Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: Η ακύρωση της Βιομάζας στη Χρυσοβίτσα, δικαίωση των αγώνων μας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Κατά της εγκατάστασης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στην Τ.Κ Χρυσοβίτσας του Δήμου Ξηρομέρου.

       Τη Δευτέρα 01 Αυγούστου 2016 αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση ακύρωσης της με αριθμ. Πρωτ. 536/33751/13-4-2016 απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.
      Η απόφαση αυτή αφορούσε την έκκριση περιβαλλοντικών όρων για το έργο “Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αξιοποίηση βιομάζας ισχύος 1MW, της ατομικής επιχείρησης “ΖΗΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” στη θέση “ Κλημάτια” της Τοπικής Κοινότητας Χρυσοβίτσας του Δήμου Ξηρομέρου,  Π.Ε  Αιτωλοακαρνανίας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
      Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης έκανε δεκτό το σκεπτικό των προσφυγών του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου “Τα Κόροντα” του Δήμου Ξηρομέρου, των κυρίων Ιωάννη Ζορμπά και Ιωάννη Χρόνη, καθώς και την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου για την άσκηση της προσφυγής.......

 
    Με τον έλεγχο του φακέλου της επένδυσης ανεδείχθησαν τα κενά που υπήρχαν στην μελέτη,  οι αοριστίες καθώς και σημαντικοί οικιστικοί - χωροταξικοί παράμετροι που “σκοπίμως” η μελέτη απέκρυψε.
     Χαρακτηριστικά η απόφαση ακύρωσης αναφέρει ότι η προσβαλλόμενη απόφαση εκδόθηκε κατά παράβαση νόμου, διότι το επίμαχο έργο δεν ανταποκρίνεται στις κατ΄ ελάχιστον απαιτήσεις της εφαρμοστέας νομοθεσίας.
     Η ανωτέρω απόφαση έρχεται να δικαιώσει την επίμονη προσπάθεια των τοπικών φορέων των Τ.Κ. Χρυσοβίτσας, Προδρόμου και Αγραμπέλων, των  Πολιτιστικών Συλλόγων: Συνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου “Τα Κόροντα”, του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Χρυσοβίτσας, καθώς και του Προέδρου της Τ.Κ Χρυσοβίτσας κου Ιωάννη Χρόνη, του Προέδρου, του Προέδρου του Τ.Κ Αγραμπέλων κου Δημητρίου Τάγκα και του Αντιπ/δρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου κου Ιωάννη Ζορμπά.
Η απόφαση αυτή δικαιώνει επίσης τις προσπάθειες της επιτροπής αγώνα που στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος, των ιστορικών μνημείων της περιοχής και της υγείας των κατοίκων, έδωσαν τον αθέατο αγώνα για την αποτροπή της εν λόγω επένδυσης και την επαναφορά της σκέψης και των πράξεων στα πλαίσια της λογικής.
Ο αγώνας και οι προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, κατέδειξαν την δύναμη της θέλησης για το κοινό όφελος, αφού ενίσχυσε την συλλογική δράση που κινήθηκε μέσα σε πλαίσια διαφάνειας, με λογικά επιχειρήματα και αποφασιστικότητα. 
Οι ηττημένοι της υπόθεσης αυτής, είναι εκείνοι του εντελώς απερίσκεπτα “θέλησαν” να υποβαθμίσουν την σοβαρότητα του προβλήματος αφού με την σιωπή τους μέχρι και την τελευταία στιγμή αγνόησαν τον επίπονο αγώνα των φορέων και των κατοίκων.
Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ μια ΑΜΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΕΙΛΟΥΣ” και οι φορείς του αγώνα απέδειξαν ότι όχι μόνο δεν ήταν δειλοί, όχι μόνο δεν πτοήθηκαν από τετελεσμένα γεγονότα, αλλά με συνεχείς ενημερώσεις των κατοίκων, με συστηματικές και προσεγμένες κινήσεις κατάφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η ανωτέρω απόφαση πρέπει να γίνει παράδειγμα και στους υπευθύνους τόσο της τοπικής εξουσίας αλλά και της Αποκεντρωμένης, ότι όταν υπογράφουν για θέματα που αφορούν τον άνθρωπο και τις κοινωνίες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να τις “συμβουλεύονται” .
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ  ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ
Μια νίκη επιτεύχθει.

Συγχαρητήρια στην τοπική Κοινωνία, η ακυρωτική απόφαση είναι δική της και ο Υπουργός την υπέγραψε, τον οποίο και δημόσια ευχαριστούμε!!!
Να ευχαριστήσουμε επίσης όλους εκείνους που μας βοήθησαν και ιδιαίτερα τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή, συμπατριώτη μας κο Δημήτρη Στρατούλη.

Επιτροπή  Αγώνα
Γραφείο τύπου

4 σχόλια:

  1. ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ. ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70 ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ. ΟΣΟ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΦΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΞΗΓΗΘΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΖΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ 350 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ 15 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ Η ΤΟ ΠΑΣΧΑ Η ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστος και λιγα λες 11.19

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ . ΔΕΝ ΘΕΛΑΝ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΞΕΡΟΤΟΠΟ. ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΑΝ?? ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ 10 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψηφο ολοι εκει που μενουν..ηρθε ο αλλος απο αθηνα μονοημερο να ξεσκασει ψηφισε γαλουνη και μου τον φορτωσε εμενα για πεντε χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο