Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Αποχαιρετισμός απο τον Νίκο Θ. Νταή στον αγαπητό Δημήτρη Ν. Αργυρίου απο τον Μύτικα που έφυγε από κοντά μας

Εκείνοι που φεύγουν: Δημήτριος Νικολάου Αργυρίου



Του κ. Νίκου Θ. Νταή
σ. Συμβολαιογράφου




          Η παλιά φρουρά των Μυτικιωτών αραιώνει, λιγοστεύει και γίνεται φτωχότερη! Ένας ακόμη παλιός Μυτικιώτης, απόγονος μιας από τις παλιότερες οικογένειες του Μύτικα, ο αγαπητός φίλος Δημήτριος Νικολάου Αργυρίου, παλιός κρεοπώλης, μας αποχαιρέτησε στις 24/9/2016 σε ηλικία 84 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την μονάκριβη θυγατέρα του Ζηνοβία και τον σύζυγό της, αλλά και την πιστή και αφοσιωμένη σύζυγό του Μαρία, η οποία του συμπαραστάθηκε και στάθηκε όρθια στο πλευρό του μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, που οι σωματικές του δυνάμεις, λόγω γήρατος τελευταία είχαν εγκαταλείψει εκείνον τον λεβεντόκορμο Τάκη Μασούτα, όπως τον φωνάζαμε με το ψευδώνυμό του.......



   Ο Τάκης ήταν καλός οικογενειάρχης, μόρφωσε και αποκατέστησε την θυγατέρα του Ζηνοβία. Ήταν κοινωνικός, φιλήσυχος και αγαπητός σε όλη την κοινωνία του Μύτικα. Καλός συζητητής και συνεννοήσιμος. Διέθετε πηγαίο χιούμορ και με τα αστεία και τα άκακα πειράγματα μεταξύ μας περνούσαμε, χωρίς παρεξηγήσεις, ευχάριστα τις ελεύθερες ώρες μας, που όσο ζούμε και μας επιτρέψει και μας ο πανδαμάτορας χρόνος θα θυμόμαστε, όπως θα θυμόμαστε και σένα αγαπητέ και αξέχαστε φίλε Τάκη Μασούτα.
       Θα μας λείψεις, θα λείψει η συντροφιά σου, οι συνομιλίες, το χιούμορ, τα αστεία και το γέλιο και μάλιστα στη σημερινή εποχή, που το γέλιο και η χαρά έχουν στερέψει από τα χείλη μας.
      Στην οικογένειά σου και σε όλους τους συγγενείς σου απευθύνω τα ειλικρινή οικογενειακά μας συλλυπητήρια.
Πανάλαφρο το χώμα της Μυτικιώτικης γης που σε σκέπασε.

Μύτικας Αιτ/νίας
Σεπτέμβριος 2016

Νίκος Θωμά Νταής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο