Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

1ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ




Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδαταίων «Ο Άγιος Νικόλαος» διοργάνωσε με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου και του Τοπικού Συμβουλίου Παπαδάτου τον 1ο   αγώνα δρόμου στην ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ την Κυριακή 07/08/2016 και ώρα 19:00.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιελάμβανε Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων για τους μεγάλους και αγώνα  1 χιλιομέτρου για τους μικρούς μας φίλους. Οι συμμετοχές και για τους δύο αγώνες  ξεπέρασαν τις διακόσιες (200).....

 Η διαδρομή
Η διαδρομή ήταν ασφάλτινη,  στο μεγαλύτερο μέρος της ομαλή με ήπιες ανηφόρες και μέσα στο πράσινο. Πιο συγκεκριμένα, είναι η διαδρομή ανάμεσα στα χωριά Παπαδάτου και Φυτείες, η οποία προσφέρει καταπληκτική θέα προς τα Ακαρνανικά βουνά, τα βουνά του Βάλτου αλλά και προς  τον κάμπο του Αγρινίου και όλες τις λίμνες της περιοχής μας!
Αγώνας 5Km ( για τους μεγάλους)
Αφετηρία για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων ήταν η πλατεία της Παπαδάτου Ξηρομέρου. Οι αθλητές έτρεξαν προς το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και το διπλανό χωριό Φυτείες και επιστρέψανε στην πλατεία της Παπαδάτου όπου και τερμάτισαν.
Αγώνας 1Km ( για τους μικρούς μας φίλους από 5 έως 14 ετών )
Αφετηρία για τον αγώνα του ενός χιλιομέτρου ήταν το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και τερματισμός η πλατεία της Παπαδάτου Ξηρομέρου.

 Μετά το πέρας του αγώνα οι αθλητές ανέκτησαν τη χαμένη τους ενέργεια με παραδοσιακές πίτες και γλυκά που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού στην πλατεία της Παπαδάτου.
 Βραβεύσεις
Αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο απονεμήθηκε σε όλους τους αθλητές. Επίσης, δόθηκαν  κύπελλα στους τρεις πρώτους νικητές/νικήτριες αγώνα των 5 χιλιομέτρων που ήταν οι εξής:
 Άνδρες
1ος , ΠΙΣΣΑΣ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ, από το ΑΓΡΙΝΙΟ, Αθλητής ΓΕΑ, με χρόνο 17:00
2ος, ΜΟΥΡΤΖΙΑΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, από την ΛΕΠΕΝΟΥ, με χρόνο 17:41
3ος, ΖΟΤΑΪ  ΤΖΟΥΛΙΑΝΟ, από τις ΦΥΤΕΙΕΣ, με χρόνο 18:27  
 Γυναίκες
1η,        ΣΙΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, από το ΑΓΡΙΝΙΟ, με χρόνο 21:47
2η,        ΖΩΝΑΡΑ  ΑΝΝΑ, από το ΑΓΡΙΝΙΟ, με χρόνο 23:20                   
3η,   ΤΖΑΧΡΗΣΤΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ, από τις Φυτείες, με χρόνο, 24:56

Φωτογραφίες από τους αγώνες:
















































papadatou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο