Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Αιτωλοακαρνανία: Πληθαίνουν τα περιστατικά εξαπάτησης

Στο «στόχαστρο» επιτήδειων η Αιτωλοακαρνανία – Προσοχή συστήνει η ΕΛ.ΑΣ

Σκαρφίζονται πράγματα που δεν μπορείτε να φανταστείτε
Τι κι αν προ μηνών η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας εξάρθρωσε εγκληματική ομάδα Βούλγαρων υπηκόων που εξαπατούσε τηλεφωνικά ηλικιωμένα άτομα στην περιοχή με τη μέθοδο των δήθεν τροχαίων, τα μέλη της οποία προσποιούνταν αστυνομικούς, εφοριακούς και δικηγόρους, τα περιστατικά εξαπάτησης δεν έχουν τελειωμό αποτελώντας την σύγχρονη μορφή εγκληματικότητας της εποχής. Εξάλλου είναι εξαιρετικά δύσκολος και ο εντοπισμός τους από τις Αρχές, μιας και λειτουργούν με… ασφάλειας και εξ’ αποστάσεως......

Έτσι λοιπόν, τα κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων, αν και έχουν συμβεί πολλά και έχουν δημοσιευθεί, συνεχίζουν να προκαλούν «πονοκέφαλο» στην Αστυνομία. Τα περιστατικά στην Αιτωλοακαρνανία και ευρύτερα τη Δυτική Ελλάδα είναι αμέτρητα, με τους επιτήδειους να βρίσκουν κάθε φορά και μια νέα μέθοδο για να «χτυπούν».
Μετά τη περίπτωση με τα δήθεν τροχαία, όπως είχε αποκαλύψει η «Σ», ήρθαν οι … οφειλές στην εφορία, οι εξυπηρετήσεις φοιτητών και άλλες πολλές εφευρέσεις των δραστών που βασικός τους στόχος είναι οι ηλικιωμένοι.
Την Δευτέρα υπενθυμίζουμε, ένας 72χρονος θέλησε να αγοράσει λάδι, δίνοντας 18.800 ευρώ! Το περιστατικό συνέβη στο Αγρίνιο, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. εκδίδει συνεχώς ανακοινώσεις, συστήνοντας μεγάλη προσοχή στους ηλικιωμένους.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 72χρονος κατήγγειλε ότι δύο άνδρες τον έπεισαν να τους καταβάλει μέσω internet banking χρήματα για αγορά ελιών. Στον ένα που εμφανίστηκε ως ο πωλητής του κατέβαλε 17.800 ευρώ για να αγόρασε 20 τόνους ελιές και στον δεύτερο 1000 ευρώ, καθώς εμφανίστηκε ως ο μεταφορέας. Η αστυνομία κάνει έρευνα για την ταυτοποίηση κι εντοπισμό των δραστών.
Στη Ναύπακτο, επίσης ένας ηλικιωμένος έπεσε προ ημερών θύμα επιτήδειων, οι οποίοι ωστόσο στη συνέχεια συνελήφθησαν από την Αστυνομία.
Τρεις δράστες από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, πλησίασαν τον ηλικιωμένο και προφασιζόμενοι μηχανική βλάβη του αυτοκινήτου τους, μπήκαν στο σπίτι του και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ!
Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:
«Συνελήφθησαν  στις 28-08-2016 το απόγευμα, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 21, 19 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, επικαλούμενοι μηχανική βλάβη του αυτοκινήτου τους, εισήλθαν σε οικία 83χρονου ημεδαπού στη Ναύπακτο και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
Έπειτα, οι δράστες επιβιβάστηκαν στο όχημα για το οποίο είχαν επικαλεστεί τη μηχανική βλάβη και τράπηκαν σε φυγή.
Άμεσα, ενεργήθηκαν επισταμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, οι οποίοι σε μικρό χρονικό διάστημα εντόπισαν τους τρεις δράστες και τους συνέλαβαν».
Στις 18 Αυγούστου και πάλι στη Ναύπακτο, ένα ζευγάρι πλησίασε έναν 90χρονο και του είπαν ότι χρειάζεται να τους δώσει χρήματα, δήθεν για παράβολα που χρειάζεται η κόρη του. Ο ηλικιωμένος τους έδωσε 120 ευρώ.
Αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί τόσο στην Αχαΐα όσο και στην Ηλεία, με τις Αστυνομικές Αρχές να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για την αποτροπή νέων περιπτώσεων απάτης.
Νίκος Αγγελόπουλος για εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο