Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

ΒΟΝΙΤΣΑ: Παρουσίαση του βιβλίου της Ρόης Παλούκη: "Το νερό σύμβολο και πηγή ζωής..."

Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας 
σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίο  της
Ρόης  Παλούκη

«Το νερό σύμβολο και πηγή ζωής... 
Η παρουσία του στο λαϊκό μας πολιτισμό»
την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 στις 9:00 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου Βόνιτσας

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
-Κώστας Κονταξής, Καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
-Απόστολος Βετσόπουλος, Σχολ. Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Αιτ/νίας
-Κώστας Νάκος, Σχολ. Σύμβουλος Μαθηματικών Ν. Αιτ/νίας
Την εκδήλωση θα συντονίσει:
-ο Παναγιώτης Κοντός, Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας και Καθηγητής Γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.....



Χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης θα απευθύνουν: 
-ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Γιώργος Αποστολάκης 
-ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας   κ. Παντελής Αποστολάκης 
-Η Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Boνιτσάνων κα. Ιφιγένεια Μαντζάνα
-και ο Βαγγέλης Κουτιβής π. πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας "Φίλιππος ο Ακαρνάν"

Υπό την αιγίδα  του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας 

        Το βιβλίο είναι μία μελέτη για το νερό, την πηγή και σύμβολο ζωής, που έγινε από τα πανάρχαια χρόνια αντικείμενο λατρείας όλων των λαών. Το νερό που αποτελεί αστείρευτη πηγή δύναμης και ζωής: καθαρίζει, θεραπεύει, ανανεώνει και διασφαλίζει την αθανασία. Είναι το «ζων ύδωρ» ή το «αθάνατο νερό». 
    Το νερό κατέχει σημαντική θέση και στη λαϊκή παράδοση. Η παρουσία του νερού ήταν εκείνη που καθόριζε αν θα υπήρχε συνέχεια στη ζωή των ανθρώπων. Νεράιδες και κυράδες, νύμφες και στοιχειά πλημμύρισαν τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό και συνόδευσαν τη ζωή των ανθρώπων στις εκδηλώσεις τους. 

Μικρό βιογραφικό: 
Η Καλλιρρόη Παλούκη-Ζαχαράκη γεννήθηκε στο Δρυμό Αιτωλοακαρνανίας είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει και εργάζεται στην Βόνιτσα ως φιλόλογος καθηγήτρια στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας. Ενδιαφέροντά της εκτός από την επιστήμη της Φιλολογίας που υπηρετεί είναι η Λαογραφία, η Ιστορία και η Μουσική. 
Είναι παντρεμένη με τον Κων/νο Ζαχαράκη καθηγητή Μαθηματικών και έχουν δύο παιδιά, την Ελένη φοιτήτρια Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τον Ευάγγελο φοιτητή στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

15 σχόλια:

  1. Απύθμενο θράσος. Ο τραμπούκος θα μιλήσει σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου μετά το Δήμαρχο κ Αποστολάκη. Ρόη το δέχεσαι αυτό; Αν ναι, λυπάμαι πολύ. Αν όχι αντέδρασε.
    Δήμαρχε μάλλον σε διαταγμένη υπηρεσία τον είχες προχθές αν το επιτρέψεις να μιλήσει ο τραμπούκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΥΤΙΒΗΣ ΚΑΡΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ....ΚΡΙΜΑ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΑΜΕ ΓΗΠΕΔΟ.ΡΟΗ ΣΕ ΠΑΓΙΔΕΨΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρόη σώσε την αξιοπρέπεια σου. Ο τραμπούκος Κουτιβής επιτέθηκε στο συνάδερφο μας Κώστα. Αν δεχτείς να χαιρετήσει ο τραμπούκος είναι σαν να επικροτείς την συμπεριφορά του. Εμείς πάντως με αυτόν στην εκδήλωση δεν θα έρθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ: Κα Ρόη
    Αμα δειτε κάποιον Νταή και βρίζει χυδαιότατα ενα συναδελφο σας καθηγητή, μετά θα πάρετε αυτόν τον τραμπούκο (= πληρωμένο παλληκαρά) να μιλήσει για το βιβλίο σας;
    Τότε μας συγχωρείτε κα Ρόη αλλλα το βιβλιο σας δεν πρέπει να λέγεται: "Νερό πηγή ζωής" αλλα "Το νερό μυρίζει και είναι θολό"....

    ΥΓ: Η αλληλεγγύη πρέπει να είναι έμπρακτη για το συναδέλφο σας και όχι να χρησιμοποιούν το βιβλίο σας για πλυντήριο τραμπούκων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΕΚΦΩΝΗΣΕΙ Ο Κ ΚΟΥΤΙΒΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η τραμπούκικη επίθεση στον καθηγητή Κώστα Τριαντακωνσταντή απο τον Κουτιβή και η δημόσια στοχοποίηση του, σπέρνει φρίκη και είναι φασίζουσα πρακτική άλλων εποχών. Είναι η εποχή που τα κοράκια έχασαν την ψυχραιμία τους και εφορμούν και κατασπαράζουν ανυπεράσπιστους δημότες επειδή έχουν αντίθετη άποψη.
    Το να συγκαλύπτει κανείς αυτά τα φαινόμενα ή να τα αμφισβητεί όταν τεκμηριώνονται (10 άτομα τον κρατάγανε, έβριζε κι έκανε σαν λυσσασμένο Θηρίο), τροφοδοτεί τον επελαύνοντα φασισμό στην κοινωνία μας και δίνει άφεση αμαρτιών σε αυτά τα παράσιτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δήμαρχε αποκάλυψες το πρόσωπο σου. Είσαι έρμαιο αδίστακτων αρπακτικών και τραμπούκων φασιστών. Πολιτικά τελείωσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δήμαρχε να καλέσεις και το Μιχάλη Τσιδήμα το γαμπρό του Αντιδήμαρχου Τσακάλη που επιτέθηκε στο Τριαντακωνσταντή, το Τραυλοστάθη και το Γουρούνα . Μαζί με το Κουτιβή κ Παλούκη είναι οι καταλληλότεροι να παρουσιάσουν το βιβλίο σας. Δήμαρχε είναι πολιτική κατάντια αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαστε σοβαροί τώρα; ομιλητής ντραμπουκος Κουτιβης; Μην πάει κανείς αφού ακόμα τον στηρίζει ο Αποστολάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να τις ονομάσετε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ντραμπουκου Κουτιβη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είστε περήφανος κ.Αποστολακη με τον φωτογλυφτης σας. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδή κυρία Παλούκη αφου βάζετε τον τραμπούκο Κουτιβή ομιλητή στο βιβλίο σας, τότε η πράξη σας είναι μια ισοπέδωση των πάντων, αγκαλιά θύτες και θύματα και όλοι τα ίδια σκατά είμαστε.
    Δεν είναι όμως έτσι. Οι απαράδεκτες αντιδράσεις, οι τραμπουκισμοί, οι επιθέσεις, οι εμμονές, πρέπει να τα πολεμάμε και τα έχουμε απέναντι.
    Μην τα ενσωματώνουμε άλλο. Χθες θύμα ενός κατσαπλιά ήταν ο Τριαντακωνσταντής, αύριο μπορεί να είστε εσείς...
    Στο σκοτάδι της νύχτας, που λένε, όλες οι αγελάδες μαύρες φαίνονται. Δεν είναι όμως...
    Καλή δύναμη και καλά ξεμπερδέματα με τα τσακάλια και τα φίδια που τρέφονται απο το βιβλίο σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρόη και Κώστα Ζαχαράκη αν επιτρέψετε να μιλήσει ο τραμπούκος εκτίθεσθε στους μαθητές μας, στους συναδέλφους στη κοινωνία. Ακυρώνετε ο λόγος του σχολείου. Μην περιμένετε ευαισθησία από τους Αποστολάκηδες. Και οι τέσσερις τραμπούκοι ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  14. Ρόη σε εκτιμάμε, αλλά αν μιλήσει στην εκδήλωση ο Κουτιβής δεν θα παραβρεθούμε αν αλλάξει κάτι ενημέρωσε μας.όσο για το βιβλίο θα το προμηθευτούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο