Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ: Εργολάβος πήρε το 53% των έργων και όλοι οι υπόλοιποι το 47%. Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, Υπάρχουν και όρια. Δυστυχώς τα έχετε ξεπεράσει..

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ επιστολή στο Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και τους Δημοτικούς Συμβούλους. (ΜΕΡΟΣ ΕΚΤΟ)

-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από   ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, 
Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, 
-ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ. ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ.
-ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.
-ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

     ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ασφαλώς ότι το με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΙ 3728 αυτοκίνητο που για τη συντήρηση του και επισκευή του τους τελευταίους είκοσι μήνες της Δημαρχίας του κ Σολδάτου πληρώσαμε οι Δημότες το υπερβολικό ποσό των 14.914,15  !!!!!! ευρώ είναι το τζίπ που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε Δήμαρχος. Δαπάνη προκλητική και που δείχνει ασφαλώς μη σεβασμό του δημοτικού χρήματος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1
      Στη συνεδρίαση του ΔΣ στη Κατούνα πρόσφατα έθεσα το θέμα των απευθείας αναθέσεων των καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου το 2016 και παλιότερα. 
  -Ρώτησα πως είναι δυνατό οι πρατηριούχοι να μη λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό και ο Δήμος να τους αναθέτει τα καύσιμα και λιπαντικά,  στην οποία  απευθείας ανάθεση σπεύδουν μετά χαράς.

    Στα δύσκολα ο κ. Δήμαρχος δεν μιλά ως οφείλει  ή πετά  τη μπάλα στην εξέδρα μιλώντας χωρίς αρχή-μέση και τέλος..............



     Σας είπαν ότι τούτο συμβαίνει γιατί οι πληρωμές στους πρατηριούχους αργούν τέσσερις μήνες, έξι μήνες   και μερικές φορές ένα χρόνο. 
    Δείτε το παρακάτω ένταλμα πληρωμής. Αναφέρεται στη πληρωμή των καυσίμων  μεταφορικού μέσου του ΙΟΥΝΙΟΥ 2016. Φυσικά δεν είναι το μοναδικό:
      Δείτε τη διαύγεια του Δήμου το τελευταίο καιρό. Θα διαπιστώσετε ότι πληρώνονται σε χρόνο πολύ μικρό.

      Για το θέμα του διαγωνισμού των καυσίμων και λιπαντικών των απευθείας αναθέσεων τους θα γράψουμε ΠΟΛΛΑ σε μέλλοντα χρόνο. Παρακαλώ προβληματιστείτε και ψάξτε τα συμβαίνοντα...

        Δήμαρχε κ. Αποστολάκη τι λέτε εσείς; Τέσσερις, έξι μήνες ένας χρόνος είναι οι πληρωμές αυτές και οι υπόλοιπες που ειπώθηκε μπροστά σας; Ασφαλώς και όχι. Αφορούν δαπάνες του ΙΟΥΝΙΟΥ του 2016 και πληρώθηκαν την 29-7-2016. ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ κ Δήμαρχε; Υπάρχουν και όρια. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εργολάβος πήρε το 53% των έργων με απευθείας αναθέσεις και όλοι οι υπόλοιποι μαζί οι εργολάβοι το 47%...

   Αφορούν δαπάνες ηλεκτροφωτισμού  μόνο για τη ΔΕ Ανακτορίου και  μόνο το 2015:
ΣΥΝΟΛΟ 68.879,8 

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ


ΓΟΥΡΟΥΝΑΣ Γ                     : 36.493,96
ΛΟΙΠΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ: 32.385,84
ΣΥΝΟΛΟ 68.879,8
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
Ο ένας πήρε το 53 τοις εκατό και όλοι οι υπόλοιποι το 47 τοις εκατό. Ο εν λόγω ηλεκτροτεχνίτης ψάξτε να βρείτε πόσα έχει πάρει με απευθείας αναθέσεις από 1-9-2014 μέχρι σήμερα. 

Αυτή είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ η πραγματικότητα Δήμαρχε κ. Αποστολάκη. Γιατί να μην γίνει αδιάβλητος διαγωνισμός; Βέβαια αν χρειασθεί θα σταλούν οι δαπάνες αυτές για έλεγχο νομιμότητας. 

    Εσείς Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στον απολογισμό του οικονομικού έτους 2015 θα τις ψηφίσετε; Πριν πάντως, διαβάστε τη σχετική νομοθεσία, δείτε το συμφέρον των δημοτών, σκεφτείτε το όρκο που δώσατε ΚΑΙ ΠΡΑΞΤΕ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Ψάξτε κατά ενότητα δαπανών το 2015 αλλά και παλιότερα .
       Υπάρχουν πολλές δαπάνες στο Δήμο διαχρονικά που χρειάζονται την προσοχή σας και την διερεύνηση τους μηδέ των νομικών παρατυπιών αποκλειομένων.

ΠΡΟΤΑΣΗ:
Η άμεση δημιουργία Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης- Αποχέτευσης- Ηλεκτρισμού- Πρασίνου είναι προς το συμφέρον των δημοτών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3:
   Ακολουθούν δαπάνες που αφορούν τις λεγόμενες πολιτιστικές δαπάνες. Κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος  τις περισσότερες φορές. 
     Το μόνο σχόλιο μου προς το παρόν.  ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ήταν επιβεβλημένο να πάνε ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ:
ΣΥΝΟΛΟ 27.179,02


Ακολουθούν δαπάνες για γεύματα:
ΣΥΝΟΛΟ 9111,98

Ακολουθούν δαπάνες για εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά:
ΣΥΝΟΛΟ 11.977,68

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΥΝΟΛΟ 2.627,43

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ-ΑΘΛΗΤΩΝ 

ΣΥΝΟΛΟ 2.549,99


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4:
Θα κλείσουμε σήμερα με τις δαπάνες που αφορουν τους παιδικούς σταθμούς και τα γήπεδα ως προς τα χρώματα από 1-9-2014 μέχρι και το 2015.
 ΣΥΝΟΛΟ 3697,85



ΣΥΝΟΛΟ 6.446

ΑΝΕΥ σχολίου από μένα. Σχολιάστε εσείς τις δαπάνες αυτές.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος είναι πραγματικότητα. Η αδιαφανής τακτική των απευθείας  αναθέσεων πρέπει να σταματήσει. Οι αδιάβλητοί διαγωνισμοί είναι το συμφέρον των δημοτών. 
Γιατί όμως δεν γίνονται; Με την ολοκλήρωση όλων των δαπανών της διετίας του Δημάρχου κ. Αποστολάκη θα καταδειχτούν οι λόγοι σαφέστερα το γιατί δεν γίνονται.
Πέραν των πολιτικών σκοπεύσεων, πελατειακών σχέσεων, εξαργύρωσης ψήφων, δημιουργίας καινούργιων ψηφοφόρων δυστυχώς ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ( όχι όλων)  ΚΑΙ ΣΤΕΝΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥΣ.
Τούτο είναι πολιτικά, δεοντολογικά,  και ηθικά απαράδεκτο. Μερικές περιπτώσεις χρήζουν και περαιτέρω ελέγχων από τους αρμόδιους της συντεταγμένης πολιτείας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 η συνέχεια. Μερικοί εργολάβοι και προμηθευτές  κατάλληλα επιλεγμένοι ,εντός και εκτός Δήμου από 1-9-2014 και μετά,  πήραν πολλά μα παρά πολλά χρήματα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.....


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ:
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ:
(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΡΟΣ:
(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΜΕΡΟΣ


31 σχόλια:

  1. Ατέλειωτα φαγοπότια. Ντροπή σας κ Δήμαρχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κοσμάκης πεινάει και κάποιοι κάνουν πάρτι εις βάρος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να γράψεις πόσα πήρε ο κουνιάδος του Δημάρχου ο Μέλιας ο Τζεφριός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς η διαφθορά και η διαπλοκή καλά κρατούν στο δήμο.Σοβαρά ερωτήματα γεννούν οι αλλεπάλληλες αναθέσεις εργολαβιών στον ίδιο εργολάβο.
    Πώς είναι δυνατόν να παίρνει συνεχώς έργα του δήμου ο ίδιος εργολάβος.Τι συμβαίνει...
    Αφου δεν τους παέι η αντιπολίτευση, ας πανε μονοι τους στον εισαγγελέα να τελειώνουμε... Αρκετα,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπαρχει άλλος Ηλεκτρολογος στο δήμο ;αλλα καταλαβαίνουμε τι γινεται με ταξυ του εργολάβου και αυτών που του δίνουν τις αναθέσεις .βασιλη τζεφριε ,Σώζο Βασίλη γιατι δε μιλάτε .ολοι μαζι είστε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φερεντινος .Μονο αυτός. Όλοι μαζί του για να σωθεί ο τόπος μας. Πόσο δικιο είχε ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To να λέγονται ψέματα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι νοσηρή κατάσταση που ασφαλώς θέλει να κρύψει κάτι. Είναι πολιτικό θράσος να λέγονται ψέματα χονδροειδή για να επηρεάσουν τη κρίση των δημοτικών συμβούλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Αντιπολίτευση στο Δήμο γιατί σιωπά σε αυτή τη λεηλασία του χρήματος των δημοτών; Μήπως τους κρατάει ο Δήμαρχος και ειδικότερα τη μείζονα; Φερεντίνο τι άλλο θέλεις να συμβεί για να τους καταγγείλεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευτυχώς που Αντιδήμαρχος Οικονομικών είναι ο πολιτικός γυρολόγος Στούπας Λάκιας και σταμάτησε τις απευθείας αναθέσεις. Λάκια ξευτελίστηκες. Χαίρομαι με το κατάντημα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δήμαρχε έχασες τη μπάλα εντελώς. Μερικοί σε έχουν ρεζιλέψει και δεν έχεις το πολιτικό θάρρος να τους στείλεις στο σπίτι τους . Το πιθανότερο και λογικότερο είναι όλα αυτά να γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσύ Βασίλη Τζεφριε, εσύ Λίτου Βαρβάρα, εσύ Γιάννη Κουνέλη, εσύ Αθηνά Βαρέμου πως δείχνετε ανοχή σε όλα αυτά; Βράζει ο κόσμος και σας καταλογίζουν αδράνεια στις αθλιότητες των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σωτήρη Προδρομίτη τι λες για όλα αυτά; Θα τα ψηφίσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δήμαρχε δεν έχεις τα κότσια να αλλάξεις μερικούς ή και εσύ συμμετέχεις στο πάρτι. Χωρίς τη δική σου θετική γνώμη αυτά δεν μπορεί να γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα ψέματα για τα καύσιμα στη Κατούνα τα είπε ο Αντιδήμαρχος Τσακάλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτά που γράφεις αγαπητέ ανώνυμε 6:38 για τα λακια είναι λόγια που του αρέσουν. ...δεν προσβάλλεται ο λακιας απεναντιας καυχιέται γι αυτά που κάνει. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να μην μιλήσει ο Φερεντινος. Αυτούς θέλατε αυτούς να γευτείτε. Καλα πάθατε. Μούγκα φερεντινο. Ας τους να απολαύσουν αυτούς που έβγαλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι πρώην κάλυπταν τους νυν και οι νυν καλύπτουν τους πρώην. Ατέλειωτο πάρτι εις βάρος των δημοτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 20.000 ευρώ σε γεύματα και μπύρες . Δεν ντρέπεστε ρε καθόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μόνο όταν δεν υπάρχει αντιπολίτευση μπορεί να συμβαίνουν αυτά. Το ερώτημα είναι γιατί δεν υπάρχει αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σώζο Βασίλη αυτά που λες χαμηλόφωνα πρέπει να τα πεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φερεντίνο Θύμιο την γνώριζες τη δαπάνη των 15.000 ευρώ για το τζίπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 12000€ νέρα ειναι δυνατόν ;αίσχος ποτε δεν εχει γίνει αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εσείς της πλειοψηφίας που κόπτεστε υποκριτικά για τη νομιμότητα αυτά είναι νόμιμα; Οι χώροι που έχουν πιάσει οι καντίνες στο πρώην Δήμο Παλαίρου είναι αυτοί που γράφουν οι συμβάσεις; 15 τμ η καντίνα και 150 τμ οι ξαπλώστρες;Η μουσική στη διαπασών είναι νόμιμο; Αυτά που πουλάνε είναι είδη ταβέρνας και ΒΑΡ. Αυτά είναι νόμιμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να γράψεις Κώστα ονόματα και ποσά των δημοτικών συμβούλων που πήραν χρήματα. Διαφορετικά δεν είσαι πιστευτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 70.000 ευρώ με απευθείας αναθέσεις για συντήρηση του φωτισμού μόνο του φωτισμού στη ΔΕ Ανακτορίου το 2015;Εισαγγελέας υπάρχει ; Αντιπολίτευση υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Λιάπη και Μωραΐτη που είστε; Μιλάτε και κάντε αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μην ακούτε που λένε δεν έχουν χρήματα. Τα λεφτά τα δίνουν στους ημέτερους . Τώρα που καταλήγουν είναι ολοφάνερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τα παπαγαλάκια των συμφερόντων και οι τρόφιμοι του Δημαρχείου που βρίζετε το Κώστα, για αυτές τις αθλιότητες τι έχετε να πείτε; Είμαι δεξιός και σας είπα και άλλη φορά θα βγουν πολλά στην επιφάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Θα γράψετε πόσα πήρε ο κουνιάδος του Δημάρχου και η γυναίκα του κουνιάδου του Δημάρχου ; Διαφορετικά φοβάστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φίλε 11:23 μμ μια παροιμία λέει: Κάθε πράγμα στο καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο. Θα διαπιστώσετε ότι δεν ΦΟΒΑΙΜΑΙ κανένα παρά μόνο το Θεό. Λιγάκι υπομονή.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΤΕΛΙΚΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΕΙΣ! ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ! ΑΝ ΘΕΣ ΤΟ ΔΙΜΟΣΙΕΥΕΙΣ,ΑΝ ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΡΑΤΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο