Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Με πολύ κόσμο η βαρκαρόλα στη ΒΟΝΙΤΣΑ (ΦΩΤΟ: Στέλλα Λιάπη)

    




         Χθες βράδυ Σαββάτου 6.8.2016 η παραλία της Βόνιτσας γέμισε από ζωή, αφού πλήθους κόσμου ήρθε για να απολαύσει την αναβίωση του εθίμου της μουσικής Βαρκαρόλας σε συνδυασμό με την 2η γιορτή ψαριού.
     Η εκδήλωση γοήτευσε τους παρευρισκόμενους, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις Βάρκες και τα καΐκια με τα βεγγαλικά που άναβαν και έδιναν μια απίστευτη ομορφιά στον Αμβρακικό και άκουγαν τις όμορφες παιδικές φωνές που τραγουδούσαν καντάδες. 
     Αμέσως μετά αφού πρώτα προσφέρθηκαν δωρεάν ψητές τσιπούρες στους παρευρισκόμενους στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου στήθηκε ένα ατελείωτο γλέντι...





























































































































6 σχόλια:

  1. Ατέλειωτα φαγοπότια. Πληρώνουν οι Δημότες. Η πρώτη ενέργεια του Δημάρχου Αποστολάκη και της δημοτικής του ομάδας ήταν η αύξηση των δημοτικών τελών. Με ύφος απελπισίας εισηγήθηκε την αύξηση . Τώρα κατασπαταλά το Δημοτικό χρήμα σε γλέντια. Την ίδια στιγμή μεγάλη μερίδα των δημοτών ζει φτώχεια. Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαχρονικά η εκάστοτε αρχή όταν δεν έχει να παρουσιάσει έργο αναπτυξιακό και βρίσκεται στο κατώτατο σημείο της κοινωνικής στήριξης ( εκτός των λαμογίων που την υποστηρίζουν) τότε καταφεύγει στο ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλουτίζουν οι επιχειρηματίες πληρώνοντας ευτελή ποσά στο Δήμο, προσφέρουν και μια τσιπούρα δωρεάν στο κοσμάκη για να μην φωνάζουν. Η Δημοτική αρχή μοιράζει τις μπύρες από τα χρήματα των δημοτών. Όμορφος κόσμος ηθικά και αγγελικά πλασμένος κατά το ποιητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι κατά της σπατάλης αλλα εσείς που σχολιάζετε κατά της εκδήλωσης αυτής ή και άλλων, αν δεν γινόταν καμία εκδηλωση, παλι δεν θα κατηγορουσατε τον Δήμο οτι άφησε το καλοκαίρι να περάσει χωρίς ουτε μια εκδήλωση; Έλεος πια με τους κατα συνήθεια παραπονιαρηδες. Πείτε μας ποιοι είστε κ στις επόμενες εκλογές βάλτε υποψήφιοι να σας ψηφίσουμε να τα κάνετε ολα τέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οσοι είναι απέξω από το χορό , πολλά τραγούδια ξέρουν αλλά κανέναν χορό. Κριτική εκ του ασφαλούςμ,αφού κι αυτή είιναι ανώνυμη. Γιαυτό ο τόπος αυτός δεν θα πάει μπροστά. Μας έλλειψαν και οι ψευδοκουλτουριάρηδες του κάστρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κόσμος βγήκε και διασκέδασε, τα μαγαζιά δούλεψαν, το έθιμο διατηρήθηκε. Ας προτείνουμε βελτιώσεις του χρόνου να είναι καλλίτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο