Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΓΡΟΤΕΣ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:30 ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Όλοι στην κινητοποίηση του ΕΚΑ την Παρασκευή 30/9 και ώρα 10:30 στην Εφορία Αγρινίου!

      Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιας καλεί όλους τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής σε κινητοποίηση ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. 
       Συνάδελφοι μόλις πέντε μήνες μετά την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου-λαιμητόμου, η κυβέρνηση «μαζεύει» όσα είχε παραχωρήσει με τις κινητοποιήσεις μας, αυξάνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές για την Υγεία από το 2017 στο 6,95!......

   Η αύξηση αυτή προστίθεται στην αύξηση εισφορών που προβλέπει ο ίδιος νόμος, όταν πάνω από το 50% των αγροτών αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ! 
   Συνεχίζει την φορολογική επιδρομή αφού για το εισόδημα του 2015 καλούμαστε να πληρώσουμε φόρο από το πρώτο ευρω με συντελεστή 13%, ενώ από του χρόνου ναι μεν θα ισχύει αφορολογητο όριο που πετύχαμε με σκληρό αγώνα το προηγούμενο διάστημα, όσοι όμως ξεπερνούν το όριο θα φορολογούνται με συντελεστή 20% που σταδιακά θα φτάσει στο 26%.
      Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι αλλαγές στο “κατα κυριο επαγγελμα αγρότης” που χιλιάδες μικροκαλλιεργητές θα μείνουν χωρίς ενισχύσεις κι άλλα υποβοηθητικά μέτρα. Ακόμη, η άρνηση του ΕΛΓΑ – με κυβερνητική εντολή – να αναγνωρίσει τις ζημιές στην παραγωγή και να προχωρήσει σε δίκαιες αποζημιώσεις                 Τέλος, ο ΕΝΦΙΑ, οι χαμηλές τιμές που δίνουν οι εμπόροι καθώς και το τεράστιο κόστος παραγωγής με τα αγροτικά μέσα και εφόδια να είναι στο 24% ΦΠΑ κάνουν την παραγωγή απαγορευτική.

Να οργανωθούμε τώρα να δώσουμε απάντηση! Η εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς δείχνει πως η πάλη μας μπορεί να πιέσει και να φέρει αποτέλεσμα, αν είναι οργανωμένη, αν έχει καθαρό ποιοι είναι οι εχθροί και ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας, αν έχουμε καθαρά αιτήματα!

Όλοι στην κινητοποίηση του ΕΚΑ την Παρασκευή 30/9 και ώρα 10:30 στην Εφορία Αγρινίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο