Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ: Είμαι φανατικός υπέρμαχος του νόμου για ξεχωριστό ψηφοδέλτιο εκλογής Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων

Το σχέδιο νόμου για την απλή αναλογική στους ΟΤΑ. Από τον Μιχελάκη στον Κουρουμπλή.!!!!

  
   Η πρόταση για ξεχωριστό ψηφοδέλτιο εκλογής Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, η οποία όντως είναι επαναστατική για τα Ελληνικά δεδομένα, δεν είναι σημερινή.
    Δόθηκε για διαβούλευση, όταν ήταν Υπουργός Εσωτερικών ο Γιάννης Μιχελάκης και Υφυπουργός ο Λεωνίδας Γρηγοράκος. Όμως την εποχή εκείνη πολεμήθηκε από  την ΚΕΔΕ και τα περισσότερα στελέχη της Αυτοδιοίκησης και δεν στηρίχτηκε από την τότε Αντιπολίτευση στην Βουλή, που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.
      Τα δύο Πρωτοπαλίκαρα του ΠΑΣΟΚ τότε στην ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρός της Κώστας Ασκούνης Δήμαρχος Καλλιθέας και ο Δανιηλίδης Δήμαρχος Νεάπολης –Συκεών Θεσσαλονίκης, έφθασαν  να πουν στον τότε Υφυπουργό Γρηγοράκο , όταν είχε πάει στην Θεσσαλονίκη για να τους πείσει:  "Ξέχνα το για τώρα δεν γίνεται για το 2019  να το συζητήσουμε" και τότε Υπουργός και Υφυπουργός έκαναν πίσω και ο Νόμος δεν πέρασε.
     Εγώ τότε όπως και σήμερα είμαι φανατικός υπέρμαχος αυτού του Νόμου. Τότε ήμουν  από τους ελάχιστους υποστηρικτές του Νόμου.
    Αναρωτιέμαι; Άραγε σήμερα πόσοι από τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, να είναι υπέρ αυτού του Νόμου;

Ευχαριστώ  για την φιλοξενία.

Αστακός 4/8/2016
Παναγιώτης Στάϊκος

5 σχόλια:

  1. Συμφωνω με τον γιατρο γιατι δεν απεγκλωβιζονται απο το κατεστημενο μονο οι δημοτικοι συμβουλοι οι οποιοι θα ψηφιζουν κατα συνειδηση στα συμβουλια αλλα και οι πολιτες ψηφοφοροι θα επιλεγουν εντιμους ανθρωπους που πιστευουν οτι θα εργασθουν για το καλο του τοπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό ακούγεται βρε παιδί μου αλλά θα δουλεύει; Η θα γίνεται χαμός στα δημοτικά συμβούλια; Θα δειξει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ριζική τομη. Μαζί με την απλή αναλογική σε βάθος χρόνου θα περιορίσει (σε μεγάλο βαθμό) τον κομματισμό και νέο τοπίο θα εμφανιστεί στην πολιτική ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν θυμάσαι καλά ο κ.Σταικος έδωσε μάχες για να πάρει το πολιτικό χρησμα από το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν υποψήφιος δήμαρχος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...και είχε δηλώσει αγαπητε 8.58μ.μ - εντύπως μάλιστα και ιντερνετικά - οτι δεν θα ξανασχοληθεί ΠΟΤΕ με τα κοινά , διανθίζοντας μάλιστα αυτή του την γνωστοποίηση με το λαϊκό άσμα του Μανόλη Μητσιά " ποτέ ξανά οι γειτονιές και τα στενά δεν θα μας βρούν μαζί ξανά" .... Γνωρίζω από πρωτο χέρι οτι το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο που προαναφέρονται οι παραπάνω φίλοι αποκλείει παντελώς συμμετοχη υποχηφιότητας σε όσους έχουν διατελέσει δυο πλήρεις θητείες ως δήμαρχοι και τρεις πλήρεις θητείες ως δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι. Το κατεστημενο όμως στους Δήμους είναι ισχυρό και θα το πολεμήσουν οι ίδιοι της ΚΕΔΕ και φοβαμαι οτι θα έχει την ίδια τύχη που είχε και παλαιότερα που είχε ανακαινιθεί ως θέμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο