Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Γ. Βαρεμένος: "Διαψεύδεται ο μύθος των ανοικτών συνόρων"

Επιστρέφοντας από τη Σικελία, όπου συμμετείχε στην αποστολή της Επιτροπής Μετανάστευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος δήλωσε ότι επρόκειτο για μια εξαιρετικά σημαντική και ενδιαφέρουσα εμπειρία.......

«Οι επισκέψεις που πραγματοποιήσαμε στα hot spots και τους καταυλισμούς των προσφύγων», είπε, «όπως και οι συζητήσεις που είχαμε με τις ιταλικές αρχές και τους άλλους αρμόδιους φορείς, επιβεβαιώνουν ότι το Προσφυγικό δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα, όπως ορισμένοι ακόμη και σήμερα επιμένουν να θεωρούν. Είναι διεθνές και πάντως ευρωπαϊκό, γι’ αυτό και θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε αποτελεσματικά μόνο αν αναλάβουμε όλοι το μερίδιο της ευθύνης και το μέρος του βάρους που μας αναλογούν. Όλοι, όχι μόνον η Ελλάδα και η Ιταλία!».

«Οι επισκέψεις και οι συζητήσεις μας», τόνισε ο Γιώργος Βαρεμένος, «διαψεύδουν εξίσου τον μύθο ότι η προσφυγική πίεση που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η Ελλάδα, οφείλεται στην αδυναμία ή την απροθυμία της να ελέγξει τα σύνορά της. Η επίσης μεγάλη πίεση που δέχεται η Ιταλία, και μάλιστα πολύ μεγαλύτερη εφέτος από πέρσι, επιβεβαιώνει την απλή αλήθεια ότι κανείς δεν μπορεί να χτίσει φράχτες στη θάλασσα σφραγίζοντας τα σύνορα μιας χώρας. Είναι καιρός», κατέληξε, «να εγκαταλείψουμε τους μύθους και τις εμμονές, και να αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια, σταθερότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και διευρωπαϊκή αλληλεγγύη τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει για την Ευρώπη και τον κόσμο η προσφυγική κρίση των τελευταίων ετών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο