Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

ΒΑΘΥΑΒΑΛΙ: Δύσκολη η συνύπαρξη λουομένων και σκαφών (ΦΩΤΟ: Χρήστος Μπόνης)







        Σύμφωνα με το agriniopress.gr σήμερα στη μαγευτική παραλία Βαθυαβάλι στην Πάλαιρο, εκνευρισμό προκάλεσαν στους λουόμενους τα δεκάδες ταχύπλοα σκάφη που είχαν αγκυροβολήσει ελάχιστα μέτρα από την ακτή. Στην παραλία έφτασε σκάφος του Λιμενικού, που διέταξε την απομάκρυνση των σκαφών για την προστασία των λουομένων.
      Να τονίσουμε ότι όταν υπάρχουν λουόμενοι, απαγορεύεται η κυκλοφορία σκάφους: -Σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από το εξωτερικό μέρος των πλωτών σημαντήρων που επισημαίνουν τα όρια μέχρι τα οποία φθάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι -Σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στο οποίο φθάνουν κολυμπώντας οι λουόμενοι στις θαλάσσιες περιοχές που δεν επισημαίνονται με πλωτούς σημαντήρες.
      Δείτε φωτογραφίες του Χρήστου Μπόνη που αναδεικνύουν τη δύσκολη συνύπαρξη των «σκαφάτων» και των λουομένων στο Βαθυαβάλι:...









Ο Χρήστος Μπόνης γράφει: 
ΒΑΘΥΑΒΑΛΙ ΜΙΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΛΙΑ

     Μια πανέμορφη παραλία στα όρια της γραφικής κωμόπολης Παλαίρου και πολύ κοντά στην Βόνιτσα εχει δημιουργηθεί τα τελευταία τρία χρόνια με την επωνυμία Βαθυαβάλι.  Παρ οτι η πρόσβαση σε ορισμένα σημεία είναι δύσκολη εν τούτοις χιλιάδες επισκέπτες από τον νομό αιτωλ/νιας αλλά και των όμορων νομών  την επισκέπτονται και απολαμβάνουν την υπέροχη θέα την καταγάλανη θάλασσα με την απέραντη αμμουδιά. 
      Παράλληλα δε εκατοντάδες σκάφη ελληνικά και ξένα κατακλύζουν τον όρμο για μια βουτιά και ένα καφέ , είναι δε τόση μεγάλη η προσέλευση (των σκαφών) που τα πληρώματα τους αναγκάζονται να πλησιάζουν πολύ κοντά στην ακτή με αποτέλεσμα το λιμεναρχείο Λευκάδος (που έχει την εποπτεία της περιοχής) να επεμβαίνει πολλές φορές. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τους επισκέπτες-λουόμενους να απολαμβάνουν αμέριμνοι το μπάνιο τους, παρ ότι οι συνθήκες είναι επικίνδυνες έως απαγορευτικές για τους κολυμβητές. 
     Η διαδρομή για το τελικό προορισμό είναι εύκολη και πολύ προσβάσιμη, πλην ορισμένων πολύ μικρών σημείων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον οποιονδήποτε να την επισκεφτεί.  Ο επιχειρηματίας που εκμεταλλεύεται τον χώρο (ενοικίαση) έχει αντιληφθεί το μέγεθος της ομορφιάς και για τον λόγο αυτό οι υπηρεσίες του είναι εξαιρετικές και προσιτές. Ο επισκέπτης που θα έρθει σε επαφή για πρώτη φορά με τον τοπίο θα μείνει έκθαμβος απο την φυσική ομορφιά που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε από εξωτικά μέρη που παρακολουθούμε καθημερινά τέτοιες εποχές στους δέκτες. 
     Θεωρώ οτι είμαστε τυχεροί εμείς που ζούμε σε τόσο κοντινή απόσταση να έχουμε στην περιοχή μας τέτοια μαγευτικά μέρη.






















1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς πολλοί σκαφάτοι δεν υπολογίζουν και δεν σέβονται καθόλου το κόσμο. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά στους αρμοδίους πριν θρηνήσουμε κανένα θύμα στη απευκταία περίπτωση και φυσικά ο κάθε λουόμενος έχει δικαίωμα να απολαύσει την υπέροχη τοποθεσία και την απερίγραπτα υπέροχη θάλασσα , ξένοιαστος.

    Με την ευκαιρία άμεση προτεραιότητα είναι η ύδρευση της περιοχής και η κατασκευή του δρόμου Πογωνιάς- Πλαγιάς. Έτσι θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη που δικαιούμαστε αλλά δυστυχώς μείναμε πολύ πίσω.

    Βέβαια η περιοχή έχει και άλλες υπέροχες παραλίες για όλες τις προτιμήσεις.

    Επίσης έχει και το κάστρο της Κεχροπούλας που προτείνω στους επισκέπτες να επισκεφτούν. Θα μείνουν κατάπληκτοι. Είναι κάτι που δεν το περιμένουν.

    Η Δημοτική αρχή δυστυχώς περί άλλων τυρβάζει. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής δεν τα αναδεικνύει. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ. Με αυτό το τρόπο θα μεγαλώσουμε τη τουριστική περίοδο.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο