Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Η Λευκάδα «μετράει» για μια ακόμη φορά τις πληγές της (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Κατασβέστηκε η φωτιά – Εφτά ολοσχερώς καμμένα σπίτια συν το κτίριο του δημοτικού κινηματογράφου «Απόλλων» ο απολογισμός της μεγάλης πυρκαγιάς





Η Λευκάδα «μετράει» για μια ακόμη φορά μέσα σε λίγο καιρό και μετά τον καταστροφικό σεισμό του περασμένου Νοέμβρη τις πληγές της.

Εφτά ολοσχερώς καμμένα σπίτια συν το κτίριο του δημοτικού κινηματογράφου «Απόλλων» είναι ο τραγικός απολογισμός της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε, από άγνωστη ως ώρας αιτία, σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι στην σοφίτα ενός σπιτιού, στην παλιά πόλη της Λευκάδας, πίσω από την πλατεία Μαρκά, στο στενό της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, και η οποία μεταδόθηκε γρήγορα σε διπλανά κτίρια.....
Δειτε πολλές φωτο.....

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε μετά τις επίπονες προσπάθειες ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής, αλλά και τις ρίψεις νερού που έκανε προσεκτικά και στοχευμένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Σε αυτό βοήθησε και το «πέσιμο» του αέρα. Ανθρώπινα θύματα αυτή τη φορά, ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε ούτε και υπήρξαν τραυματισμοί, αφού είχαν εκκενωθεί προληπτικά όλα τα διπλανά κτίρια.
Ένα τραγικό σενάριο που όλοι το απεύχονταν και το οποίο έχει λάβει ξανά χώρα στο παρελθόν έγινε σήμερα και πάλι πραγματικότητα. Έχουν επισημανθεί από πολλούς οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει από την ίδια της τη φύση η παλιά πόλη της Λευκάδας για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του είδους των περιστατικών και αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά περίτρανα η αναγκαιότητα της αντιπυρικής της θωράκισης (όπως και της αντισεισμικής εξάλλου), γεγονός που έχει επισημανθεί με διάφορες ευκαιρίες στο παρελθόν.
Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια αφού οι προβλεπόμενοι γι΄ αυτές τις περιπτώσεις πυροσβεστικοί κρουνοί δεν είχαν την απαιτούμενη πίεση νερού και τα πυροσβεστικά οχήματα γέμιζαν τις δεξαμενές του από υδροφόρες του Δήμου, ενώ παρκαρισμένα στα σοκάκια αυτοκίνητα -το αιώνιο πρόβλημα της παλιάς πόλης της Λευκάδας- δυσχαίρεναν περαιτέρω το έργο των πυροσβεστών. Ακόμη γίνεται λόγος ότι καθυστερημένα και μετά την κατάσβεση της φωτιάς κατέφθασε πυροσβεστικό όχημα με κανόνι νερού και δυνατότητα εκτόξευσης σε μεγάλο ύψος από το αεροδρόμιο Ακτίου.



















kolivas.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο