Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Το έπος του '40 γιόρτασαν στη ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ






ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τζένη Παπαδημητρίου

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 40 ΣΤΗ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ 

     Σήμερα όλοι οι Έλληνες και οι Κύπριοι και όσοι αισθάνονται Έλληνες γιόρτασαν το Ιστορικό ΟΧΙ ενάντια των κατακτητων τού δικτακτορα Μουσολίνι. 
Έτσι και στο χωριό μας εορταστηκε το Ιστορικό ΟΧΙ. 
Μετά την Πανηγυρικη Θεία Λειτουργία από τον πάτερ Φωτιο Χαντζή, ακολούθησε ο πανηγυρικος της ημέρας μέσα στον Ιερό Ναό τού Αγίου Γεωργίου λόγω καιρού από την Νηπιαγωγο τού σχολείου Κα Στασινού Ελένη......



     Ακολούθησε η επιμνημοσυνη δεηση στο μνημείο των πεσοντων και κατάθεση στεφανων από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου και τον πρόεδρο τού Δημοτικού Διαμερισματος Χρυσοβιτσας Κου Γιάννη Χρόνη. 
    Στην συνέχεια ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών μπροστά στον ιερέα πάτερ Φωτιο Χαντζη, τον πρόεδρο Γιάννη Χρονη, τούς γονείς των μαθητών και αρκετών συγχωριανων και καταχειροκροτηθηκαν. 
       Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο πρόεδρος κος Γιάννης Χρονης πρόσφερε καφέ στον πάτερ Φωτιο, στον δάσκαλο κον Πέτρο Σισκο, την Νηπιαγωγο κα Ελένη Στασινου και στους καλεσμένους. 
Χ Ρ Ο Ν Ι Α  Π Ο Λ Λ Α
ΑΣ ΑΠΟΤΙΣΟΥΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ. Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. 

Χ Ρ Ο Ν Ι Α  Μ Α Σ  Π Ο Λ Λ Α
ΤΖΕΝΝΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο