Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

«Ένεση» 250 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στη γεωργία

Mε 250 εκατ. ευρώ θα στηριχθούν οι επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε σήμερα η υπουργική απόφαση για την υλοποίηση του μέτρου 4.2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που αφορά «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων»......

Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισημαίνεται ότι από το σύνολο των 250 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν στο πλαίσιο του μέτρου, η πρώτη προκήρυξη θα ανέλθει σε ποσό ύψους έως 170 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,σύμφωνα με το enetpress.gr, το μέτρο απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων.
Επίσης η ενσωμάτωση διαδικασιών καινοτομίας και χρήσης νέων τεχνολογιών αλλά και διαδικασιών φιλικών προς το περιβάλλον, θα περιορίσουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, ενώ θα συμβάλλουν στη διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και στην προστασία της ανθρώπινης υγείας.
Με την εφαρμογή του μέτρου θα διευκολυνθεί η ένταξη των επαγγελματιών αγροτών στη μεταποίηση, προκειμένου αφενός να αυξήσουν το εισόδημά τους αφετέρου να παρέχουν προϊόντα με υψηλή προστιθέμενη αξία.
sinidisi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο