Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ακυρώνει το εργοστάσιο βιομάζας στη Χρυσοβίτσα ο κ.Πάνος Σκουρλέτης

      Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης προχώρησε στην ακύρωση των επενδυτικών σχεδίων για την εγκατάσταση εργοστασίου βιομάζας στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου. 
     Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης έκανε δεκτές τις προσφυγές και ακύρωσε την απόφαση έγκρισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, χαρακτηρίζοντας μη νόμιμη την απόφαση.
      Ως γνωστόν με απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, που λήφθηκε στις 13/04/2016, με Αριθ. πρωτ: 536/33751, είχαν εγκριθεί θετικά οι Περιβαλλοντικοί Όροι για το έργο «Παραγωγή Ηλεκτρικής ενέργειας από αξιοποίηση βιομάζας, ισχύος 1MW» της ατομικής επιχείρησης «ΖΗΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», στη θέση «Κλημάτια» της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας, Δήμου Ξηρομέρου.
    Μετά την απόφαση του υπουργού για την ακύρωση της εγκατάστασης της βιομάζας η οποία θα δημοσιευτεί στο Διαυγεια σε λίγες μέρες, δικαιώθηκε ο δύσκολος και επίπονος αγώνας της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ για την αποτροπή εγκατάστασης εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιομάζας στην περιοχή της Χρυσοβίτσας.

5 σχόλια:

  1. Και τωρα βρεστε δουλεια στην φαμπρικα της Γερμανιας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς 9:33 Γιατί αν γινόταν το εργοστάσιο θα υπήρχε δουλειά για τούς ντόπιους? Μόνο 4 άτομα θα απασχολουσε. Αν ενδιαφέρεσαι κάνε πρόταση στο Ζηκο να το φτιάξει στο χωριό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το εργοστάσιο ήταν μούφα από την αρχή.Μη σφάζεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 9 :33
    Φτιάξε κι' εσύ ένα εργοστάσιο δικό σου , τί κάθεσαι
    δημοκρατία έχουμε , οτι θέλουμε φτιάχνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η δουλεια π θα δινε ο ζηκος με το εργοστασιο..ειναι σαν τις δουλειες σε ψαρια και πλατυγιαλι που ταζε ο γαλουνης στα μελλοντικα ψηφοφορακια του τοτε....και οι οποιοι τωρα τον κραζουν...να τα λεμε και αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο