Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Μήνυμα Δημάρχου Θέρμου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου κύκλου δημιουργικής πορείας για το πολυτιμότερο τμήμα του πληθυσμού, τα παιδιά μας, τη νέα γενιά που προοιωνίζεται ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία......

Η κατάκτηση της γνώσης και η απόκτηση δεξιοτήτων, σε συνδυασμό με την καλλιέργεια του χαρακτήρα μέσω της άντλησης γνήσιων προτύπων, αποτελεί μια συναρπαστική πορεία, η οποία εκτυλίσσεται σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής, αλλά που έχει ως βάση εκκίνησης το σχολείο, που βιώνεται με τον πιο έντονο τρόπο στην τρυφερή ηλικία του ανθρώπου μέσα στο σχολείο και που κατευθύνεται σε καθοριστικό βαθμό από αυτό.
Η παιδεία, η  σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο, αποτελεί το θεμέλιο για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας προόδου, μιας ζωής πιο ποιοτικής, πιο ανθρώπινης. Γι’ αυτό, η πολιτεία έχει πρωταρχικό καθήκον να στηρίζει με τα θεσμοθετημένα όργανά της και με κάθε διαθέσιμο μέσο τους κύριους παράγοντες της εκπαίδευσης –  εκπαιδευόμενους, εκπαιδευτικούς και γονείς – και να τους εμπνέει να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία με αίσθημα ευθύνης.
Στην έναρξη αυτής της νέας πορείας, λοιπόν, απευθύνω, εκ μέρους της δημοτικής αρχής που εκπροσωπώ, τις καλύτερες ευχές για καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Μια χρονιά, σημαδιακή για την εκπαίδευση στον Δήμο Θέρμου, κατά την οποία νοηματοδοτείται με τον καλύτερο τρόπο το ενδιαφέρον της πολιτείας για τον εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών υποδομών στον τόπο μας, αφού σε λίγο θα ξεκινήσει την επαναλειτουργία του, μετά από μια δεκαετία σχεδόν, το ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο του Γυμνασίου, ένα έργο – κόσμημα, όπου θα στεγαστεί το Γυμνάσιο Θέρμου, ενώ έχει υποβληθεί πρόταση για να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το έργο της κατασκευής νέου κτιρίου για τη στέγαση του Λυκείου Θέρμου και αναμένουμε προσεχώς την απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για ένταξη του έργου.
Η διοίκηση του Δήμου Θέρμου, οι δύο Σχολικές Επιτροπές, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και εγώ προσωπικά, παραμένουμε στη διάθεση των εκπαιδευτικών και των μαθητών του Δήμου μας για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών και για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων, προσηλωμένοι στον στόχο της εξασφάλισης των καλύτερων δυνατών προϋποθέσεων για  να υλοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους οι μαθητές της περιοχής μας.
Με τη διαρκή συνεργασία όλων, πολιτείας, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων,  μπορούμε να δώσουμε στο εκπαιδευτικό σύστημα νέα δυναμική και ποιότητα.
Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο!
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΡΜΟΥ


ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο