Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Με απόφαση του Περιφερειάρχη εντάσσεται η "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ – ΠΟΓΩΝΙΑΣ – ΣΤΕΝΟΥ" στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»

      Οριστικό τέλος στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν για πάρα πολλά χρόνια οι κάτοικοι στη Πάλαιρο, την Πογωνιά και το Στενό βάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
    Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα εντάσσεται η «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ – ΠΟΓΩΝΙΑΣ – ΣΤΕΝΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5001040 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Δικαιούχος: ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ, συνολικό κόστος πράξης 1.406.504,07 ευρώ, με την ολοκλήρωση του οποίου στις βρύσες των σπιτιών θα τρέχει και πάλι ποιοτικό πόσιμο νερό.
   Η Απόφαση αυτή αποτελεί μεγάλη δικαίωση του πολύχρονου σκληρού αγώνα του αγωνιστή καθηγητή Κώστα Τριαντακωνσταντή ο οποίος με καθημερινές σχεδόν παρεμβάσεις, λαικές συνελεύσεις, ζητούσε την παροχή καθαρού πόσιμου νερού στους κατοίκους......

 
    Αυτή η εξέλιξη, δίνει μια πραγματική ανάσα στους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι για να πιουν νερό αναγκάζονταν είτε να προμηθεύονται εμφιαλωμένο είτε να μετακινούνται αρκετά χιλιόμετρα σε γύρω περιοχές. Είναι ένα έργο κυριολεκτικά ζωής για να εξασφαλιστεί ποιοτικό και επαρκές νερό στις βρύσες του σπιτιών τους.
     «Στόχος μας είναι οι εργασίες αυτές να συμβάλλουν στην επάρκεια του πόσιμου νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, στην αποκατάσταση των υφιστάμενων υποδομών, με ειδική μέριμνα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.
    «Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού και να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με γνώμονα την τοπική κοινωνία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους» κατέληξε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως η ένταξη των έργων έγινε βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών, κριτηρίων και προϋποθέσεων του προγράμματος.

6 σχόλια:

  1. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΟΡΠΗ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΓΜΑ ΑΠΟ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΚΟΡΠΗ.....ΤΖΑΜΠΑ ΟΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δάσκαλος να είναι καλά γιατί αν περιμέναμε από την δημοτική αρχή δεν θα το βλέπαμε ποτέ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Κώστας έδωσε σκληρές πολιτικές μάχες με δύο δημοτικές αρχές από το Φθινόπωρο του 2013 μέχρι σήμερα που δικαιώνεται. Πάλεψε το θέμα στη Διεύθυνση Υγιεινής . Ανάδειξε το θέμα στην Αντιπερειφέρεια Ατι/νιας και στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το θέμα πήγε στους βουλευτές του νομού εκτός ενός και έφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάζεψε 247 υπογραφές που οδήγησαν στη Λαϊκή συνέλευση στη Πογωνιά. Εκεί ήταν μια γιορτή της Δημοκρατίας και μια ιστορική ημέρα για το χωριό μας και τη περιοχή. Αυτή ακριβώς η πολιτική του δραστηριότητα έφερε αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Πήρε το θέμα στη πλάτη του. Αγνόησε βρισιές, αθλιότητες που γράφτηκαν και ειπώθηκαν εις βάρος του, απειλές, τραμπουκισμούς. Για αυτόν το νερό ήταν έργο ζωής. Καταγράφετε στα θετικά για την ανάπτυξη της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτούς που ψήφιζες 10:16 σου έλεγαν οτι το νερό από το Στενό είναι υγιεινό και οτι ο Κώστας είναι γραφικός και παλαβός. Να τους χαίρεσαι. Είτε το θέλεις , είτε όχι για το θέμα του νερού πάλεψε μόνο ο Κώστας.Αν έχεις θάρρος γράψε επώνυμα ,αν και ξέρω ποιος είσαι ,και μην προκαλείς.Στη ώρα που πρέπει θα πούμε πολύ περισσότερα. Φρόντισε για τις υποχρεώσεις σου. Μήπως δεν κατάλαβες; Μακάρι να πάλευαν όπως ο Κώστας και άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλη νίκη των κατοίκων Πογωνιάς- Στενού- Βαρκού και όλης της περιοχής. Αξίζουν πολλά μπράβο στο Κώστα που πάλευε με απαράδεκτους πολιτικά ανθρώπους. Δεν τα παράτησε όπως έγραφε στα άρθρα του. Τέτοιους ανθρώπους χρειάζονται τα χωριά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγάλη νίκη των κατοίκων Πογωνιάς- Στενού- Βαρκού και όλης της περιοχής. Αξίζουν πολλά μπράβο στο Κώστα που πάλευε με απαράδεκτους πολιτικά ανθρώπους. Δεν τα παράτησε όπως έγραφε στα άρθρα του. Τέτοιους ανθρώπους χρειάζονται τα χωριά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο