Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Πρέβεζα όπως… Κοπεγχάγη: Στήνουν γοργόνα στο λιμάνι. Το γλυπτό θα αναπαριστά την «Άκτια Γοργόνα»!

        Την κατ’ αρχήν έγκρισή του για τη δημιουργία και τοποθέτηση γλυπτού στο λιμάνι της Πρέβεζας, το οποίο θα αναπαριστά την «Άκτια Γοργόνα» (στη φωτογραφία η διάσημη γοργόνα της Κοπεγχάγης), έδωσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, ύστερα από αίτημα του διάσημου συμπατριώτη μας καλλιτέχνη, Μπάμπη Τσόκα.
     Η κατασκευή μάλιστα –σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στο ΔΛΤ- ο κ. Τσόκας δε θα κοστίσει τίποτα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας......



     Σύμφωνα με το atpreveza.gr, η ιδέα προέκυψε από το ταλέντο του γνωστού αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη, ανασκαφέα της Αρχαίας Μεσσήνης, να ζωγραφίζει γοργόνες με διαφορετικές μορφές και στάσεις. Τον Ιούνιο του 2014 ο κ. Θέμελης επισκέφθηκε την πόλη μας και τότε γεννήθηκε η ιδέα να τοποθετηθεί μία γοργόνα (την ονομάζουν «Άκτια Γοργόνα»), σαν ένα ακρόπρωρο με γυναικεία μορφή στο λιμάνι της πόλης.
     Το αίτημα το κατέθεσε ο πρεβεζάνος σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας για την δημιουργία του γλυπτού, ο οποίος τόνισε ότι η κατασκευή θα γίνει με ιδία δαπάνη.
    Ο ίδιος μάλιστα, που παραβρέθηκε στην συνεδρίαση ανέφερε: Η ιδέα προέκυψε από το ταλέντο του γνωστού αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη, ανασκαφέα της αρχαίας Μεσσήνης, να ζωγραφίζει γοργόνες, με διαφορετικές μορφές και στάσεις. Τον Ιούνιο του 2014, επισκέφθηκε την πόλη μας και τότε δημιουργήθηκε η ιδέα να τοποθετηθεί μια γοργόνα, η «ΑΚΤΙΑ ΓΟΡΓΟΝΑ», σαν ένα ακρόπρωρο με γυναικεία μορφή στο ιστορικό λιμάνι της πόλης μας. Η κατασκευή της θα γίνει με δαπάνες μας και καμία επιβάρυνση δεν θα έχει ο Δήμος ή το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Όπως αποφασίστηκε θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία προκειμένου να ληφθούν όλες οι εγκρίσεις που απαιτούνται για την τοποθέτηση του γλυπτού.

http://www.novasports.gr/

2 σχόλια:

  1. Τι σχέση έχει το Άκτιο με τη Πρέβεζα ; Κατάχρηση ονόματος, όπως έγινε με το αεροδρόμιο, και τώρα τρέχουν καιι δεν φτάνουν οι ακαρνάνες. Δήμαρχε ακούς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 9:34, Πόσα έσοδα έχει ο δήμος σας από το Άκτιο που επί το πλείστον στην περιοχή δραστηριοποιουνται Πρεβεζανοι;;και ποιες οι ανταποδόσεις σε αυτούς;Τι σε χαλάει δηλαδή ότι έχει ο δήμος εισοδήματα από το αεροδρόμιο και οι υποδομές του Δήμου είναι ανύπαρκτες;Εχεις κάποιο οδικό δίκτυο που να εξυπηρετεί το αεροδρόμιο;Αν δεν φτιάξετε δρόμους δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το αεροδρόμιο την Αιτωλοακαρνανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο