Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Οργισμένη αντίδραση για την εξόντωση αδέσποτων σκύλων με φόλες στη ΒΟΝΙΤΣΑ

          Με αφορμή τα κρούσματα φόλας που λαμβάνουν χώρα μαζικά στη Βόνιτσα και έχουν κορυφωθεί τον τελευταίο μήνα, η φιλόζωη αναγνώστρια Δήμητρα Σώζου-Κύρκου ανέβασε στο λογαριασμό της στο facebook μία ανακοίνωση γεμάτη οργή και τονίζει: "Που είναι κύριοι η μέριμνα σας για τα αδέσποτα; Γιατί οι μόνες ενέργειες που γίνονται είναι οι θανατώσεις από φόλες που εμείς οι ίδιοι οι κάτοικοι τρέχουμε να πάρουμε και να κάνουμε ενέσεις για να σώσουμε τα ζώα; Πόσα αδέσποτα να μαζέψουμε στα σπίτια μας οι ίδιοι; Απευθύνω έκκληση για βοήθεια....".
Αναλυτικά:

      Που είναι κύριοι η μέριμνα σας για τα αδέσποτα; Που είναι το 5μελές συμβούλιο σας για τα αδέσποτα; Γιατί οι μόνες ενέργειες που γίνονται είναι οι θανατώσεις από φόλες που εμείς οι ίδιοι οι κάτοικοι τρέχουμε να πάρουμε και να κάνουμε ενέσεις για να σώσουμε τα ζώα; Πόσα αδέσποτα να μαζέψουμε στα σπίτια μας οι ίδιοι; Απευθύνω έκκληση για βοήθεια. 
     Είμαστε πολλοί που θα σας βοηθήσουμε εθελοντικά εάν ασχοληθείτε με το θέμα.. 
Παρακαλώ ενημερωθείτε με το παρακάτω άρθρο: Από τον Αύγουστο του 2015 και με απόφαση που υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλη Αποστόλου εγκρίθηκε η πίστωση ποσού ύψους 1.300.000 ευρώ για την επιχορήγηση των Δήμων και Συνδέσμων Δήμων για ενέργειες σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων....



  ....και την κάλυψη των υποχρεώσεων οι οποίες απορρέουν από την Κ.Υ.Α. αριθμ. 1711/150664/28-11-2014 (ΦΕΚ 3249/Β/4-12-2014), όπως είναι η δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
       Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υ.Π.Α.Π.ΕΝ. «Υπενθυμίζεται ότι οι Δήμοι και οι Σύνδεσμοι Δήμων έχουν την υποχρέωση της περισυλλογής και της διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η διαχείριση αυτή προϋποθέτει την ύπαρξη υποδομών (καταφύγια, ιατρεία κλπ) για να υλοποιηθούν οι ενέργειες διαχείρισης που περιλαμβάνουν την υποχρεωτική ηλεκτρονική τους σήμανση και καταγραφή, την κτηνιατρική εξέταση και θεραπεία τους, τον εμβολιασμό, τον αποπαρασιτισμό και τη στείρωσή τους.
      Η εφαρμογή του προγράμματος αποσκοπεί στη μείωση και τον έλεγχο του πληθυσμού τους, την προστασία της υγείας του ανθρώπου από ζωοανθρωπονόσους και άλλους βιολογικούς κινδύνους, τη διατήρηση ενός πληθυσμού σκύλων και γατών ανοσοποιημένου ή και απαλλαγμένου από τη λύσσα, την πρόληψη επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από την πρόσβαση των αδέσποτων ζώων σε πάσης φύσεως απόβλητα, την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων κ.ά.».....


5 σχόλια:

  1. Μπράβο στην Κυρία Σωζου, επιτέλους οι τοπικοί άρχοντες αν δεν είναι φιλόζωοι, είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τον νομό σε όλον τον Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας κάνουν και για την παλαιρο κάτι,πριν είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας τα αφήσει ο Δήμος έτσι να επιτίθενται σε ανθρώπους επειδή φοβούνται και κάποιοι ανώμαλοι να τα δηλητηριάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η λύση είναι όλοι εμείς οι φιλόζωοι να αναλάβουμε τη προστασία ενός αδέσποτου στο χώρο μας. Μετά , να φροντίζουμε όσα της γειτονιάς μας δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε στο χώρο μας. Τα πολλά λόγια και οι κριτικές είαι ανώφελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς που υπογραφετε ως "ανώνυμος" δεν ξέρω αν καταλάβατε καν το κείμενό μου,στο οποίο εγώ επώνυμα ως Σώζου Κυρκου Δήμητρα εξεφρασα την απόγνωση μου για το θέμα κ έκανα έκκληση για βοήθεια . επίσης ενημέρωσα τον κόσμο για τα τον κονδυλιων για τα αδέσποτα στους δήμους που πολλοί δεν ξέρουν.. τωρα αν εσείς το είδατε ως κριτική τότε έχετε λανθασμένη εντύπωση των πραγμάτων..Μου είναι αδιάφορο να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σας, εφόσον κ εσάς το θέμα σας είναι αδιάφορο από τι βλέπω. Όσο για την πρόταση που κάνατε,εγώ έχω ήδη περιμαζεψει 4σκυλια κ 4 γάτες παρόλο που τα οικονομικά μου δεν μου το επιτρεπουν.. Όμως, πείτε μας τη διεύθυνσή σας να μαζέψουμε όλα τα αδέσποτα του Δήμου να σας στείλουμε, αφού προφανώς διαθέτετε το χώρο του χρόνο κ την οικονομική άνεση..

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο