Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» για την ακύρωση της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με βιομάζα στη Χρυσοβίτσα

             Η απόφαση του Υπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Σκουρλέτη με την οποία ακυρώνεται η απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, αποτελεί πρώτα δικαίωση όσων πίστεψαν ότι δεν υπάρχουν τετελεσμένα και αγωνίστηκαν ως το τέλος για την άρση της αδικίας (σε αυτούς δεν περιλαμβάνεται η δημοτική αρχή καθώς στην αρχή έθαψε στην κυριολεξία το θέμα και αργότερα παρότι σύρθηκε σε «αντίσταση», ήταν προκλητικά απούσα) και ύστερα να επιτρέψετε σε εμάς, στη Συμπολιτεία, να νιώθουμε διπλά ικανοποιημένοι διότι εστιάσαμε ευθύς εξ αρχής τις ενστάσεις μας στον τόπο και όχι στη φύση της επένδυσης. 
   Και ήρθε η απόφαση του ΥΠΕΚΑ για να μας δικαιώσει........



    Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από βιομάζα, ανήκει στις ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας και ως εκ τούτου πρέπει να υποστηρίζεται. Η θέση όμως που θα αναπτυχθούν πρέπει να ορίζεται από το χωροταξικό σχεδιασμό του Δήμου και όταν αυτός από εγκληματική αμέλεια των διοικούντων δεν υπάρχει, τότε ας λαμβάνεται υπ' όψιν ο περιφερειακός σχεδιασμός που στη συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει το Πλατυγιάλι.
      Καιρός λοιπόν, έστω κι αν άργησε, να ξεκινήσει ο Δήμος Ξηρομέρου τις διαβουλεύσεις με δημότες, φορείς, συλλόγους, οργανώσεις ώστε να αποκτήσουμε γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό και τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε για πραγματική ανάπτυξη.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο