Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Χρυσοβίτσας: Παίρνουμε το χωριό στα χέρια μας

Γράφει ο Νίκος Ζορμπάς
Πρόεδρος συνέλευσης Κατοίκων 

     Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου Γιάννης Χρόνης, σύμφωνα με το άρθρο 85 του Ν 3852/10 (πρόγραμμα Καλλικράτης), κάλεσε όλους τους Χρυσοβιτσάνους και τους φίλους του Χωριού μας σε Ανοιχτή Συνέλευση, την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016, στη πλατεία του χωριού, για να καθορίσουμε από κοινού τους στόχους του Χωριού μας για τη νέα Δημοτική Περίοδο.
       Η διαδικασία, ο τρόπος διεξαγωγής και οι κάτοικοι που συμμετείχαν για ακόμη μία φορά, απέδειξαν ότι με ευαισθησία υπερασπίζονται τον θεσμό των λαϊκών συνελεύσεων, ως ύψιστη Δημοκρατική διαδικασία ενημέρωσης, γιατί η ομόνοια και η πρόοδος επιτυγχάνονται με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, με την κατάθεση κάθε θέσης –παρατήρησης – προτροπής και με το διαρκή έλεγχο των εκλεγμένων για τη συνέπεια λόγων και έργων.
     Από τούτο το πάνδημο προσκλητήριο ομόνοιας και προοπτικής, οι Χρυσοβιτσάνοι ήταν εκεί γιατί η δύσκολη εποχή που διανύουμε απαιτεί σύνεση, συναίνεση και συμμετοχή τα οποία είναι βασικά συστατικά για τις δημοκρατικές διαδικασίες.......



    Να τονίσω σαν πρόεδρος της συνέλευσης ότι είναι απαρέγκλιτος ο σεβασμός μου στους θεσμούς και στις δημοκρατικές διαδικασίες γιατί πιστεύω ότι κεντρικό στοιχείο της συνέλευσης αποτελεί η ενεργός συμμετοχή των κατοίκων και ο ανοικτός δημόσιος κοινωνικός διάλογος. 

      Με ιδιαίτερη κατάπληξη όμως πληροφορήθηκα ότι υπάρχουν γκρίνιες, ότι "δήθεν" δεν του δόθηκε ο λόγος, επιχειρώντας να αποπροσανατολίσουν τους κατοίκους και κρίνω σκόπιμο επομένως να τοποθετηθώ δημοσίως, προς διάλυση των όποιων ψευδών εντυπώσεων: 
     Στο ποδόσφαιρο λένε μετά την ήττα ότι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής είναι αυτός που δεν αγωνίζεται. Η πείρα με έχει διδάξει ότι αγωνίζεσαι πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να είσαι πάντα παρών.
      Όλα αυτά είναι μια απάντηση σε όλους αυτούς που ενώ τους δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουν τα επιχειρήματα τους στην συνέλευση του χωριού μας που είχα την τιμή να είμαι ο πρόεδρος κρύφτηκαν πίσω από την αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν στον ρόλο που αυτοί θεωρούν ότι έχουν…..
     Ο λόγος δόθηκε σε όποιον τον ζήτησε και μάλιστα με συνεχή δική μου παρότρυνση. Τα κακόβουλα και χωρίς υπόσταση σχόλια γνωστών σε μένα και στην μικρή κοινωνία του χωριού, χαρακτηρίζουν τους ίδιους. 
    Αδιάψευστος μάρτυρας είναι το βίντεο που θα δημοσιευτεί σε λίγες μέρες και τους ξεμπροστιάζει...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο