Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Αιτωλ/νία: Αποκάλυψη κυκλώματος με τεράστιες ποσότητες απομιμητικών συσκευασιών υγρού απορρυπαντικού

Από τον περασμένο Μάιο οι υπάλληλοι του Τμήματος Εμπορίου Αγρίνιου της ΠΔΕ ασχολούνται με μια πολύ σοβαρή υπόθεση διακίνησης και εμπορίας τεραστίων ποσοτήτων  απομιμητικών συσκευασιών υγρού απορρυπαντικού γνωστής πολυεθνικής.
Η έρευνα των υπαλλήλων ξεκίνησε μετά από καταγγελία της πολυεθνικής σχετικά με διαπιστώσεις που έγιναν από τους νόμιμος εκπροσώπους της, ενώ οι έλεγχοι εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη την δυτική Ελλάδα, με την αποκάλυψη μάλιστα και μιας αποθήκης με 800 περίπου τέτοιες συσκευασίες.....

Όπως προέκυψε, ειδικότερα ως προς τα πλαστικά δοχεία του απορρυπαντικού υπήρχαν οι εξής διαφορές σε σχέση με τις αυθεντικές: Η πλαστική φιάλη είχε διαφορετικό μέγεθος, άλλες ετικέτες, καπάκια διαφορετικού χρώματος, δεν διέθεταν κωδικό του εργοστασίου παραγωγής ενώ αναγράφονταν σε αυτή ότι είχε περιεχόμενο 45 μεζούρες, κάτι που η αυθεντική συσκευασία δεν διαθέτει.
Άγνωστη παραμένει η σύνθεση από το υγρό που βρίσκονταν εντός των δοχείων, μιας και έχει σταλεί στο Γενικό Χημείο του κράτους, που θα αποφανθεί σχετικά με τις διαφορές του με το γνήσιο προϊόν αλλά και για το εάν τελικά είναι επικίνδυνο ως προς την χρήση του.
Πολλά δοχεία κατασχέθηκαν σε σουπερ μάρκετ στο Αγρίνιο και σε μίνι μάρκετ στην πόλη του Αγρινίου και περιφερειακά αλλά και στην Ναύπακτο , το Αιτωλικό κ.α.
koi-skip-apomimisi Επαγγελματίας από την Ναύπακτο φέρεται , σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, να είναι εκείνος που είχε προμηθευτεί από Αλβανό περίπου 2.000 δοχεία του απομιμητικού προϊόντος από την Αθήνα και να τα διέθεσε σε διάφορα καταστήματα στην Αιτωλοακαρνανία.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι διάφοροι επαγγελματίες αγόραζαν το προϊόν προς 4 περίπου ευρώ το ένα και οι τιμής του στο ράφι των διαφόρων σουπερ ή μίνι μάρκετ κυμαίνονταν από 6,5 έως 8,80 ευρώ το τεμάχιο.
Οι περισσότερες κατασχεθείσες ποσότητες έχουν ήδη καταστραφεί ενώ όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως πιθανότατα να πρόκειται για κύκλωμα που προμήθευσε με χιλιάδες τέτοια προϊόντα τοπικές αγορές σε διάφορες περιοχές της χώρας. Θεωρείται ακόμη βέβαιο πως καταστήματα μπορεί να έχουν ακόμη στα ράφια τους το συγκεκριμένο απομιμητικό προϊόν.
Σε βάρος του επαγγελματία από την Ναύπακτο έχει ήδη επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο ενώ αναμένεται και συνέχεια μόλις γνωστοποιηθούν και τα αποτελέσματα της χημικής ανάλυσης του υγρού που βρίσκονταν μέσα στα πλαστικά δοχεία. Θεωρείται βέβαιο πως σε βάρος του θα κινηθεί και η πολυεθνική προϊόν απομιμητικό προϊόν της οποίας εμπορεύονταν το κύκλωμα.
agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο