Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Αποχώρησε ο Νίκος Λιάπης απο την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ακτίου Βόνιτσας καταγγέλοντας έλλειψη ενημέρωσης

     Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πολίτες σε Δράση" Νίκος Λιάπης, αποχώρησε απο τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ακτίου Βόνιτσας, καταγγέλοντας έλλειψη ενημέρωσης για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος.
  Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Νίκου Λιάπη επισημαίνεται:

    "Χθες, στις 1 μεσημέρι, είχε οικονομική επιτροπή. Υπαγόρευσα δήλωσή μου ότι θεωρώ προσχηματική και μη ουσιώδη την λειτουργία της οικονομικής επιτροπής, γιατί ούτε ενημέρωση υπάρχει για τα θέματα του Δήμου, όπως για τα πρόστιμα σε Δήμο και ΦΟΔΣΑ και για την εκκρεμότητα των σκουπιδιών, αλλά και κανένα εσωτερικό σύστημα ελέγχου λειτουργείας για τις αγορές οικοδομικών υλικών και γενικά αναλωσίμων σε κανένα στάδιο (διαπίστωση ανάγκης, σχεδιασμός, απόφαση, παραλαβή και ανάλωση) και έτσι, δεν έχει νόημα η παρουσία μου στη σχετική συζήτηση. 
Υπέγραψα και ανεχώρησα.

Νίκος Λιάπης
Δημοτικός σύμβουλος
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πολίτες σε Δράση"

    Στη συνέχεια ο Νίκος Λιάπης ανήρτησε καυστικά μηνύματα και σοβαρά ερωτήματα στον προσωπικό του λογαριασμό, εκφράζοντας έτσι την έντονη διαμαρτυρία του στα δρώμενα της δημοτικής αρχής Ακτίου Βόνιτσας.......



Αναλυτικά: 


  • -Σε αυτόν το Δήμο (Ακτίου - Βόνιτσας), λειτουργούν τα πάντα και μάλιστα, επαίρεται ο Δήμαρχος, είχε την πιο υψηλή απορροφητικότητα πανελλήνια στο προηγούμενο ΕΣΠΑ 2007-2013. Μόνο που πρόκειται για εικονική πραγματικότητα: 
  • -Στην οικονομική επιτροπή, δεν υπάρχει ενημέρωση και δεν παίρνονται καν οι αποφάσεις από την πλειοψηφία.
  • -Στο Δημοτικό Συμβούλιο, έρχονται θέματα άκαιρα ή που έχουν ξανασυζητηθεί.
  • -386.425,00 € στοίχησε η Ιστοσελίδα του Δήμου και δεν δουλεύει. Από απορροφητικότητα όμως ο Δήμος, άλλο πράμα!
  • -Υπάρχουν αποφάσεις δαπανών που υλοποιήθηκαν πριν συζητηθούν σε οποιοδήποτε όργανο του Δήμου, υπάρχουν πρόστιμα (σε Δήμο και ΦΟΔΣΑ) που τα μαθαίνουμε από τις εφημερίδες, υπάρχουν δίκες και εκκρεμείς νομικά υποθέσεις για θέματα περιουσίας του Δήμου που τα μαθαίνουμε μόνο όταν πρέπει να οριστεί Δικηγόρος, υπάρχουν μεγάλα θέματα που τα μαθαίνουμε από τις συνεδριάσεις γειτονικών Δημοτικών Συυμβουλίων (για τα σκουπίδια από Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας και εφημερίδες).
  • -Όσον αφορά τον ορισμό ενός μόνιμου δικηγόρου, που θα δημιουργήσει τη νομική βάση των υποθέσεων του Δήμου, το σκέφτεται ακόμα ο Δήμαρχος. Ως ότου αποφασίσει, οι υποθέσεις του Δήμου μοιράζονται ως ιμάτια του εσταυρωμένου.
  • -Ενεργούν, ως ο ρόλος τους να είναι η απορρόφηση, η πληρωμή δηλαδή των εργολάβων, και όχι η λειτουργία τους και η διάχυση της ωφέλειας από την λειτουργία τους στην τοπική κοινωνία, στον επιχειρηματικό κόσμο, στους πολίτες.
  • -Είναι πουθενά γραμμένο πως ο ρόλος του Δημάρχου αρκείται μόνο στη πληρωμή των εργολάβων;



10 σχόλια:

  1. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ.ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.....ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΕΞΩΓΗΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννης Καρναβάς19 Ιουλίου 2016 στις 10:59 π.μ.

    Από περιέργεια και μόνο.....Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς δεν γίνετε μέσα απ το σάιτ του Δήμου ? Ποιός ο σκοπός της επι πλέον δαπάνης !!! και απο που γίνετε ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η αποχωρηση δεν ειναι λυση αλλα η πολιτικη κααταγγελια για τους επικινδυνους διοικουντες του δημου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με το να αποχωρεις Νικο είναι σαν να συνενεις σ αυτο το έγκλημα.Για οικονομικό έγκλημα πρόκειται. Το σωστό είναι να μεινεις στη θεση σου και να πολεμησεις ολο αυτο που γίνεται. Το να το βαζεις στα ποδια δεν ειναι λυση.Ειναι σα να προδιδεις τους ψηφοφορους σου..Και κατι αλλο.Εισαγγελέας δεν υπάρχει; Το να δημοσιεύονται κατα καιρούς ολες αυτες οι καταγγελίες για την κατασπαταληση του Δημοσίου χρήματος;ΧΡΥΣΑ ΜΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την στιγμηλ που η οικονομική επιτροπή του Δήμου είναι για το "θεαθήναι" πολύ καλά έκανε και αποχώρησε.

    Οικονομικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές Τώρα!!!
    Επιβάλλεται και θα πρέπει να διεκδικηθεί από την αντιπολίτευση του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Λιάπη αντιλαμβάνομαι την αγανάκτηση σας. Προτείνω να απαιτήσετε ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κατά τη συζήτηση των οικονομικών απολογισμών του Δήμου και του Κέντρου Μέριμνας έτους 2015 να ελεγχτούν αν τηρήθηκαν αυτά που προβλέπει η νομοθεσία σε πολλές περιπτώσεις. Τότε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

    Αν μου δοθεί ο επαρκής χρόνος στις συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο τότε θα μείνει άναυδος ο κόσμος, που υποφέρει οικονομικά, με αυτά που έχουν συμβεί.

    Εκτός των άλλων υπάρχουν συμπεριφορές Δημοτικών Συμβούλων πολιτικά, δεοντολογικά και ηθικά απαράδεκτες. Υπάρχουν πολλά χρήματα που πήγαν με τη μέθοδο των απευθείας αναθέσεων , σε συγκεκριμένους ανθρώπους , μέσα και έξω από το Δήμο κατάλληλα επιλεγμένους.

    Η φυγή Νίκο δεν είναι λύση , αν μου επιτρέπεις.

    Σε κατανοώ και προτείνω ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ αγωνα δινεις κ. Τριαντακωνσταντη τα τρια τελευταια χρονια. Τα προηγουμενα χρονια γιατι δεν ασκουσες ελεγχο στο δημο Παλαιρου που εγιναν τοσα και τοσα? Τωρα σε πηρε ο πονος? Μαλλον δεν εχεις με τι να ασχοληθεις. Αν νομιζεις οτι θα βαλεις το κρατος σε σειρα γελαστηκες. Εδω η Ελλαδα διαλυεται κι εσυ στον κοσμο σου. Λες και οι αλλοι δημοι δουλευουν σωστα. Κι αυτοι που σου δινουν συγχαρητηρια για αυτα που γραφεις να ξερεις οτι πισω σου σε χλευαζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τον αδικείς το Κώστα. Πάντοτε έδινε μάχες χωρίς κανένα προσωπικό όφελος. Σε έπεισε πάντως ότι ο Δήμος δεν λειτουργεί σωστά. Τον ξέρω πολύ καλά. Με αυτά που ασχολείται δεν του φτάνει η ημέρα. Μην νοιάζεσαι υποκριτικά για αυτόν. Διάβαζε αυτά που γράφει, θα μαθαίνεις πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Ελλαδα τελειωνει απο ολες τις αποψεις και ολοι εσεις στον κοσμο σας. Ψαχνετε να βρειτε ποιος θα βαλει το δημο σε ταξη. Αντι να ξυπνησουμε και να ξεσηκωθουμε στα λαμογια της βουλης κοιμομαστε τον υπνο του δικαιου. Δεν εχετε καταλαβει οτι αυτος ειναι ο σκοπος τους, να κοιμομαστε? Το μονο θεμα της βουλης τωρα ειναι ο εκλογικος νομος και οι αδειες των καναλιων. Για τους δηθεν προσφυγες που ξεσηκωνονται και μας βαρανε ουτε κουβεντα. Για την Τουρκια που εσκεμενα εστειλε τους 8 μεσα για να μας απειλει με πολεμο δε μιλαει κανεις. Κοιμηθειτε ολοι. Κι εσυ ξηρομερο news μπορεις να αναδειξεις και να προβληματισεις τους αναγνωστες σου αλλα δεν το κανεις. Ξυπνατε Ελληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Δήμος και όλοι οι Δήμοι είναι η Ελλάδα. Αυτά που γίνονταν και γίνονται στο Δήμο σου αρέσουν 3:56; Αν σου αρέσουν μάλλον τρόφιμος του Δημαρχείου είσαι. Αν δεν σου αρέσουν μάλλον εσύ πρέπει να ξυπνήσεις. Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο