Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της περιοχής Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού

Επισφραγίσθηκε σήμερα και τυπικά η συνεργασία του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά την υπογραφή του σχετικού Συμφώνου που αφορά την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) της περιοχής Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού...

Το Σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Νίκου Καραπάνου και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Σταρακά, των αντιδημάρχων, Σπ. Καρβέλη, Σπ. Διαμαντόπουλου, Δημ. Μπουσμπουρέλη και Παν. Σταράμου, του Γεν. Γραμματέα του Δήμου Ν. Σολδάτου, περιφερειακών συμβούλων και υπηρεσιακών εκπροσώπων.
Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κατά την τοποθέτησή του ευχαρίστησε τον Απ. Κατσιφάρα καθώς και τους συνεργάτες του για την εποικοδομητική και ωφέλιμη συνεργασία μεταξύ των δυο φορέων, προκειμένου όπως είπε να τεθούν οριστικά οι βάσεις αξιοποίησης των τελευταίων μεγάλων αναπτυξιακών ευκαιριών που παρέχονται μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα. Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση αποτελεί για την περιοχή μια δυνατότητα ανάπτυξης της ευρύτερης χωρικής ενότητας της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, περιλαμβάνοντας έργα και παρεμβάσεις τα οποία στοχεύουν στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.
«Ο Δήμος μας» σημείωσε ο Νίκος Καραπάνος, «βρίσκεται ήδη σε συνθήκες ετοιμότητας, προκειμένου εντός σύντομου χρονικού διαστήματος να υποβάλλει ώριμες προτάσεις έργων, τα οποία αφορούν την στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, την ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης και την ευρύτερη ανάδειξη της πολιτισμικής ταυτότητας της περιοχής. Η ευελιξία της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, άλλωστε δίνει εξαιρετικές δυνατότητες προκειμένου ν’ αντληθούν οι απαραίτητοι πόροι από τα αντίστοιχα προγράμματα και να επιτευχθεί ο στόχος ενός στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού, που έχουμε θέσει εξ αρχής για το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου».

Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση χαρακτηρίσθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας ως δυνατότητα σύνθεσης αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων της περιοχής, η οποία θα δημιουργήσει παραγωγικές προϋποθέσεις, κυρίως δε στον τομέα της απασχόλησης. Η αντιπεριφερειάρχης Χρ. Σταρακά χαρακτήρισε την Ο.Χ.Ε. ως σύνθεση απόψεων και συνένωση δυνάμεων για την περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο