Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ: Δεν ξεχνούν την ηρωική μάχη του Αετού

          Περνώντας απο τη Βόνιτσα προς τον Αετό, στα μέσα Ιουλίου, ο Στέλιος Ντίνος, Αντιπρόεδρος της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων και ο Νικόλαος Βερνίκος, καθηγητής ανθρώπινης οικολογίας στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σταμάτησαν και κατέθεσαν ένα κλαδί δάφνης για να τιμήσουν με κάθε σεβασμό, απονέμοντας φόρο τιμής, στο μνημείο Ηρώων της Μάχης του Αετού.
Ο Στέλιος Ντίνος μας επισημαίνει: 

     "Η Αμφικτιονία δεν ξεχνά και δεν θα ξεχάσει ποτέ τη νικηφόρα μάχη του Αετού στις 9 Αυγούστου 1822. Όλη η ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με την αίσθηση πως βρισκόμαστε πραγματικά στο πεδίο των μαχών, μας μετέφερε κυριολεκτικά στην εποχή του 1822 που εγινε η νικητήρια μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων, γεμίζοντας την καρδιά μας με μια γλυκιά συγκίνηση και υπερηφάνεια.
       Ηταν περίεργο μέχρι πρότινος η μη αναφορά των ιστορικών στις μάχες Αετού και Αχελώου. Σήμερα γνωρίσουμε τι έχει γίνει. Μένει μόνο η δυνατότητα πρόσβασης στα οθωμανικά αρχεία και τότε οι ιστορικοί θα κατανοήσουν όχι μόνο την σπουδαιότητα αλλά και την φιλία των δύο ανδρών. Του Βαρνακιώτη και του Γρίβα......



    Λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν ότι η Μάχη του Αετού ηταν απο τις μεγαλύτερες μάχες της Επανάστασης και η έκβασή της έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανύψωση του ηθικού των σκλαβωμένων Ελλήνων, οφείλουμε όλοι να κατανοήσουμε ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, στην ταραγμένη εποχή που ζούμε, είναι ανάγκη να προβάλουμε αξίες όπως: ανδρεία, αυτοθυσία, ενότητα, αλληλεγγύη, σύμπνοια, ομοψυχία, αλλά και να τις εφαρμόσουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο