Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

«Έφυγε» ο πρώην γυμνασιάρχης Αστακού Μενέλαος Καραμεσίνης


 Η κηδεία του Μενέλαου Καραμεσίνη θα γίνει αύριο Τετάρτη 6.7.2016, στις 11:00 το πρωί, από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, στον Αστακό.

     Τη θλίψη σκόρπισε στον Αστακό και στο Ξηρόμερο η είδηση ότι ένας σπουδαίος άνθρωπος ο Μενέλαος Καραμεσίνης δεν ζει πια. Ο επί σειρά ετών Γυμνασιάρχης και εκπαιδευτικός που προσέφερε τόσα στην τοπική κοινωνία του Αστακού, αφού πέρασαν από τα χέρια του γενιές και γενιές μαθητών, έφυγε απο κοντά μας. 
      Ο Μενέλαος Καραμεσίνης ήταν ένας αγαπητός άνθρωπος στην τοπική κοινωνία, ευρέως γνωστός από την πολυετή ενασχόληση και προσφορά του στην εκπαίδευση. Φιλόλογος, είχε διατελέσει διευθυντής στο Γυμνάσιο Αστακού, ενώ συνταξιοδοτήθηκε από τη θέση του διευθυντή στην Ιωνίδειο Σχολή στον Πειραιά. Επιπλέον, διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με τον Αστακό τον οποίο επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι........


      Ο Μενέλαος Καραμεσίνης παράλληλα με την εκπαίδευση ανέπτυξε και συγγραφική δράση. Ασχολήθηκε με ζήλο με το τόπο μας και άφησε παρακαταθήκη δύο βιβλία: "Αντίλαλοι απο τα περασμένα του Αστακού και της περιοχής του" σε συνεργασία με τον Απ. Σπυρόπουλο και τα "Λαογραφικά του Ξηρομέρου". 

"Καλό σου ταξίδι" Δάσκαλε. Σε ευχαριστούμε για όλα.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει...


Απο τις τελευταίες εμφανίσεις του Μενέλαου Καραμεσίνη ήταν το Σάββατο το βράδυ 17 Αυγούστου 2013, στο προαύλιο του Καραμούζειου Γυμνασίου Αστακού, όπου απηύθυνε χαιρετισμό στο βιβλίο της Μαρίας Μπαμπάνη: «Στον ίσκιο της Βελανιδιάς»:





Ο Μενέλαος Καραμεσίνης,  Φιλόλογος – τ. Διευθυντής Ιωνιδείου Σχολής τον οποίο βράβευσε ο Σύνδεσμος των Αποφοίτων της Ιωνιδείου την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011:



Σύντομο βιογραφικό του Μενέλαου Καραμεσίνη




-Το βιογραφικό προέρχεται απο http://www.astakosnet.gr/
-Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΕΟΝΤΑ ΤΣΑΜΠΟΔΗΜΟΥ

7 σχόλια:

  1. Θανάσης Χατζαράς5 Ιουλίου 2016 στις 10:57 π.μ.

    Ένας πραγματικός δάσκαλος, ερευνητής και συγγραφέας και ξεχωριστός άνθρωπος. Αφήνει “φεύγοντας” θετικά αποτυπώματα από το πέρασμά του από τη ζωή. Και τις καλύτερες αναμνήσεις, μαζί με την ευγνωμοσύνη τους, σε όσους ευτύχισαν να τον έχουν καθηγητή. Είμαι ένας από αυτούς. Στην “κοινωνία των αγγέλων” που δικαιωματικά είναι η θέση του, θα έχει πολλά να πει, με τους αείμνηστους Νίκο Ψωμά, Απόστολο Σπυρόπουλο και τους άλλους σπουδαίους καθηγητές της εποχής εκείνης. Και με τον γυμνασιάρχη Γεώργιο Καραμούζη τον Μεγάλο αυτό – δυστυχώς χωρίς σύγχρονους μιμητές - Ευεργέτη του Αστακού. Που από το υστέρημα της πενιχρής του σύνταξης και το περίσσευμα της καρδιάς του δώρησε στους χιλιάδες νέους της περιοχής το λαμπρό, ιδίως για την εποχή του, “Καραμούζειο”. Καλό σου ταξίδι δάσκαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να θυμίσω στον κ,Θανάση Χατζαρά πρίν 6,7 μήνες π'εθανε και ο άλλος καθηγητήςε μας

    Ο Θόδωρος Φασούλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να θυμίσω στον κ,Θανάση Χατζαρά πρίν 6,7 μήνες π'εθανε και ο άλλος καθηγητήςε μας

    Ο Θόδωρος Φασούλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΗΔΙ ΜΕΝΕΛΑΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ. ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΙΣΤΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ. ΤΙΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΕΠΟΧΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΙΜΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΗΑΝ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ. ΗΣΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ. ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΞΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλο παραδεισο δασκαλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό ταξίδι και στους δυό καθηγητές μας,τον Μενέλαο και τον Θόδωρο!!!Ευτύχησα να τους έχω και τους δύο ,τον φιλόλογο και τον μαθηματικό.Ο Μενέλαος θυμάμαι οτι με πίεζε να δώσω φιλολογικό κύκλο,αλλά εγώ δεν τον άκουσα και έδωσα νομικό κύκλο.Αιωνία τους η μνήμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος συναδέλφου. Ο κ.Μενέλαος υπήρξε φωτεινό παράδειγμα για όλους μας με την διδασκαλία του και την γενικότερη πολιτιστική του προσφορά. Μακάρι όλοι μας να γίνουμε άξιοι συνεχιστές της κληρονομιάς του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο