Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Χρυσή Ολυμπιονίκης η Άννα Κορακάκη

     Η 20χρονη  Άννα Κορακάκη στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης νικώντας στον τελικό τη Γερμανίδα Μόνικα Κας και χάρισε στα ελληνικά χρώματα το δεύτερο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά το χάλκινο στα 10 μέτρα.

      Έπειτα από έναν τελικό-θρίλερ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 25μ. στην σκοποβολή - Η Άννα προηγήθηκε με 6-0, όμως η Γερμανίδα Καρς ισοφάρισε σε 6-6 - Στην τελευταία βολή κρίθηκε το μετάλλιο, με την Άννα να σημαδεύει κατευθείαν στο χρυσό!
        Η Άννα Κορακάκη έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Μετά το χάλκινο μετάλλιο (το πρώτο μετά το 1920 για την ελληνική σκοποβολή) στα 10μ, «σημάδεψε» ακόμα ψηλότερα και κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στα 25μ. με αεροβόλο πιστόλι.....



  Η Άννα Κορακάκη καθήλωσε όλη την Ελλάδα που "ακούμπησε" πάνω της και πανηγύρισε έξαλλα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
      Η 20χρονη αθλήτρια του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης μετά από έναν εκπληκτικό τελικό, που σίγουρα έκανε πολλούς να λατρέψουν το άθλημα της σκοποβολής, επικράτησε με 8-6 της Γερμανίδας Καρς και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου γράφοντας ιστορία.
     Η σκοπεύτρια από τη Δράμα, στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα επιστρέψει στην πατρίδα έχοντας δύο μετάλλιο, το χάλκινο στα 10μ. και το χρυσό στα 25μ., όντας η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά δύο μετάλλια στους ίδιους Αγώνες.
    Η Άννα αφού προκρίθηκε ως πρώτη από τον ημιτελικό, ξεκίνησε απίστευτα τον τελικό, καθώς η Καρς φαινόταν να μην μπορεί να την ακολουθήσει.
   Κέρδισε το πρώτο σετ με 3-2, το δεύτερο με 4-2, όπως και το τρίτο φτάνοντας έτσι στους 6 βαθμούς κι απέχοντας ένα μόλις βαθμό από το χρυσό!
    Εκεί η Καρς έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενη και το φυσιολογικό άγχος της Ελληνίδας (είναι μόλις 20 χρονών ενώ η αντίπαλος της 34) και μείωσε σε 6-4 ενώ στην επόμενη πεντάδα βολών χάθηκε η πρώτη ευκαιρία για το χρυσό.
   Οι δύο αθλήτριες είχαν από 3 εύστοχες βολές κι απέμενε άλλη μία. Αν ευστοχούσε η Άννα έπαιρνε το χρυσό ακόμη κι αν ευστοχούσε κι η Γερμανίδα, αλλά αστόχησε και το σκορ έγινε 6-6.
     Όλα πλέον θα κρινόταν στο τελευταίο σετ κι εκεί η Άννα ήταν απλά απίστευτη. Ξεκίνησε με τρεις στις τρεις εύστοχες, αστόχησε στην επόμενη και πλέον στην τελευταία βολή ήξερε ότι αν έβρισκε στόχο είχε πάρει το χρυσό.
Σήκωσε το χέρι της, σημάδεψε και δευτερόλεπτα αργότερα το πράσινο φως στο στόχο ήταν η λύτρωση.
   Το όνειρο είχε γίνει πραγματικότητα με την ίδια να γυρνά, να σηκώνει τα χέρια της ψηλά και αμέσως μετά να χάνεται στην αγκαλιά του πατέρα της και προπονητή της Τάσου Κορακάκη!

Πως προκρίθηκε στον τελικό
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με νέα εκπληκτική εμφάνιση στον ημιτελικό, πήρε την πρώτη θέση με 19 εύστοχες προσπάθειες και το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος όπου με αντίπαλο την Γερμανίδα Μόνικα Μαρς θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η 20χρονη Άννα στην παρθενική της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει ήδη κατακτήσει δύο μετάλλια κι ότι κι αν συμβεί στον τελικό (που ξεκινά στις 21:55 και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ1) θα γράψει ιστορία.
Στον ημιτελικό ήταν και πάλι συγκλονιστική καθώς ξεκίνησε με 5/5 πετυχημένες βολές, ενώ δεν πτοήθηκε από το κακό δεύτερο σετ (είχε 3/5) που την έριξε στην 3η θέση κι ανέκαμψε αμέσως. Στο τρίτο σετ βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση ισόβαθμη με άλλες δύο αθλήτριες και στις τελευταίες δέκα βολές είχε Ολύμπια ψυχραιμία κατακτώντας την πρώτη θέση που έδινε το εισιτήριο για τον τελικό.
Η Άννα Κορακάκη που υποστηρίζεται από την Stoiximan, έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά δύο μετάλλια στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Είχε δείξει τις διαθέσεις της από τα προκριματικά
Στα προκριματικά, νωρίτερα σήμερα, η Κορακάκη ξεκίνησε στις πρώτες βολές με 100/100 (!), ενώ οι επόμενες επιδόσεις της 99/100 και 98/100. Έτσι, κατέλαβε την πρώτη θέση στην ακρίβεια, έχοντας στη δεύτερη θέση την Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς από τη Σερβία και στην τρίτη την Αφάφ Ελχοντόντ από την Αίγυπτο.
Στο δεύτερος σκέλος, όπου οι αθλήτριες είχαν 30 βολές στο στόχο ταχείας βολής, η Κορακάκη δεν ήταν και τόσο καλή, έχοντας 287/300 (93, 94, 100), αλλά προκρίθηκε στον ημιτελικό (21:30) ως δεύτερη, ισοβαθμώντας με την Γεωργιανή Νίνο Σαλουκβάντζε (είχε 289 στην ακρίβεια και 295 στην ταχεία βολή), με πρώτη την Κινέζα Γιντζίνζκ Ζάνγκ (293 στην ακρίβεια και 299 στην ταχεία βολή).

Γιατί δεν είδαμε τους προκριματικούς της Κορακάκη
Η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να αγοράσει το «μικρό τηλεοπτικό πακέτο» των Ολυμπιακών Αγώνων, μειώνοντας έτσι το κόστος (αυτό τουλάχιστον είχε μεταφερθεί ως βασική αιτία) είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν έχουμε δει τηλεοπτικά όλες τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στο Ρίο και συνεπώς δεν είδαμε τους δύο προκριματικούς αγώνες της Άννας Κορακάκη στη σκοποβολή.
Από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν οι αγώνες υπήρξαν αρκετές απορίες, αλλά και γκρίνια για το πρόγραμμα που μετέδιδε η ΕΡΤ (ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 έχουν τον κύριο όγκο των μεταδόσεων), η οποία κορυφώθηκε σήμερα, καθώς δεν μεταδόθηκαν τα δύο σκέλη του προκριματικού αγώνα της Άννας Κορακάκη στα 25μ της σκοποβολής.
Έχοντας πάρει το «μικρό πακέτο», η ΕΡΤ ναι μεν έχει δικαίωμα να ζητά από τους Βραζιλιάνους συγκεκριμένα γεγονότα, αλλά οι επιλογές της δεν είναι απεριόριστες κι έτσι επιλέχθηκε να κρατηθεί το δικαίωμα για τον ημιτελικό και τον τελικό, οι οποίοι θα μεταδοθούν, όπως έγινε γνωστό, από την ΕΡΤ 1.
Και αυτό προφανώς θα συμβεί και τις επόμενες ημέρες με άλλους αθλητές, αφού η ΕΡΤ θα δείχνει αυτό που στέλνουν ως σήμα οι Βραζιλιάνοι, ωστόσο το ερώτημα είναι αν η διαφορά με το «πλήρες πακέτο» ήταν τόσο μεγάλη, που να άξιζε τον κόπο η περικοπή δαπανών.

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο