με καταστροφική διάβρωση του εδάφους κάθε χρόνο από τις τεράστιες ποσότητες βρόχινου Νερού που συσσωρεύεται κάθε Χειμώνα από όλο το βουνό.
      Μήπως πρέπει να υπάρχει ένας Οριακά προσβάσιμος  μη χαραγμένος Δρόμος, για λίγους, με ειδικά οχήματα προς το Δάσος του ¨Αηλιά¨ γιατί στον κανονικό μεγάλο δημόσιο δρόμο περιπολεί Δασαρχείο, Αστυνομία, Αρχαιολογία κλπ;
       Ανατρέξτε στα δημοσιεύματα σας και των άλλων μέσων ενημέρωσης τι γίνετε κάθε χρόνο με την παράνομη υλοτομία;
      Ανατρέξτε σας παρακαλώ  στα δημοσιεύματα σας και των άλλων μέσων ενημέρωσης του Ιουλίου 2013 με τίτλο "ΧΑΣΙΣΟΔΑΣΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΗΛΙΑ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ";
     Ανατρέξτε επίσης στο αφιέρωμα που έχετε κάνει για τα Παλιάμπελα Βόνιτσας στο κομμάτι του ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ-ΛΕΚΚΑ, από όπου και "συμπτωματικά¨ ξεκίνησε η μπουλντόζα"; 

   Και τελευταία Απορία, διότι  έτσι και αλλιώς η Δικαιοσύνη θα το λύσει το θέμα.
Με ποιά δύναμη κάλυψης έκαναν αυτή την παράνομη ενέργεια, και ο Χειριστής και ο Χρηματοδότης, που τελικά όπως συμπεραίνεται από το δημοσιευμά σας έχει Ονοματεπώνυμο ;
Έχουν τυχόν υμετέρους, κοντινούς συγγενείς ή φίλους ,σε αρμόδιες υπηρεσίες ή στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους δίνει το θράσος να καταπατούν ότι θέλουν;

Δεν εξηγείται Διαφορετικά.
Τα συμπεράσματα δικά σας και των αναγνωστών σας.
Σας ευχαριστώ.

3 σχόλια:

  1. Να ηταν μονο η Βονιτσα, ολο το Ξηρομερο και την Αιτ/νια την εχουν περιφραξει παρανομα ορισμενοι νεοκτηνοτροφοι με αποτελεσμα να μην μπορουν αυτοι που εχουν ελιες κ.τ.λ να κανουν τις δουλειες τους...Αστακος-Καραισκακη-Βασιλοπουλο-Μαραθιας-Καμπλαφκα-Βελα σχεδον μεχρι το Μυτικα τους πιο πολλους αγροτικουσ δρομους, και οχι μονο, οι καταπατητες και οι κτηνοτροφοι τους εχουν περιφραξει.Ας κανουν μια εξορμηση οι αρμοδιοι φορεις να δουν τα χαλια μας..Τι λεει το Δασαρχειο Αμφιλοχιας; Γνωριζει το θεμα αυτο?Με λιγα λογια η σωτηρια της περιοχης βρισκεται στους νόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το όνομα του κυρίου,που σας έστειλε την επιστολή,γιατί δεν το γράφετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στον συμπολίτη μας που αυτή την δύσκολη περίοδο γιά την χώρα μας μπόρεσε και πρόσφερε αυτό το ποσόν γιά τον καθαρισμό του συγκεκριμένου δασικοαγροτικού δρόμου.Ενός δρόμου πού είναι χαραγμένος εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια.Μάλιστα για ενημέρωση σωστή των συμπολιτών μας, θά αναφέρω ότι το 2008 ο σημερινός πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Προκόπιος και τότε υπουργός Εσωτερικών είχε χρηματοδότηση με 40.000
    ευρώ περίπου στά πλαίσια ενός προγράμματος σχετικά με την πυρασφάλεια της περιοχής τον Δήμο ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ τότε, καί ετσι έγιναν εργασίες συντήρης καί αποκατάστασης τού οδοστρόματος.Βέβαια όλα αυτά πρέπει φυσικά να είσαι κάτοικος ΒΟΝΙΤΣΑΣ γιά να τα γνωρίζεις.Μπράβο στον συμπολίτη μας πού έβαλε το (ΕΜΕΙΣ) ΠΆΝΩ ΑΠΌ ΤΟ (ΕΓΩ) ΤΟΥ.
    Καί φυσικά εχουν γνώσει οι φύλακες!!!Οπως και ΟΥΔΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο