Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Τελικά είναι κατάτμηση ή όχι; Ιδού η απορία.

Σε τέσσερις απ' ευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 38.412 € (δείτε εδώ, εδώ, εδώ και εδώ) προχώρησε ύστερα από σχετικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής ο κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης. Αφορούν την προμήθεια υποβρύχιων αντλιών ύδρευσης για τις Τ.Κ. Βλυζιανών, Καραϊσκάκη, Μαχαιράς και Κανδήλας.....
Αυτό που εμείς θέλουμε να αναφέρουμε είναι την στάση του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη σαν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή έκανε ακριβώς  τις  ίδιες απ' ευθείας αναθέσεις. Ποια ήταν η θέση του κ. Γαλούνη αποτυπωμένη επισήμως στα πρακτικά των αποφάσεων;
Η θέση του κ. Γαλούνη μετά από ένα χρονικό σημείο και πέρα, ήταν σαφέστατη και ήταν η εξής: «.... η προμήθεια των αντλιών να διενεργηθεί ενιαία για όλα τα αντλιοστάσια, διαφορετικά είναι κατάτμηση».
Για του λόγου το αληθές και επειδή πάντα μιλάμε με στοιχεία, επισυνάπτουμε τα πρακτικά τεσσάρων παλαιότερων αποφάσεων της Ο.Ε., με διατυπωμένη αυτή την θέση από τον κ. Γαλούνη (δείτε εδώ, εδώ, εδώ και εδώ).
Τελικά είναι ή δεν είναι κατάτμηση η προμήθεια υποβρύχιων αντλιών ύδρευσης;
Για τους μη γνωρίζοντες, η κατάτμηση απαγορεύεται σαφώς από την νομοθεσία και συνιστά ποινικό αδίκημα.
Αυτά τα γράφουμε για να καταλάβουν οι λίγοι δημότες που θέλουν να καταλάβουν, τι συνέβαινε και τι συμβαίνει. Στην μειοψηφία που έχει απομείνει και επιμένει να σκέφτεται απευθυνόμαστε και όχι στην πλειοψηφία, γι αυτό και αυτό που κάνουμε έχει και προσωπικό κόστος για εμάς.
 mytikaspress

1 σχόλιο:

  1. Η διαχείριση αυτή είναι πολιτικά απαράδεκτη. Το συμφέρον των δημοτών ήταν να γίνει αδιάβλητος διαγωνισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο