Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΩΡΑΣ ΜΟΣΧΟΝΑ: "Πονάει να σ' αγαπώ" ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016, στις 21:00, στην Πλατεία Παραλίας ΠΑΛΑΙΡΟΥ, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της ΔΩΡΑΣ ΜΟΣΧΟΝΑ
"Πονάει να σ' αγαπώ" 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
-κα ΕΛΕΝΗ ΔΡΑΚΑΤΟΥ, φιλόλογος
-κα ΦΩΤΕΙΝΉ ΜΑΝΤΖΟΥΤΣΟΥ, φιλόλογος και 
-κα ΔΩΡΑ ΜΟΣΧΟΝΑ, συγγραφέας 

-Η Εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα της Δημοτικής Κοινότητας Παλαίρου

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: 

      Η Συγγραφέας Δώρα Μοσχονά έχει κυκλοφορήσει 3 τρία Βιβλία «Μην ξεχάσεις να πάρεις ανάσα», «Ο αστερισμός της γλυκύτητας», και «Πονάει να σ΄αγαπώ!», με καταπληκτική επιτυχία και έχει βραβευθεί δεκάδες φορές....



ΜΙΚΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


  
   Η Δώρα Μοσχονά γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι πτυχιούχος Βιολόγος με ειδικότητα στην Μικροβιολογία (BSc in Microbiology) από το Πανεπιστήμιο Herriot-Watt του Εδιμβούργου, Μ. Βρετανίας. Εκεί πέρασε πέντε  ωραία φοιτητικά χρόνια, αφήνοντας πίσω της ένα διδακτορικό και μια θέση ως βοηθός καθηγητή.
«Η συγγραφή ήρθε στη ζωή μου συμπτωματικά. Ήθελα να καταγράψω και να αποτυπώσω όσα συνέβαιναν γύρω μου. Να δώσω ζωή σε πράγματα και γεγονότα. Γι ΄ αυτό και στα βιβλία μου,
«Μην ξεχάσεις να πάρεις ανάσα» «Ο αστερισμός της γλυκύτητας» «Πονάει να σ΄αγαπώ!», που πολλά στοιχεία τους είναι βιωματικά μπορεί να είναι οποιοσδήποτε  ένας από τους αναγνώστες τους.»

-Το 2015, τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο Μυθιστορήματος Βαλκανικά από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ), για το μυθιστόρημα «Μάθημα Ζωής». 
-Το ίδιο έτος το διήγημα «Δύναμη ψυχής», τιμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών. 
-Στον 6ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό του Ε.Π.Ο.Κ (Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων), το δοκίμιο με τίτλο «Ύμνος στην Κύπρο, την Αέρινη τη Μακάρια γη» απέσπασε το Α’ Βραβείο. 
-Επίσης, τιμητικός Έπαινος από την Π.Ε.Λ απέσπασε για το διήγημα « Εσωτερική Απελευθέρωση».
-Απέσπασε (3) τρία Α΄ ΒΡΑΒΕΙΑ στο διαγωνισμό της International Art Society σε Διήγημα, Ποίηση και Νουβέλα (ΜΑΙΟΣ 2016)
-Τιμήθηκε με τον Α΄ ΕΠΑΙΝΟ στο διήγημα Εφήβων και Ενηλίκων στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό απο την Λογοτεχνική-Συγγραφική Ομάδα ΙΔΕΟΠΝΟΟΝ (ΜΑΙΟΣ 2016)
-Βραβεύτηκε για το ποίημα <Ο Χρησμός> στους 31ους Πανελλήνιους Ποιητικούς Αγώνες Δελφών (ΙΟΥΝΙΟΣ 2016)
Για την προσφορά της στη λογοτεχνία έχει τιμηθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Μύλος», από το Σύλλογο των εν Αθήναις Βονιτσάνων « Ο Αμβρακικός», με το αρχαίο νόμισμα Ανακτορίου. Το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και τον Όμιλο Unesco.
Το ποίημά της "ομφαλοκεντρικό όνειρο" συμπεριλαμβάνεται στην Ανθολογία της Ε.Λ.Β.Ε.

1 σχόλιο:

  1. Όμορφη εκδήλωση για τον τόπο μας.. ωραια να δούμε και λίγο διαφορετικό πολιτισμό εκτός της προβατίνας. Ας είμαστε όλοι εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο