Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Μερικά χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων στον ΑΕΤΟ και στην ΜΠΑΜΠΙΝΗ ακριβότερα από την Εγνατία;


     Αγροτικές οδοποιίες στους Δήμους Ακτίου-Βόνιτσας (από Βαρκό προς Μέγα Κάμπο της Τ.Κ Αετού, 900.000€) και Ξηρομέρου (από Τ.Κ. Μπαμπίνης έως Αγ.Γεώργιο Δ.Ξηρομέρου 300.000€), με προϋπολογισθείσα δαπάνη 1,3 εκατομμύρια Ευρώ!!!  
     Τεράστια ποσά για λιγότερο από 10 χιλιόμετρα (συνολικά και στα 2 έργα) αγροτικής οδοποιίας με μόλις 1,5 χιλιόμετρο ασφαλτόστρωσης...... Έργα εξυπηρέτησης ποιών άραγε;
(απο την ανακοίνωση του Νεκτάριου Φαρμάκη) 

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενέκρινε να χρηματοδοτηθούν από το «Ταμείο Μολυβιάτη» για τις πυρόπληκτες περιοχές δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ στο δήμο Ξηρομέρου (300.000€) και Ακτίου Βόνιτσας (900.000€)
    Για το θέμα προέκυψε μια κόντρα ανάμεσα στους δύο δημάρχους της περιοχής και τον περιφερειακό σύμβουλο Νεκτ. Φαρμάκη, με αφορμή την κριτική που άσκησε ο τελευταίος στην Περιφερειακή Αρχή......



         Αν, όπως λένε οι δήμαρχοι της περιοχής, αυτά είναι έργα που τα θέλει η τοπική κοινωνία και προέκυψαν ως αιτήματα από αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, τότε δεν έχουμε καμία αντίρρηση επ΄αυτού. 
     Θα έπρεπε όμως οι δύο δήμαρχοι στην ανακοίνωσή τους να μας δώσουν και κάποιες εξηγήσεις για τους προϋπολογισμούς αυτών των έργων, που αφορούν αγροτικές οδοποιίες στους Δήμους Ακτίου-Βόνιτσας (από Βαρκό προς Μέγα Κάμπο της Τ.Κ Αετού) και Ξηρομέρου (από Τ.Κ. Μπαμπίνης έως Αγ.Γεώργιο Δ.Ξηρομέρου)
   1,2 εκατομμύρια ευρώ δεν είναι πολλά για αγροτικές οδοποιίες μερικών χιλιομέτρων;;; 
      Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους τα έργα ύδρευσης που ενέταξαν στο ΕΣΠΑ οι δύο δήμοι -και είναι πολύ πιο σημαντικά και ζωτικής σημασίας για περισσότερους κατοίκους- κοστίζουν λίγες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παραπάνω από τις για αγροτικές οδοποιίες μερικών χιλιομέτρων… Συγκεκριμένα η «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ – ΠΟΓΩΝΙΑΣ – ΣΤΕΝΟΥ» έχει κόστος 1,4 εκατ. ευρώ και η «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ» 1,5 εκατ. ευρώ… 
    Δεν είμαστε μηχανικοί, αλλά θα θέλαμε κάποιες εξηγήσεις για το κόστος των αγροτικών δρόμων…

Και επειδή ζούμε σε μια παράλογη εποχή, ας σκεφτούμε πως η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τα 670 χλμ της Εγνατίας Οδού για μόλις 100 εκατ. ευρώ, δηλαδή κάπου 150.000 ευρώ το κάθε χιλιόμετρο ήδη κατασκευασμένου αυτοκινητοδρόμου. Όμως μερικά χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας στο Ξηρομέρο θα κοστίσουν 1,2 εκατ. ευρώ… 
      Το κάθε ξεπούλημα της κυβέρνησης φυσικά δεν είναι μέτρο σύγκρισης, αλλά μιας και η εποχή μας είναι εντελώς παράλογη, ας το έχουμε και αυτό υπ΄όψιν…

Δ.Π

ΠΗΓΗ: http://www.agrinioculture.gr/

10 σχόλια:

  1. Οι δύο Δήμαρχοι για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος καλύτερα να σωπαίνουν. Έχουν κακό παρελθόν και παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ?
    ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ .
    ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΕ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2007.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΗΚΕ. (ΑΝΟΙΓΩ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΔΩ ΠΩΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ ΕΙΧΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΥΠΕΒΑΛΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΒΛΕΠΕ ΝΕΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΣΤΗ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ... ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΨΙΧΟΥΛΑ)
    ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΩΣ Η ΗΛΕΙΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΜΕΡΙΔΙΟ.
    ΗΤΑΝ ΑΣΤΟΧΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ.
    ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΓΗΣΑΝ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΕΝΕΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ (Η ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ), ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΛΕΙΒΑΔΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΡΟΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ.
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΡΘΟΥΝ ΕΔΩ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΟΣΤΟΣ.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ
    ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΛΠ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ. ΑΠΛΑ Ο κ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ.
    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η 101/2016 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.
    Κατά της απόφασης αυτής ψήφισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Ανδρέας Κατσανιώτης- μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας» κ.κ.Κατσανιώτης Ανδρέας, Σιαμπλής Δημήτριος, Σύρμος Γεώργιος και Φαρμάκης Νεκτάριος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» κ.κ. Χατζηλάμπρου Βασίλειος, Γαβριηλίδης Κωνσταντίνος, Κατσακούλης Ευάγγελος , Κολοβός Ιωάννης και Κούστας Κωνσταντίνος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Δυτική Συμπολιτεία» κ.κ.Σώκος Ευθύμιος και Παρασκευόπουλος Γεράσιμος οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας» κ.κ. Κοτσιλιάνος Κωνσταντίνος και Κοτοπούλης Σπυρίδων, ο Επικεφαλής της Παράταξης «Ελληνική Αυγή για τη Δυτική Ελλάδα» κ.Ρήγας Χρήστος, ο Επικεφαλής της Παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» κ.Κανέλλης Γεώργιος και η Επικεφαλής της Παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση- Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα» κ.Χαμηλάκη Αικατερίνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι θα πανε κ δεν θα μηλησει κανεις αν σκεφτοντε σαν εσας κυριε!!!και τα κεντρα υγειας δεν εχουν ουτε βελονα κυριε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπήκε ζήτημα αλλαγής κατεύθυνσης δαπάνης και δεν το καταλάβαμε? Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με χρήματα που συγκεντρώθηκαν γι συγκεκριμένο σκοπό και όχι από τον κρατικό κουμπαρά? Αν ανοίξει τέτοιο ζήτημα μάλλον θα αλλάξουν οι θέσεις αρκετών. Τότε θα έχει λόγο και η Βελκουλέσκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μεαγαλο λαθος του ΄΄περιφερειακου΄΄ Φαρμακη...
    ισως τον πειραξε που καηκε το ξηρομερο και εχει να λαμβενει για εργα...
    αν ηταν για τα χωρια του θα ειχε αλλη αντιμετωπιση απο μερους του φανταζομαι...

    στο μονο που εχει δικιο ειναι για το κοστος των εν λογω εργων...εκει να κανει την κριτικη του και οχι αν χρησημοποιουνται τα εργα αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύς ντόρος (όπως είμαστε συνηθισμένοι σαν λαός) για το τίποτε. Θα μπορούσε ο σύμβουλος να ρωτήσει, με την υπευθυνοτητα που θέλει να τον διακρίνει, τις τεχνικές υπηρεσίες, ακόμα και το γνωστό εργολάβο καλογρίτσα πόσο κοστίζει ένα χιλιόμετρο αγροτικής οδοποιίας , να ανοίξει κανονισμό έργων ,, κλπ. Προτίμησε το δρόμο των εντυπώσεων. Να είναι καλά αφού έτσι νομίζει ότι ενημερώνεται ο πολίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Φαρμάκης μάλλον δεν γνώριζε όλο το αντικείμενο, αλλά όχι και ο Ευθύμιος Σωκος που ήταν και νομάρχης και ήξερε ότι η περιοχή στη Μπαμπινη και του Αετού είναι μέσα στα πυρόπληκτα? Για θεμα υπερκοστολογησης περισσότερο το κόβω ότι ψηφισαν όχι παρά να μη γινουν καθόλου τα δυο έργα. Τα 36 εργα της Ηλείας τα ψήφισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Τζαχρήστα και ο Σολδάτος που αγόρασε το χωράφι στη Κατούνα αντικειμενικής αξίας 36.000 ευρώ ,αντί 214.000 ευρώ τα ίδια έλεγα. Τι πειράζει αφού τα λεφτά είναι από το ΕΣΠΑ;
    Χρειάζεται να γίνουν έργα στο Ξηρόμερο και μάλιστα πολλά. Δεν πρέπει να γίνεται όμως πάρτι με το δημόσιο χρήμα. Ο κόσμος του μόχθου πεινάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μακρίδη Ανδρέα ως δημόσιο πρόσωπο τι λες για όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο