FaceBook

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

ΒΟΝΙΤΣΑ: Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου της κα. Ρόης Παλούκη Ζαχαράκη: «Το νερό σύμβολο και πηγή ζωής» (ΦΩΤΟ: Θανάσης Παλούκης)

-ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ Ο ΚΟΥΤΙΒΗΣ
-Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα και πολιτισμένη ατμόσφαιρα στη κατάμεστη από κόσμο Πλατεία Δημαρχείου Βόνιτσας, παρουσιάστηκε το βιβλίο της κα. Ρόης Παλούκη Ζαχαράκη: «Το νερό σύμβολο και πηγή ζωής - Η παρουσία του στο λαϊκό μας πολιτισμό». 

     Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε βράδυ Τετάρτης 17 Αυγούστου 2016, στην Πλατεία Δημαρχείου Βόνιτσας, η εκδήλωση- παρουσίαση του βιβλίου της κα. Ρόης Παλούκη Ζαχαράκη: «Το νερό σύμβολο και πηγή ζωής - Η παρουσία του στο λαϊκό μας πολιτισμό». 
     Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και το βιβλίο είναι μία μελέτη για το νερό, την πηγή και σύμβολο ζωής, που έγινε από τα πανάρχαια χρόνια αντικείμενο λατρείας όλων των λαών......   Το νερό που αποτελεί αστείρευτη πηγή δύναμης και ζωής: καθαρίζει, θεραπεύει, ανανεώνει και διασφαλίζει την αθανασία. Είναι το «ζων ύδωρ» ή το «αθάνατο νερό». Το νερό κατέχει σημαντική θέση και στη λαϊκή παράδοση. Η παρουσία του νερού ήταν εκείνη που καθόριζε αν θα υπήρχε συνέχεια στη ζωή των ανθρώπων. Νεράιδες και κυράδες, νύμφες και στοιχειά πλημμύρισαν τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό και συνόδευσαν τη ζωή των ανθρώπων στις εκδηλώσεις τους.

    Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας και Καθηγητής Πανεπιστημίου, κ. Παναγιώτης Κοντός, έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της εκδήλωσης και:

Την εκδήλωση χαιρέτησαν: 
-ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Γιώργος Αποστολάκης
-ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας κ. Παντελής Αποστολάκης
-Η Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Boνιτσάνων κα. Ιφιγένεια Μαντζάνα
-και ο Βαγγέλης Κουτιβής μέλος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας 

Για το βιβλίο με μεστά λόγια και εξήραν το έργο της κα.Ρόης Παλούκη Ζαχαράκη, οι: 
-Κώστας Κονταξής, Καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
-Απόστολος Βετσόπουλος, Σχολ. Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Αιτ/νίας
-Κώστας Νάκος, Σχολ. Σύμβουλος Μαθηματικών Ν. Αιτ/νίας

   Ολοκληρώνοντας τη βραδιά, η συγγραφέας ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην επιτυχή διοργάνωση της και παράλληλα τους διοργανωτές και παρουσιαστές.

Καλοτάξιδο......

ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS:
-Παραφωνία ο κ. Κουτιβής. Ο ψευτοπαλικαράς ο οποίος βαρύνεται με την απρόκλητη επίθεση στον καθηγητή Κώστα Τριαντακωνσταντή και μαζί στην ελευθερία του δημόσιου λόγου στο Δήμο μας, απηύθυνε χαιρετισμό, χάλασε τη γιορτινή ατμόσφαιρα, προσπαθώντας να αναβαθμιστεί και να προσποιηθεί τον "άνθρωπο του πολιτισμού". 

-ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Το να παράγεις "πολιτιστική αναβάθμιση" σε ένα τραμπούκο είναι κατρακύλα. Η στάση σας απέναντι στον "επαγγελματία" νταή, βλέπουμε ότι είναι συνειδητή σας επιλογή και απροκάλυπτη επιβράβευση των μέχρι τώρα επιθέσεων και των απειλών σε βάρος του αγωνιστή Τριαντακωνσταντή και ενθάρρυνση των επομένων.
4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία στο βιβλίο το οποίο έχω διαβάσει προ πολλού. Αγαπητή Ρόη διέπραξες όμως ατόπημα ολκής. Η εκδήλωση και με τη συγκατάθεση τη δική σου έγινε αφορμή να παρουσιάσουν οι άνθρωποι του Δημαρχείου , ως άνθρωπο του πολιτισμού το τραμπούκο Κουτιβή. Γνωρίζεις ότι θα ήμουν εκεί στη χαρά σου και την επιβράβευση των κόπων σου. Σε λίγο χρονικό διάστημα θα κατανοήσεις το λάθος σου. Θέλω να πιστεύω ότι δεν γνωρίζεις. Αν γνωρίζεις τότε είσαι πολλές φορές λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε να χαίρεσαι το τραμπούκο σου. Να τον καμαρώνεις εσύ και οι άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ανώνυμος είπε...

Ρόη, η μαθήτρια του Ελενίτσα σε λίγο που θα ανοίξουν τα σχολεία θα σε ρωτήσει. Κυρία γιατί επιτρέψατε η παρουσίαση του βιβλίου σας να γίνει με ομιλητή έναν τραμπούκο, τι θα απαντήσεις; Ο Δήμαρχος μαζί με το Παντελή τον όρισαν ομιλητή; Τότε ο Κωστάκης θα σου πει. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία , κυρία. Ο Τάκης ο ανήσυχος μαθητής σου θα σου πει , το αξίωμα, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα δεν ταιριάζει στους Έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό Ξηρόμερο.
Πως έγινες έτσι;
Τι φταίει η συγγραφέας αν εσύ θες να υπηρετήσεις σκοπιμότητες;