Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Παράπονα για συσσώρευση σκουπιδιών στον Αστακό (ΦΩΤΟ)





         Σκουπίδια διάσπαρτα, ακτές γεμάτες μπάζα και άχρηστα υλικά, ξερά χορτάρια, σκουπιδότοπους, αντίκρισε και απαθανάτισε φίλος του Αστακού, ο οποίος επισκέφτηκε τη πόλη, την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 και μας γράφει:

"Αγαπητό xiromeronews καλημέρα και καλό μήνα,
   Ονομάζομαι Χρονάκης, κατάγομαι και ζω μόνιμα στο Ηράκλειο της Κρήτης.
  Για επαγγελματικούς λόγους ταξιδεύω τακτικά σχεδόν σε όλη την χώρα. Την Κυριακή 17/7 έκανα την διαδρομή Λευκάδα - Πάλαιρος και φτάνοντας στον Αστακό είπα να κάνω ένα μπάνιο στην παραλία δίπλα στο μοναστήρι του Αη Γιώργη. Φυσικά αντικρίζοντας το θέαμα με τα σκουπίδια, έφυγα και κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο του Αστακού, πήρα και τις υπόλοιπες - άθλιες- φωτογραφίες.
       Βλέποντας και την ανακοίνωση του Συλλόγου για το κάλεσμα που έκανε για εθελοντές καθαρισμού, αναρωτιέμαι τι θα γινόταν εάν δεν υπήρχαν και αυτοί οι φορείς. Μου έκανε αρνητικά μεγάλη εντύπωση η εικόνα του Αστακού μεσοκαλόκαιρα, γιατί μάλλον είχα μια πολύ καλύτερη εικόνα από μια κομόπολη που στο παρελθόν επισκεπτόμουν ποιό τακτικά......



   Δυστυχώς αυτήν την εικόνα την συναντά κανείς σε ολόκληρη την χώρα. Εχουμε καταντήσει την πατρίδα μας έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Τι να κάνουν οι δήμοι, τι να κάνουν οι φορείς όταν οι περισσότεροι απο εμάς δεν σεβόμαστε ούτε τον ίδιο μας το εαυτό.
    Ούτε τα μικρά αυτά καθημερινά θέματα δεν έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε.
    Τα αυτονόητα.. Γιατί σε αυτούς που πρίν 3.000 χρόνια ζούσαν στις σπηλιές και ήταν αξημέρωτοι, δώσαμε φώτα και πολιτισμό, αλλά για μας δεν κρατήσαμε τίποτα. Γιατί για ότι μας συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός φυσικά απο εμάς!











  

3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στο στο αγαπητό κ.δημαρχο για της ομορφιές του αστακού πιο καθαρό δήμο δεν έχω ξαναδεί μα τη πράγματα έχουν δημοσιευτεί ο αστακός είναι αυτός με τα σκουπίδια θα κάνετε λάθος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή εσείς που γράφετε στο Ξηρόμερο νιουζ δεν δημοσιευτε τα σχόλια που κάνουμε γιατί...απο την στιγμή που δημοσιεύετε κάτι πρέπει να δέχεστε και τα σχολεία έχω στείλει καπια παρακαλω να δημοσιευτούν ευχάριστο........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΧΡΟΝΑΚΗ ΑΔΙΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΑ ΠΑΓΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΥΣΟΜΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΑΝ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΟΛΑ ΝΑ ΛΑΜΠΟΥΝ ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΡΟΝΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο