Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΜΩΡΑΙΤΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

    «Σκοπός της συγκυβέρνησης με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο είναι η μετατροπή των δασικών συνεταιρισμών σε εμπορικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις», τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο «Δασικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις και άλλες διατάξεις» που συζητείται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

ΒΙΝΤΕΟ...

          Επισήμανε ότι το νομοσχέδιο διευρύνει το αντικείμενο των δασικών συνεταιριστικών οργανώσεων, δίνοντας τους πχ τη δυνατότητα να δημιουργούν εργοστάσια μεταποίησης ξυλείας, ενώ τους παρέχει «αναπτυξιακά» κίνητρα και φοροαπαλλαγές......


  Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι το νομοσχέδιο γενικεύει την παραχώρηση και εκμετάλλευση των δημόσιων δασών από τους δασικούς συνεταιρισμούς, απεμπολώντας τη βασική ευθύνη προστασίας και διαχείρισης των κρατικών δασικών οικοσυστημάτων από τις δασικές υπηρεσίες. «Ουσιαστικά ιδιωτικοποιεί το αντικείμενο, συνολικά, της διαχείρισης των κρατικών δασών σε εμπορικές επιχειρήσεις που μπορεί κατ’ όνομα να λέγονται δασικές συνεταιριστικές οργανώσεις», είπε. Συμπλήρωσε ότι το νομοσχέδιο είναι ένας ακόμη κρίκος στην πολιτική που θα παραδώσει τα δάση στους επιχειρηματικούς ομίλους.
     Ο Ν. Μωραΐτης ανέφερε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Επίσης υπογράμμισε ότι για το ΚΚΕ τα δάση είναι κοινωνική, λαϊκή περιουσία και ιδιοκτησία, προσθέτοντας ότι η προστασία τους δεν μπορεί να εξασφαλιστεί στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.
      Επίσης ζήτησε να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους ρητινοπαραγωγούς της Β. Εύβοιας και τους δασεργάτες που καταστράφηκαν λόγω των πυρκαγιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο