Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΣΥΡΙΖΑ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΕΙΩΝ: «Δικαίωση για τους κατοίκους της Χρυσοβίτσας και των όμορων χωριών, η ακύρωση της Βιομάζας»

        Η αναμενόμενη απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκουρλέτη Πάνου με την οποία ακυρώνει το έργο «Παραγωγή Ηλεκτρικής ενέργειας από αξιοποίηση βιομάζας, ισχύος 1MW» της ατομικής επιχείρησης «ΖΗΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», στη θέση «Κλημάτια» στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου, αποτελεί την πλήρη δικαίωση για τους κατοίκους της Χρυσοβίτσας και των όμορων χωριών (Αγραμπέλου και Προδρόμου).
    Από την αρχή, γνωστοποιήθηκε η βούληση των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας, στους Βουλευτές Τριανταφύλλου Μαρία και Γιώργο Βαρεμένο, στα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Σύριζα Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και στην αρμόδια επιτροπή Περιβάλλοντος του Σύριζα, ώστε άμεσα να είναι ενήμερο το υπουργείο και ειδικότερα ο Υπουργός........



      Η απόφαση-ακύρωση της κατασκευής του έργου από τον Υπουργό, αφενός είναι απόλυτα σύμφωνη με την άποψη και τη βούληση των κατοίκων και των φορέων του τόπου μας, αφετέρου δε δείχνει περίτρανα ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την σύμφωνη γνώμη των πολιτών. 
     Αποτελεί «νίκη» της συλλογικότητας και της μαχητικότητας των πολιτών μας και κυρίως αποτελεί «ήττα» για όλους τους …υπόλοιπους που ήθελαν αυτή την «επένδυση».
Με ικανοποίηση χαιρετίζουμε την θετική εξέλιξη της υπόθεσης. 

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΕΙΩΝ

12 σχόλια:

  1. Ο.Μ. ΦΥΤΕΙΩΝ !
    Η καλύτερη ομάδα της κοινωνίας και των αγροτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο.Μ. ΑΣΤΑΚΟΥ !
    Η καλύτερη ομάδα της κοινωνίας και του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H O.M φυτειων αποτελειται απο νεα παιδια,με σωστες επεμβασεις οπως την παραμονη του λυκειου φυτειων που ο δημος αδιαφορη (βλεπε ποσοστοση μαθητων που ο δημος αφησε την μαχαλα απεξω ,ολα τα αλλα ειναι παραμυθια ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ καθολα αρμοδιος γιαυτο ηταν ο ΔΗΜΟΣ ξηρομερου),επεμβασεις στην ελλειψη ιατρου αληθεια ο δημος ξηρομερου γιατι δεν ενδιαφερθηκε ακομη)?οι τοποθετησεις των παιδιων ηταν παντα σωστες ,παιδια με οραμα που πιστεψαν στην ιδεα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και εδωσαν μαχη σε μια συντηρητικη κοινωνια,παιδια που παλεψαν στο πολιτιστικο κομματι αλλα οι κλικες και οι μη χρηματοδοτηση του δημου τους απομακρυναν απο τον συλλογο δεν τους εδθωξαν απλα μας εφτυσαν,οσο ασχοληθηκαν με τον συλλογο ειχαν τμηματα για μουσικα οργανα.3 τμηματα χορευτικων και παραστασεις σε χωρες του εξωτερικου.και συνεχομενες διοργανωσεις στην γιορτη της τσιγαριδας βοηθησαν το θεατρο που ανεβασε το λυκειο φυτειων και το προβαλαν στις εκδηλωσης τους.ΣΑΝ ΟΜ εδωσε ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΩΡΑ.παιδια που περπατανε με ψηλα το κεφαλι.βασιλη σαλτογιαννη δημητρη ζανια χρηστο σαλτογιαννη γιαννη μπετση,ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ.βγειτε μπροστα και καντε τους ολους να τρυπωθουν μην σωπαινετε,οι δειλοι φοβουντε και εχετε αποδειξει ταντιθετο.ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ εστω και αν απογοητευτηκατε απο το συριζα του κουρουμπλη ,μην τα παρατατε.εμεις που απηυδησαμε με τα υποκειμενα που τοσα χρονια ψηφιζαμε ειμαστε διπλα σας,ξαναπατε στο συλλογο δωστε οραμα στα νεα παιδια νασχοληθουν με κατι και οχι με τακινιτα.αν οχι εσεις ποιος??
    Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΓΙΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ.ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕς ΘΑ ΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα αν τελικά θα είναι επιτυχία που ακυρώθηκε το εργοστάσιο βιομάζας,θα το δείξει το μέλλον.Ακουγοντας σήμερα δημοσιογράφο από τοπικό σταθμό είχε απορία για το πώς αλλιώς θα έρθει ή ανάπτυξη στο Ξηρομερο όταν τέτοιες πρωτοβουλίες επιχειρήσεων αντιμετωπίζονται έτσι από τους κατοίκους τις περιοχής ,από τον αγροτουρισμό,απο την κτηνοτροφία,απο που;.Γιατι ή μόλυνση που θα υπήρχε από το εργοστάσιο ισούται όσο από 3 εξατμίσεις από νταλίκες και ότι χάθηκαν και θέσεις εργασίας για τους ντόπιους...Γ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα δείξει στο μέλλον τελικά αν ήταν σωστό νά μήν γίνει το εργοστάσιο βιομάζας.Η απόψεις διίστανται,σημερα το πρωί,ακουσα δημοσιογράφο από τοπικό σταθμό,να λέει ότι όταν οι κάτοικοι αντιδρούν μπροστά σε μία επιχείρηση να γίνει,πως θα έρθει ή ανάπτυξη,και ειδικά στο Ξηρομερο,απο τον αγροτουρισμό,απο τον τουρισμό,απο που,οταν σταματούν τέτοιου είδους επιχείρησης;Και μάλιστα θα έδινε και εργασία σε πολλούς ντόπιους.Η δε μόλυνση τού περιβάλλοντος,θα ήταν όσο βγάζουν 3 εξατμίσεις από νταλίκες....Και ότι αυτοί που το σταμάτησαν δεν ήθελαν τήν ανάπτυξη στό τόπο τους.Θα ασχοληθεί ξανά με αυτό το θέμα είπε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μηπως το Συμβουλιο Επικρατρατειας απορριψει την αποφαση του ΥΠΕΝ βλεπε Σκουριες και τραβηξουν το χαλι κατω απο τα ποδια !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλα τα λες φιλε συνταξιουχε αλλα πεσται στον κοσμο γιατι διαλυσανε τον συλλογο στο χωριο γιατι δεν θελανε εκδηλωσεις με τους αλλους...ε για πες.ενας μαχαλιωτης ενεργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απο τις επιδοτησεις αγαπητε φιλε θα ερθει η αναπττυξη ευκολο χρημα και αφορολογητο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκλογες γινανε κανονικα απο τα παιδια,αλλα εσεις οι.ενεργοι απουσιαζατε.οταν η πατατα καιει ολοι οι ενεργοί πολιτρς τρυπωνονται.εκδηλωσεις με τους αλλους δεν θελανε γοατι μαθανε να μην σκυβουν το κεφαλι και να μην ειναι δεκανηκια κανενος οπως οι αλλοι,γιαυτο ταγαπαω γιατι ισως ειναι αυτο που δεν εγινα ποτε τοσα χρονια ψηφιζοντας πασοκ.εσυ ενεργε πως ακριβως στηριξες αυτα τ παιδια;σολες τις εκδηλωσεις μονα τς ετρεχαβ ν στησουν να κανουν ν ρανουν,ηξερες γιατα χορευτικα τα τρια τμηματα;ηξερες για τα οργανα που διαδασκοβταβ τα παοδια;ηξερεςγια την παρουσια της μαχαλας σαν χορευτικο στο εξωτερικο;ποιος αληθεια κινησε για να μεινει το σχόλιο ορθιο;ησουν και συ εκει;και ομως δεν θα ξεχασω ποτε το συμβοθλιο με δημαρχο σαμαρα που ειχαν διακοψει με φωνες κ βροντες για να υπερασπισουν τα συμφεροβτα του τοπου τους.ησουν εκει;εγω ετυχε να μαι.ετυχε.μην μασατε ρε ρεμαλια ο φιλος σας συνταξιουχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πρωτον, τον συλλογο τον αναλαβαν τα παιδια ανενεργο και για 5 χρονια παρουσιασαν εργο και μαλιστα καναν πολλες παρεμβασεις στην κοινωνια μας ( πχ σχολειο ), αλλα η τοπικη κοινωνια δεν ηταν ετοιμη για μια τετοια εξελιξη καθως ειχαν μαθει οτι συλλογικοτητα σημαινει πανηγυρια, οι εκλεγμενοι ειχαν βραχνα καθως και αυτοι ειχαν μαθει τους συλλογους να τους θυμωνουν με λεφτα, πραγμα που δνε περνουσε στα παιδια ( πχ βραβευσεις μαθητων)
    δευτερον τον συλλογο τον οδηγησαν σε εκλογες οπως προβλεπει το καταστατικο
    και τριτον σταματησαν να κανουν εκδηλωσεις << με τους αλλους >> γιατι λογικα ειχαν διαφορετικη νοοτροπια στα θεματα διοικησης και αυτο φανηκε ξεκαθαρα οταν << οι αλλοι >> πηραν προεκλογικα χρηματα απο υποψηφια εκλογικη παραταξη που τοτε κατεβαινε στις εκλογες του δημου και βγαλαν ευχαριστηριο
    ενας ενεργος δημοτης - μαχαλιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε ειστε ΚΑΛΑ? Η να βαλω τις φονες?
    Ενας ανεναιργος Ξοβτσανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε ξουβτσανι..μα τοις χαμινου;ιελα σιαπαν μαχαλα πο χουμε πουλλους ενεργους να σινιργοποιησουμε κι σινα...αλλα ναις του νους γιατι σμαχαλα βιλαζνε ακουμα...μετα που βγαλανι δημαρχου κιο τον ερωτοκριτο του γαλουν.δε τσεβαλε σι δλια..δε τσκρατσει του σχουλιεου,κοροιδιψι τα παιδια τς με τπουσοστοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο