Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΘΥΡΡΕΙΟΥ

-Οι γονείς διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν απο όλους τους φορείς να πάρουν θέση και να αλλάξουν τη χωροταξική κατανομή και οι μαθητές του Θυρρείου να πηγαίνουν στο Γυμνάσιο Βόνιτσας και όχι στο Μοναστηράκι για να εξασφαλίσουν έτσι καλύτερες και πιο δίκαιες συνθήκες μάθησης.

       Ατέλειωτη ταλαιπωρία περιμένει πάλι με την έναρξη του νέου σχολικού  Έτους τους μαθητές του Θυρρείου καθώς είναι αναγκασμένοι πηγαίνουν στο Γυμνάσιο Μοναστηρακίου, να μετακινούνται σε ένα οδικό δίκτυο διαλυμένο  ακατάλληλο για διέλευση λεωφορείων στο οποίο κινούνται πολλές νταλίκες λόγω του γνωστού εργοστασίου νερού  κορπής. 
      Αδιαμφισβήτητα η διαδρομή γίνεται πολύ επικίνδυνη για την ασφάλεια των μαθητών, παρόλο που η χιλιομετρική απόσταση είναι μικρότερη  Μοναστηράκι- Θύρρειο  από τη διαδρομή Θύρρειο- Βόνιτσα, εντούτοις σε χρόνο είναι περισσότερο και λόγω του οδικού δικτύου πολλές στροφές, στενός δρόμος, κίνηση κ.λ.π επιπλέον οι μαθητές όταν τελειώνουν νωρίς κάθονται κάτω από ένα πλάτανο σε άσχημες καιρικές συνθήκες και περιμένουν λεωφορείο που έρχεται από Βόνιτσα στις 14.30 μ.μ και φτάνουν σπίτια τους στις 15.00μ.μ πολλές φορές μάλιστα ανεβαίνουν στις καρότσες των αγροτικών. Την ίδια ταλαιπωρία υφίστανται και τα παιδιά του Λυκείου γιατί αναγκάζονται να κάνουν το ίδιο δρομολόγιο.......



       Οι γονείς διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν να σταματήσει αυτή η αδικία και η ρατσιστική αντιμετώπιση όπως λένε εις βάρος των παιδιών τους γιατί τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι τους στις 6.45 π.μ και επιστρέφουν στις 15.00 μ.μ κι αυτό δημιουργεί ανισότητες καθώς δεν μπορούν να συναγωνιστούν τους συμμαθητές τους με τους ίδιους όρους στο Μοναστηράκι ή  τη Βόνιτσα οι οποίοι φεύγουν 8.00 π.μ και γυρίζουν 13.30 μ.μ η και νωρίτερα αναλόγως και έτσι έχουν περισσότερο χρόνο για ξεκούραση  και για διάβασμα
      Καλούν τον Δήμαρχο, την αρμόδια Αντιδήμαρχο, τους τοπικούς φορείς και τον προϊστάμενο της Δ/θμιας Εκπ/σης να πάρουν θέση και να αλλάξουν τη χωροταξική κατανομή και οι μαθητές του Θυρρείου να πηγαίνουν στο Γυμνάσιο Βόνιτσας και όχι στο Μοναστηράκι και να εξασφαλίσουν έτσι καλύτερες και πιο δίκαιες συνθήκες μάθησης ώστε να είναι μαζί στις περισσότερες περιπτώσεις με τα αδέρφια τους που φοιτούν στο Λύκειο Βόνιτσας, να είναι όλοι μαζί και να μην αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στη Βόνιτσα για να πηγαίνουν εκεί τα παιδιά τους σχολείο γιατί σε σύνολο 6-7 μαθητών που τελειώνουν το Δημοτικό τα 3-4 πηγαίνουν για διάφορους λόγους στη Βόνιτσα και για δυο μαθητές ταλαιπωρούνται όλοι και οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου. Επιπροσθέτως  από Βόνιτσα προς Θύρρειο υπάρχει δρομολόγιο των ΚΤΕΛ που τους εξυπηρετεί.
      Απαιτείται με την έναρξη του νέου σχολικού έτους να αρθεί αυτή η αδικία πριν προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις όπως λένε και δεν μπορεί κανείς να στερήσει το δικαίωμα επιλογής σχολείου.

ΠΗΓΗ: http://lefkasnews.gr/

12 σχόλια:

  1. Ημουνα νιος και γέρασα. Τέτοια κοτσάνα με το γυμνάσιο στο Μοναστηράκι! Γιατι να μην υπάρχεί στην Βονιτσα ένα μεγάλο κτιριακό συγκρότημα που να συστεγάζει δύο ή τρία γυμνάσια και λύκεια της περιοχής; Θα ήταν καλυτεροι οι όροι, θα υπήρχε επαφή με όλους τους συμμαθητες και πολύ καλύτερη κοινωνικοποίηση. Και φυσικά δεν θα γίνόταν αυτή η κοτσάνα.

    Και όχι μόνο αυτό. Όταν εμείς πηγαίναμε στη Βόνιτσα, φεύγαμε απο την πλατεία 7:00 και γυρίζαμε 14:30. Τα λεωφορεία πηγαινανε εμάς και μετά πηγαίναν Παλιάμπελα ή Μοναστηράκι.
    Και το ανάποδο το απόγευμα. Πηγαινε πρώτα σε αυτά τα χωριά και μετά σε εμάς.
    Απίστευτα πράγματα!

    Ημασταν χωριό που γεμίζαμε δύο λεωφορεία και τραβάγαμε απιστευτή ταλαιπωρία. Θα έπρεπε να έχουμε δύο αποκλειστικά. Στα άλλα χωριά πηγαίνανε και ενδιάμεσα της γραμμής.

    Μας είχαν λες και εμείς ήμασταν του πεταματού.

    Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, όσοι απο εμάς πήγαμε σχολείο και μπήκαμε σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ απλά κάναμε την διπλή προσπάθεια.

    14:30 που εμείς μπαίναμε στο σπίτι, στην Βόνιτσα και στα άλλα χωριά είχαν ήδη κοιμηθεί μια ώρα.

    Και φυσικά γι αυτό δεν φταίνε οι άλλοι. Οι χωριανοί μας φταίνε που το ανεχτήκανε αυτό.

    Χούσος Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αυτά γίνονται για να μείνει το γυμνάσιο στο Μοναστηράκι σε βάρος τον μαθητών από το θυριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έφτιαξε καινούριο σχολείο ο Σολδατος και ο Φερεντινος με αγώνες γιατί τα είχε φάει ο Αποστολάκης τότε με το σεισμό και τώρα θέλετε να πάνε τα παιδιά σας, όμως στις εκλογές ψηφίσατε αυτόν που δεν κοίταξε και δεν νοιάστηκε καθόλου για τα παιδιά του ανακτοριου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τωρα το θυμηθηκατε αυτο? Τοσα χρονια που ησασταν? Αυτος που θελει να μαθει γραμματα δεν ασχολειται με ψιλοκοσκινισματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παλεύουμε για καλύτερες συνθήκες και όχι για κλείσιμο σχολείων...!!! Με μπροστάρη πάντα το δάσκαλο και την κάθε τοπική κοινωνία πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση ώστε να γίνουν τα σχολεία μας κύτταρα πολιτισμού και γνώσης για τους νέους ανθρώπους, τους αυριανούς πολίτες αλλά και τον τόπο γενικότερα. Να διορθώσουμε λοιπόν ότι δεν πάει καλά, να φέρουμε τους υπεύθυνους μπροστά στις ευθύνες τους (ακατάλληλοι δρόμοι, κακή συγκοινωνία...) κι ΟΧΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!
    ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΑΒΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφήστε τα πολιτικά παιχνίδια με τα σχολεία παρά έγινε το κακό.Οποιος θέλει να κλείσουμε τα σχολεία ας βγουν να το πουν δημοσια και αναλάβει το πολικό κοστος οποίο και να είναι.Το να κρυβεσαι και να .ην παίρνεις θέση δείχνει φόβο αρα και ανικανότητα.Ας τελειώνει το θέμα με την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών και να τελειώνει το παραμύθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα παιδιά απο το Θύρρειο τραβάνε μεγάλο μανίκι με την μετακίνηση χρόνια τώρα. Και όταν πηγαίνανε στην Βόνιτσα και τώρα που πάνε Μοναστηράκι. Αυτό είναι γεγονός.

    Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε ένα τέτοιο γεγονός. Καταδικάζουμε τα παιδιά σε ταλαιπωρία και τους βάζουμε εμπόδια στην εξέλιξη τους.

    Για εμένα πέρα απο την αίθουσα διδασκαλίας μετράει και το διάλειμμα. Ειναι πάρα πολύ εκπαιδευτικό. Και γι αυτό θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει ενα μεγάλο συγκρότημα στην Βονιτσα που να φιλοξενεί όλα τα παιδιά.
    Αν αυτό δεν είναι δυνατό τότε πρέπει επιτακτικά να υπάρχει ξεχωριστό λεωφορείο που να κάνει την γραμμή Θυρρείο - Μοναστηράκι μέσω Κορπής, και αν ο δρόμος δεν είναι καλός, λύσεις υπάρχουν να βελτιωθεί και με νέα χάραξη.
    Δεν μπορεί να ανοίγουμε δρόμους για το Περγαντί και να μην φτιάχουμε δρόμο για Μοναστηράκι - Βόνιτσα.

    Χούσος Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο μονος που κοιταξε για τα σχολεια του δημου, τα συντηρησε τα εβαψε και εβγαλε την ανακατασκευη του λυκειου Βονιτσας ηταν και ειναι ο Γιωργος Αποστολακης. Οτι και να λες εσυ 3:47 ειναι περιττο γιατι εισαι ανημερωτος για το πως λειτουργουσαν με τα χιλια ζορια τα σχολεια που ουτε θερμανση δεν ειχαν και πως λειτουργουν τωρα που δεν λειπουν πετρελαιο, αναλωσιμα, γραφικη υλη, συντηρησεις και αλλα. Αντι να υπαρχουν συλλογικες ενεργειες για να καλυτερευσουν οι συνθηκες για τη σωστη μεταφορα των μαθητων και συντηρηση των δρομων, δυστυχως καταφευγετε στην μιζερια, στη γκρινια και στο ριξιμο ευθυνων. Δεν ειναι ωραιο να κλεινουν σχολεια. Γιατι να κλεισει το γυμνασιο Μοναστηρακιου? Επιτελους ενεργοποιηθειτε επισημα και προς τους αρμοδιους του δημου που δεν κλεινουν την πορτα σε κανενα και προς τη Δ/θμια και οπου αλλου χρειαζεται, αλλα οχι μεσα απο τα site να κανουμε κουτσομπολια.
    Πρωην μελος συλλογου γονεων και κηδεμονων δημοτικου σχολειου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργος Λιαροσταθης2 Σεπτεμβρίου 2016 στις 7:44 μ.μ.

    κανείς δεν θέλει να κλείσει ένα σχολείο η να χαθούν θέσεις εργασίας ,αυτό δεν πρόκειται να γίνει αν φύγουν πέντε παιδιά ,οι θέσεις χάθηκαν όταν από το Δημοτικό σχ Βόνιτσας κατά δεκάδες πήγαν στη Λευκάδα το ίδιο και όλα τα παιδιά του Αγίου Νικολαου. πρέπει να δούμε ψύχραιμα ,χωρίς πολιτικό φανατισμό και τοπικιστική διάθεση το αίτημα αυτό των γονιών για καλύτερες συνθήκες μάθησης είτε αυτό λέγεται ξεκούραση είτε οδικό δίκτυο ,μεταφορά η ότι άλλο διαφορετικά <άντε θύμα -άντε ψώνιο...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς πρωην μέλος συλλόγου γονέων: όταν ήταν δήμαρχος ο Αποστολάκης έγινε ο σεισμός του 2003 που αποκάλυψε την ακαταλληλότητα γυμνασίου κ δημοτικού βόνιτσας. Στις εποχές λοιπόν αυτές (των παχέων αγελάδων) ο συγκεκριμένος ολοκλήρωσε δύο θητείες (έως 2010) με τους μαθητές σε κοντέινερ, ενώ κατά τ άλλα ο δήμος έπαιρνε δάνειο 1 εκατομμύριο ευρώ για συντήρηση αγροτικής οδοποιίας φανερώνοντας έτσι πλήρως το αξιακό έλειμμα ιεράρχησης προτεραιοτήτων. Αν τώρα εσύ ψήφισες αποστολάκη στο εκλογικό τμήμα κοντέινερ που έκανε μάθημα το παιδί σου, λυπάμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδη εισαι ανημερωτος 10:42 ο Αποστολακης προωθησε την ανακατασκευη του λυκειου Βονιτσας. Δυστυχως οσο γρηγορα θες να γινουν τα εργα δεν σε αφηνει η αναμονη και η γραφειοκρατια. Οι μαθητες λυκειου καθισαν στα κοντεινερ οσο χρονο πηρε η ανακατασκευη, ουτε λιγοτερο ουτε περισσοτερο και χαλαλι. Οσον αφορα το δημοτικο σχολειο, αν ο συλλογος γονεων του 1ου και 2ου, δενεκλεινε το σχολειο και δεν διαμαρτυρονταν εντονα με εγγραφα και αντιπροσωπους εκει που επρεπε δε θα γινοταν τιποτα. Και ειναι απλα για το καλο των παιδιων μας. Δυο χρονια εχουν τα παιδια στα κοντεινερ. Σε ενα χρονο θα ειναι ετοιμο. Τωρα αν εσυ εισαι απο μεγαλο τζακι και δεν μπορεις τα κοντεινερ να μετακομισεις στην Αθηνα να δεις εκει τι "ωραια" σχολεια εχουν. Και την επομενη φορα θα σε βαλουμε σε σουιτα να ψηφισεις γιατι στα κοντεινερ παθαινεις κατι... Κι αυτη τη στιγμη γινονται συντηρησεις σε αρκετα σχολεια του δημου μας. Κι αντι με το συγκεκριμενο αρθρο να ζηταμε επιμονα την ανακατασκευη του δρομου ζηταμε να κατεβαινουν τα παιδια στη Βονιτσα. Επιτελους εστιαστε στο πραγματικο προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 4:14 Εσύ δεν είσαι ανενημέρωτος (και όχι ανημέρωτος φυσικά), είσαι παπαγαλάκι. Ως εκ τούτου, τα κατωτέρω αυτονόητα δεν αφορούν εσένα, αλλά τους υπόλοιπους αναγνώστες:
    - Η "γραφειοκρατία" (η αναμονή είναι απλώς ακατανόητη) δεν εμπόδισε το συγκεκριμένο πρόσωπο, ως δήμαρχο, να σπαταλήσει εκατομμύρια ευρώ σε αναθέσεις σε ημετέρους και έργα βιτρίνας, που ουδέποτε λειτούργησαν.
    - Τα παιδιά του δημοτικού σχολείου στεγάζονταν επί Αποστολάκη στο ισόγειο κτηρίου, του οποίου ο πρώτος όροφος είχε κριθεί ακατάλληλος.
    - Αν εσύ ικανοποιείσαι από τα κοντέηνερ είναι πρόβλημά σου, από την πλευρά μου πήγα όλες τις τάξεις του σχολείου στη Βόνιτσα και θα ήθελα τα παιδιά μου να πάνε σε καλύτερο σχολείο από αυτό που πήγα εγώ, όχι σε κοντέηνερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο