Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Η απάντηση μιας μαθήτριας από το Ξηρόμερο που πέτυχε στις Πανελλήνιες σχετικά με την ποσόστωση...

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ

   Η απάντηση μιας μαθήτριας (το όνομα είναι στην διάθεσή μας) που έδωσε φέτος εξετάσεις και πέτυχε μάλιστα και σε πολύ καλή σχολή σχετικά με την ποσόστωση που "βοήθησε" τους μαθητές του Ξηρομέρου. 
     Διαβάστε λοιπόν παρακάτω τι γράφει γιατί πρωτίστως έχει αξία η άποψη των πρωταγωνιστών που δεν είναι αλλά από τα ίδια τα παιδιά..

"Επειδή λοιπόν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τα κακόβουλα σχολια περί ποσόστωσης πάνε και έρχονται ακουστε και άλλη μια εκδοχή που εσείς οι στενομυαλοι και ζηλιαρηδες δεν την έχετε σκεφτεί...!
      Το ότι τόσο το ΓΕΛ Αστακού όσο και τα άλλα ΓΕΛ του Ξηρομέρου στις φετινές πανελλήνιες διαγωνισθηκαν με ποσόστωση δεν ήταν κατόπιν αιτήματος μαθητών και γενικότερα σχολείων (τουλάχιστον όσον αφορά το ΓΕΛ Αστακού καθώς ούτε οι καθηγητές ούτε η διεύθυνση του σχολείου προέβησαν σε οποιαδήποτε ενέργεια ώστε να συμπεριληφθεί το λύκειο Αστακού στην ποσόστωση).........


     Και για του λόγου το αληθές σας παραθέτω το άρθρο ενός εκ των καθηγητών του ΓΕΛ Αστακού σχετικά με την ποσόστωση:

        Όταν λοιπόν πληροφορήθηκα τόσο εγώ όσο και οι συμμαθητές μου ότι θα διαγωνιζομασταν με ποσόστωση δε ξέραμε καν περί τίνος πρόκειται..! Και όταν ακόμη μάθαμε δεν επαναπαυτήκαμε ουδεμία στιγμή γιατί ξέραμε ότι θα περάσουμε σίγουρα σε σχολή της αρεσκείας μας! 
    Έτσι λοιπόν όπως εγω έτσι και οι άλλοι συμμαθητές μου φτιάξαμε ενα μηχανογραφικό με σχολες τις αρεσκείας μας και σύμφωνα με τις επιδόσεις μας όπως θα το φτιάχναμε και χωρίς να έχουμε ποσόστωση..
     Το ότι πέρασαν μαθητές με πάρα πολύ χαμηλές επιδόσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ όντως μπορει να δημιουργεί καποιους προβληματισμούς αλλα σε καμία περίπτωση δεν στέρησαν τη θέση από οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο (καθώς η ποσόστωση προβλέπει ότι θα ανοίγει 1 ή και 2 θέσεις ΕΠΙΠΛΕΟΝ σε κάθε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ ανάλογα με τον αριθμό εισακτέων).
      Η ποσόστωση λοιπόν ΔΕΝ είναι αυτό που άλλοι λέγατε και λέτε ότι δίνει στον ΚΑΘΕ υποψήφιο 2000 ή και 4000 μόρια (τραγικοτατο )... Επιπλέον το αν θα τελειώσουν ποτέ τη σχολή δεν αφορά κανέναν μα κανέναν αλλον παρά μόνο αυτόν που τελικά θα επιλεξει να πάει να σπουδάσει. Και το αν θα είναι αιώνιος φοιτητής ή όχι πάλι δεν αφορά κανέναν παρα μονο τον ίδιο. Βλέπουμε κι άλλους που δεν είχαν ποσόστωση αν είναι αιώνιοι φοιτητές ή όχι ..!

Σταματήστε λοιπόν να τα βλέπετε όλα μονόπλευρα...!! Σταματήστε να δείχνετε τόσο μίσος και ζήλια...! Αντί να χαίρεστε που τα παιδιά του τόπου σας τα κατάφεραν κάθεστε και κραζετε λες και εμείς φταιμε που διαγωνιστηκαμε κατ αυτό το τρόπο.Λες και μπορούσαμε να αλλάξουμε κάτι..! 
Αυτοί είστε όμως...!!"

http://ksiromeritikimatia.blogspot.gr/

46 σχόλια:

  1. το να λέει κάποιος την αλήθεια δεν είναι ζήλια,είναι πραγματικότητα! Στην εποχή που ζούμε το να παίρνει κάποιος αυτό που δεν δικαιούται ενοχλεί,ελπίζω μεγαλώνοντας να μη το βιώσει το κορίτσι που έγραψε την επιστολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απευθυνομαι στην μσθητρια να μην χρησιμοποιει τετοιους ορους ζηλιαριδες κτλπ.Πιστευα μεχρι σημερα οτι οι πανελληνιες ειναι ενα δικαιο συστημα αλλα δυστυχως γελαστηκα και συγχρονως λυπηθηκα.Το να διαγωνιστει το ξηρομερο με ποσοστοση για μενα ηταν αδικια διοτι κανενας σεισμος δεν επηρεασε την επιδοση κσνενος μαθητη.Αλλα τι να κανουμε Ελλαδα ειμαστε τι αλλο θα σκαρφιστουν καποιοι για το συμφερον τους.Οσο αναφορα για τις θεσεις σιγουρα καποιοι αδικηθηκαν διοτι καποιοι εχασαν την σχολη για ενα μοριο και σε καποιους αλλους τα χαρισαν απλοχερα και χωρις κοπο.Τελειωνοντας θα ηθελα να ανεφερω οτι για να βγαινουν καποιοι να σχολιαζουν δημοσια ας βουτανε λιγο την γλωσσα τους στο μυαλο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλώς αυτά τα παιδιά έκλεψαν μια θέση που δεν τους αξίζει με τους βαθμούς που είχαν με 2και 3 να μπαίνεις πανεπιστήμιο και έμειναν εκτός κάποιοι που έκανεν θυσίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την ποσοστωση δεν παίρνει κάποια θέσεις ενός παιδιού
      απλά σε περίπτωση που δεν ξέρεις ανοίγει μια επιπλέον θέση για αυτό το παιδί με τν ποσοστωση. ...
      και δεν ξέρεις να μην μιλάς
      ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    2. Οι θέσεις βγαίνουν πριν τις εξετάσεις και λένε ότι είναι τόσες πχ 100 και μένουν τόσες δεν τις αυξάνουν απλώς κάποιοι μένουν εκτός ευχαριστώ

      Διαγραφή
    3. Απλώς με την ποσοστωση κάθε μαθητής χωρίς να είναι άξιος παίρνει μια θέση που δεν του αξίζει μάλλον αυτό θες 2:10

      Διαγραφή
  4. Κάποιος όμως πρέπει να ζητήσει συγνώμη για τα παιδιά που έμειναν εκτός για να μπουν κάποιοι οι οποίοι δεν αξίζε να μπουν εκεί που μπήκαν γιατί αν δεν ήταν ο σεισμός θα ήταν σπίτια τους και δεν θα το έπαιζαν ότι έγιναν κάποιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γιατι ποιος κατηγορησε μαθητες????
    εγω ειδα οτι οταν ξεσπασε το θεμα το χειμωνα καποιοι λιγοι θαρετοι ειπαν την αληθεια και μιλησαν για μαιμου σεισμοπληκτους.
    ολοι κατηγορησαν καποιους πολιτικους της κακιας ωρας που μυαλο δεν εβαλαν και κανεις τα παιδια ουτε τους εκπαιδευτικους γιατι δεν ειχαν ουδεμια αναμειξη σε αυτο.
    καποιοι μπερδεουονται και μπερδευουν και τους αλλους με σκοπο αραγε ποιον???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε φταίνε τιποτα τα παιδιά για τα ρουσφέτια των μεγάλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να αμοιβεται η ελαχιστη η η μηδενικη προσπαθεια εν ονοματι πολιτικων παιχνιδιων! Τα παιδια σιγουρα δεν φταινε αλλα δεν παιρνουν τα μηνυματα που πρεπει, καθως τα περιμενουν πολυ δυσκολα χρονια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μιλα και δεν σχολιαζει καποιος εσας και αν ζητησατε η οχι την ποσοστωση..ολοι μα ολοι ειμαστε απεναντι στον ΛΙΓΟ δημαρχο αστακου για τις μεθοδευσεις να αφησει τα παιδια των φυτειων εξω.πριν λοιπον γράψουμε κατι πρεπει να σκεφτομαστς και την αδικια της ολης υποθεσεως απεναντι σε αλλα παιδια της ηλικιας σου.. Για να δώσουμε και ενα παραδειγμα ομως πες μας θα ελεγες τα ιδια αν η ποσοστωση πηγαινε σε παιδια φυτειων κανδηλας μυτικα κ σεις μενατε απεξω;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝ ΑΠΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΚΟΙΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΑΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΕΙΝΑΙ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΕΜΑΛ ΑΥΤΟΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχομαι κοπελα μου αυτη την αδικια που επραξε ο δημαρχος σας προς το προσωπο των μαθητων απο τις φυτειες να μην τη βιωσεις.ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΛΕΥΡΑ,ΔΩΣΜΟΥ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ,ΕΑΝ ΕΜΕΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΣΟΣΤΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΠΩΣ ΘΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό που σας προβληματιζει και σας ενοχλεί δεν είναι ότι αδικηθηκαν χιλιάδες παιδιά με την ποσοστωση που πήρε το ΓΕΛ Αστακου. Το θέμα σας έγκειται στο γεγονός ότι θέλατε πολύ να συμπεριληφθειτε κι εσείς στην ποσοστωση. Εφόσον αυτό δεν συνέβη, τώρα προσπαθείτε με κάθε τρόπο να μειώσετε τα παιδιά τα οποία δεν ευθύνονται για τίποτα.! Αν αυτά που λέτε τα πιστεύετε τότε πραγματικά κρίμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πήρες μια θέση που δεν θα έπαιρνες αλλιώς. Κοινώς κηδεία με ξένα κολυβα. Όταν γράψεις σε ποια σχολή θα περναγες και σε ποια πέρασες μπορούμε να συζητήσουμε ποιοι είναι ζηλιαρηδες και ποιοι βγάζουν εκ των υστέρων γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν φταίνε τα παιδιά, παρά μόνο οι πολιτικοί. σεισμοπληκτοι λέει!!! Είναι δυνατόν;Πότε έχασαν μάθημα λόγω σεισμού;πότε έμειναν σε σκηνή; Έγινε το ίδιο την εποχή με την Κεφαλλονιά και θελησαν τώρα οι εδώ δικοί μας να εκμεταλλευτουν την ευκαιρία για τα ψηφαλακια, κρίμα κ άδικο για τα παιδιά των προηγουμενων καθώς κ των επόμενων ετων.Χαρα για τα φετινά που ενώ δεν το περίμεναν τους "εφεξε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το "ΑΚΡΙΤΙΚΟ" Ξηρόμερο πήρε ποσόστωση. Μπράβο στο Φίλη. Για πολλούς μέχρι εκεί φτάνει η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ.....ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΞΑΝΕ...ΟΠΟΤΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙς ΟΧΙ....ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ....ΜΥΤΙΚΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ ΤΗΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ?ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΝ Η ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΠΟΥ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ποσόστωση ήταν ένα μέτρο κοινωνικά και εκπαιδευτικά θρασύτατα προκλητικό, που για ψηφοθηρικούς λόγους το εμπνεύστηκαν εκείνοι που το εισηγήθηκαν και με κορυφαίο υπεύθυνο τον Υπουργό Παιδείας, που το αποδέχτηκε και το υλοποίησε. Κρίμα που αυτό το αισχρό μέτρο βρέθηκε ένας νέος άνθρωπος να το υπερασπισθεί. Θα είναι λάθος της στο ξεκίνημα της ζωής της, που οι νέοι πρέπει να οραματίζονται ένα καλύτερο κόσμο, να κάνει τέτοιες εκπτώσεις. Της εύχομαι καλές σπουδές. Ελπίζοντας ότι θα καταλάβει πως το νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Και το ωφέλιμο δεν είναι και δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ενα μεγαλο μπραβο σε αυτους που με τα παιχνιδια τους άφησαν εκτος τα παιδια που επρεπε να περασουν και περασαν αυτα που δεν αξιζαν και αυτα τα παιδια το παιζουν οτι εγιναν καποιοι εκει οου περασαν αλλα πρεπει να καταλαβουν οτι δεν πρεπει να ειναι σε αυτες τις σχολες γιατι δεν το αξιζουν ο βαθμος τους ηταν για πολυ χαμηλοτερες σχολες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κανεις δε ταβαζει και δεν κατηγορει τους νεους, τα παιδια απλα εκμεταλευτηκαν απλοχερα το δωρο που τους δοθηκε ειναι ξεκαθαρα τα πράγματα ομως,αστακος κανδηλα μυτικας κατουνα βονιτσα δεν δικαιουνταν ποσοστωση, με κινησεις ομως των δημαρχων την πηραν η πρωτη αδικια,εφοαον ομως την πηραν αυτα τα σχολεια γιατι αφησαν τον μαχαλα.απεξω;η δεύτερη ευκαιρια,προφανως και ηταν ανικανοι οι δημοτικοι συμβουλοι της κυβερνωσας παραταξης των φυτειων και προφανως ο δημαρζος επαιξε τα ρεστα του για να καταφερει να κλεισει το λυκειο φυτειων ολες αυτες οι πραξεις εχουν ονοματεπώνυμο και ειναι αυτο του δημαρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι μαθητές που πέρασαν με την ποσοστωση μην νομίζουν ότι κατάφεραν κάτι με την αξία τους ας καταλάβουν ότι πήγαν κάπου όπου δεν ανήκουν ότι χωρίς την ποσοστωση θα ήταν σπίτια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ως μαθήτρια που θα δώσω του χρόνου πανελλήνιες έχω να δηλώσω στην τραγική απόφοιτη του σχολείου μου, ότι η αδικία δεν έχει όρια και αντί κι εσεις οι ιδιοι να δεχτείτε να θεωρηθειτε ως ειδική κατηγορία, επρεπε να διαμαρτυρηθείτε να μην υπάρχει ειδική μεταχείριση αφού δεν υπήρξαν καταστροφές. Το ότι δεν το προκαλέσετε, δεν σημαίνει ότι δεν είστε συνένοχοι καθώς μια χαρά σας βόλεψαν οι θεσουλες. Επιπλέον το αν είναι άδικο ή όχι πήγαινε πες το σε άτομα που έφτυσαν αίμα να περάσουν νομική και δεν τους βόλεψε κανένας δήμαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ η μαθήτρια που θα δώσεις και φέτος πανελλήνιες εχω να σου θέσω το εξής ερώτημα..!αν εσύ είχες την ποσόστωση και περνούσες σε σχολή της αρεσκείας σ τι θα έλεγες ?Και γιατί ακόμη με θεωρείς τραγική Απόφοιτη ? Βέβαια αν ήθελες αυτά μπορούσες προφανώς και να έρθεις να μου τα πεις και από κοντά αλλα το βρήκαμε τώρα κρυβόμαστε πίσω από έναν υπολογιστή και λέμε λέμε λέμε χωρίς να σκεφτούμε ότι μπορεί να ήμουν και εγώ στη θέση αυτή..σε λυπαμαι.Καλή επιτυχία σ εύχομαι..αα και καλά μυαλια..Και μάθε λοιπόν ότι δε μπορούσαμε να αλλάξουμε μια ολόκληρη υπουργική απόφαση ότι και αν κάναμε και κυρίως να βγούμε εκτός ποσόστωσης.δε γινόταν.ενημερώσου,ξυπνά και μετά παιξτο θύμα κι εσύ.άντε καλή νομική σ εύχομαι κοπελιά

      Διαγραφή
    2. Έπαιξες κι έχασες είμαι θετικη.. Εκτός αν γίνει κανένας σεισμός ξανά και βγει εγκυκλιος ότι μπορώ να περάσω σε οποια σχολή θέλω, από οποίο πεδίο θέλω.. Λες; μακάρι!

      Διαγραφή
  23. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπήκαν οι Φυτείες ή ότι μπήκαν οι άλλοι;

    Λυπάμαι πραγματικά για τα σχόλια που διαβάζω.

    Σε τι σχολή θα μπεις το ορίζουν πολλοί παράγοντες και άσχετοι με τους βαθμούς. Π.χ το 2000 ήταν πολύ δύσκολο να μπεις στα Παιδαγωγικά λόγου της ζήτησης που εμφανίστηκε από τα ολοήμερα σχολεία. Πάντα γινόταν αυτά.

    Μάλλον πολλοί την εισαγωγή σε κάποιο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. την βλέπουν σαν λάφυρο που παίρνουν τα παιδιά τους από τα παιδιά του γείτονα.

    Τέλος, μην ελπίζετε, την σχολή θα την τελειώσουν και θα γίνουν καλοί επιστήμονες. Μπορείτε να ελπίζετε ότι θα παραμείνουν φτωχοί (όσοι είναι ήδη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. α)εκανες χρηση ποσοστωσης ναι η οχι ;
    η σωστη απαντηση ειναι οχι

    β)ησουν σεισμοπληκτη ναι η οχι ;
    η σωστη απαντηση ειναι οχι

    γ)περασες σε μια σχολη και πολη που ισως να μην περναγες αν δεν υπηρχαν οι 2 επιπλεον θεσεις ;
    η σωστη απαντηση ειναι ισως

    δ) πηρες την θεσει καποιου πραγματικα σεισμοπληκτου;
    η σωστη απαντηση ειναι ναι

    Ε) εισαι περηφανη που ο Δημος σου εκμεταλλευεται τις αδυναμιες των νομων προς οφελος το δικο σου
    η σωστη απαντηση ειναι ναι

    στ) ειναι περιφανη για τον Δημαρχο σου
    η σωστη απαντηση ειναι

    αν εχεις απαντηση σε ολες τις ερωτησεις σωστα κερδιζεις μια θεσει σε πανεπιστημιο και μια καρτα ανεργειας οταν τελειωσεις και ενα σταυρομενο ψηφοδελτιο στο σπιτι σου για τις επομενες εκλογες
    Συγχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς εσενα που μου θες να μάθεις τη σχολή που πέρασα με τη ποσόστωση και τη σχολή που θα περνούσα χωρίς τη ποσόστωση πέρασα που λες φπψ αθηνων και θα περνούσα φπψ Ιωαννίνων..οπότε το συμπέρασμα ξέρεις ποιο είναι ?ότι απλά με βοήθησε να μη χάσω το εξάμηνο μου περιμενοντας μεταγραφή...!!!βγάλε τα συμπεράσματα σου!με εσάς τους άλλους κράχτες δεν νομίζω να έχει νόημα να ασχοληθώ τόσο εγώ όσο και όσοι χρησιμοποιήσαμε τη ποσόστωση.περάσαμε και το τι θα κάνουμε παραπέρα δε σας νοιάζει!πείτε ότι θέλετε.Δεν αλλάζει κάτι.Καλή καρδία..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ
    Φωνάζετε για την προτίμηση που είχαν οι ξηρομερίτες μαθητές.
    Για την "άδικη" ποσόστωση που πήραν οι μαθητές της Λευκάδας, κανείς δεν μιλά. Ο σεισμός κτύπησε την νότια Λευκάδα. Επηρεάστηκε μόνο για λίγες ημέρες το Λύκειο της Βασιλικής που δεν είχε τάξεις για μάθημα.
    Η "ζημιά" που θέλετε να παρουσιάσετε για τους μαθητές του ξηρόμερου, ξεκίνησε με τους μαθητές της Λευκάδας. Εκεί τσιμουδιά. Γιατί;
    Στου κάθε φτωχού ξηρομερίτη το παιδί βάζετε την κατσάδα, εκεί στην Λευκάδα γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δυστηχως το μηνυμα που περναει στα παιδια ειναι οτι ολα σε αυτη τη χωρα γινονται με μεσον, με γνωστο, με στημενους αγωνες, κριμα και παλι κριμα. Οσο για σενα κοριτσι μου ναι τα αλλα παιδια ειναι οντως αδικημενα αλλα ειπαμε αυτο ειναι το μηνυμα που περναει αδικηστε τους αλλους, παρτε τους τη θεση, και περιμενουμε να παμε ετσι μπροστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Υπάρχει λογικός άνθρωπος που αμφιβάλλει ότι αυτό που έγινε ήταν μεγάλη αδικία για τα άλλα παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ας πούμε ότι έγινε αδικία, τα παιδιά δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι πάνω σ΄αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. απλά λίγη σεμνότητα τίποτα περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εδώ υπάρχει ένα ερώτημα που χρειάζεται απάντηση: το νόμιμο είναι και ηθικό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. αρα δεν ευνοηθηκες πουθενα...περασες φπψ αθηνων ενω περνουσες ιωαννινα...τοτι οπως λες κερδισες ενα εξαμηνο που θα περιμενες μεταγραφη,δεν ειναι ενα κερδος?και η αδικια στην αντιπερα οχθη δεν την βλεπεις στα παιδια που δεν μπηκαν στην ποσοστωση και δεν μπορουσαν να περασουν σε σχολη πιο κοντινη?Ημεγαλυτερη αδικια μεν ειναι οτι οντως δεν αξιζατε ουτε εσεις ουτε η κανδηλα.μυτικας μαχαλα κατουνα την ποσοστωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΞΕΡΩ,ΤΡΑΒΗΞΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ.ΕΞΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΙΣ,ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΑΝ ΦΤΑΙΧΤΗ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΤΟ ΥΦΟΣ ΜΕΝ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΛΛΑΖΟΝΙΑ,ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΞΟΔΑ.ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΠΩΝ ΣΟΥ.ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΥΠΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΗ,ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΘΕΛΑ ΣΟΥ(ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΛΑ ΣΟΥ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κοπελια δεν μας τας λες καλα!Δηλαδη θες να μας πεις ότι εάν δεν περνατε αυτό το μπονους που για μενα είναι απαραδεκτο,θα περναγατε ολοι σας σε αυτές τις σχολες?Απο οτι γνωριζω ουτε κεραμυδι δεν επεσε στις περιοχες μας και δηλωθήκαμε συσμοπλικτοι!Εχω πληροφορηθεί ότι στην Κατουνα περασαν όλα τα παιδια πανεπηστημιο και ουτε οι ιδιοι δεν το περιμεναν!Καντε τον σταυρο σας που σας χαρισαν τοσα μορια χωρις να το αξίζετε και περασετε σε σχολες που ουτε στα ονειρα σας δεν θα τις βλέπατε και ασε τα κυριγματα!Αυριο που θα καθισεις στα εδρανα του πανεπηστημιου και σε ρωτησουν με ποσα μορια μπηκες,μην ξεχασεις να τους κοιτάξεις στα ματια,εσυ και ολοι οι αλλοι και να τους πειτε την αληθεια! Όταν ενας μαθητης εποιασε 19000 μορια και μπηκε στην ιδια σχολη με έναν από εσας που μπήκατε με 16000 κτλ. Εισαι μικρη για κυριγματα κοπελια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ..........ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτό που ακόμα κάθεστε και ασχολειστε με τη ποσόστωση πραγματικά είναι τραγικό.Ότι έγινε έγινε τώρα.Μπορεί να το αλλάξει κανείς ?μπαίνετε και σχολιάζετε ακόμη για τη ποσόστωση και θετεται ερώτημα για το αν είναι νόμιμο,ηθικό ...!Το αν θα δυσκολευτούν ή όχι στη σχολή δεν αφορά κανέναν.όντως το Να κερδισεις μια θέση είναι ένα πολύ καλό μπόνους...!!απ κει και περα γιατι το συνεχιζετε?ΑΥΤΟ πρέπει Ν καταλάβετε...Ότι δεν αλλάζει ΤΊΠΟΤΑ...!!Αφήστε τα παιδιά ήσυχα που αυτά δεν έχουν καμμια ανάμειξη με τα ρουσφέτια των μεγάλων....!Έτυχε να περάσουν με ποσόστωση τέλος τώρα..!!!το κάνατε πραγματικά ανατολικό ζήτημα..!ΑΜΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κοπέλα μου αστούς να κράζουν.Αύριο μεθαύριο δε θα το θυμούνται.μονο ότι αδικηθηκαν
    Κάνε τη ζωή σου κι εσύ και όλα τα παιδιά και τα κακόβουλα σχόλια βγάλτε τα οφφ!!! Αν ήταν αυτοί στη θέση σας τότε τι? Αν είναι δυνατόν.τι σας φταίνε τα παιδάκι δε καταλαβαίνω..ντροπή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η κοπέλα έγραψε την άποψη της και εσείς η δήθεν μπαίνετε και τη κραζετε.το να λες την άποψη σου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ λέγεται σε περίπτωση που μερικοι το ξεχνάτε..!δε χρειάζεται να την ασπαστειται απλα Να την κατανοησεται..κοπελα μου ευχομαι ολόψυχα οι σπουδες σου να πάνε μια χαρα και να θυμασαι πως αυτα τα σχόλια που τώρα ισως σε στεναχωρουν αυριο μεθαυριο δς θα υπάρχουν καν στο μυαλο σου.καλη φοιτητική ζωη και εύχομαι να εισαι παντα μα πάντα τυχερή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. καλημέρα και καλη εβδομαδα σε ολους--δεν θα μπω στην λογικη να παρω θεση αν καλως η καως μπηκαν καποιοι με ποσοστωση στα αει-τει,Θελω όμως να κανω ένα ερωτημα σε ολους αυτους που σχολιαζουν αρνητικα την μαθητρια που ειπε την αποψη της(και αντιλαμβάνομαι απολυτα την αθωοτητα της διοτι αν ηταν καχυποπτη η πονηρη θα αντιλαμβανονταν τι θα προξενουσε , όπως και εγινε και δεν θα εγραφε τιποτε) Ερωτω λοιπον τους αρνητικα τοποθετηθεντες δηλ εσεις τι προετεινετε στην μαθητρια να εκανε!!! αν αντιλαμβάνομαι σωστα θα την προτρέπατε σε ενεδειξη αλληλεγγυς στους συμμαθητες της που δεν ετυχαν την ευνοικη μεταχειριση να μην συμμετειχε μαζι με τους υπολοιπους συμμαθητες της στις εξετασεις.Διοτι το να την κατηγορείτε ότι ευνοειθηκε εναντι αλλων σημαινει ότι η θεση της δεν αξιζει εκει που είναι τουτέστιν δεν επρεπε να συμμετασχει επισης ερωτω ολους αυτους τους φιλους που δηλωνουν συμπαρασταση στους μαθητες από την μαχαλα(και μπορει να εχουν δικιο ) αν οι συγκεκριμένοι μαθητες από την μαχαλα συμμετειχαν στην ποσοστωση και καποιοι αλλοι από αλλα σχολεια βρισκόντουσαν στην θεση των συγκεκριμενω , θα παιρνατε θεση κατά του συστηματος ; αν ειστε ειλικρινείς απαντηστε .Μου θυμιζει αολη αυτή η ιστορια (και νομιζω ότι ολοι οσοι ειστε ανδρες και εχετε περασει το στρατιωτικο θα το γνωρίζετε) την περιπτωση που καποιοι στρατιώτες εχουν μεσον και παιρνουν συνεχως αδεια η βολεύονται καπου καλα και οι υπολοιποι τους κατηγορουν και τους λειδωρουν όχι γιατι φυσικα ασκουν αυτή την πολιτικη λογω ευνοιας αλλα γιατι οι καταγγελοντες δεν μπορουν να επωφεληθουν των ευνοικων μεταχειρησεων διοτι αν ειχαν και αυτοι μεσον ουτε που θα ενδιαφερονταν καθολου για το ποιος παιρνεια αδεια.Καλο είναι λοιπον να κρινουμε ένα συστημα η μια πρακτικη στην βαση της και όχι αν καποιοι την εκμεταλευονται ΄διοτι εκ των πραγματων καποιοι θα την εκμεταλευθουν δεν μπορει να μεινει ανενεργη.Αν λοπον αυτό το κοριτσι(μαζι με τους υπολοιπους)ελεγε ότι συστημα δεν είναι σωστο και δικαιο και ας παρουμε την ακραια περιπτωση ότι απειχε ,δεν θα επαιρνε καποιος άλλος την θεση της ; εκτος και αν δημιουργουσαν ένα τετοιο πρωτογνωρο κινημα αλληλεγγύης συμπαραστασης στους ατυχους συμμαθητες των αλλων περιοχων, πραγμα που το θεωρω ουτοπικο για να μην χρησιμοποιησω άλλη εννοια----ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ντροπή σας αφήστε τα παιδιά να χαρούν και σεις οι πο μακρινοί που ασχολείστε με αυτά σταματήστε και κοιτάξτε τα δικά σας και αν κάποιοι από σας μπήκατε όπως έπρεπε με κρητιρια τότε στο δημόσιο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Ελλάδας για τις επιτυχίες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τα παιδια περασαν τωρα τελος! Αυτη η χρονια επισκιαστηκε απο την ποσοστωση και για τα ιδια τα παιδια νιωθουν ενοχα. Δεν φταινε αυτα για τα ρουσφετια των αλλων? Εσεις στη θεση τους δεν θα το δεχοσασταν σα μαθητες! Δε φταινε αυτα οσο. οι αρμοδιοι που δεν λαμβανουν θεση στο καυτο αυτο ζητημα!! Δν υπαρχει τιποτα νομιμο πια αλλα ο καθενας μας ενεργοντας θετικα θα το αλλαξει αυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο