Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Πιλότους πυροσβεστικών αεροσκαφών, καθώς και Πυροσβέστες που τραυματίστηκαν κατά την κατάσβεση πυρκαγιών, τίμησε ο Δήμος Αγρινίου


     Τους πιλότους πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου Canadair CL-215, το οποίο υπό δυσμενείς επιχειρησιακές συνθήκες, εκτέλεσε αναγκαστική προσγείωση κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Λακωνία, τον Ιούλιο του 2015, τίμησε  ο Δήμος Αγρινίου, σε  μία σεμνή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, καθώς επίσης  και τους πυροσβέστες που τραυματίστηκαν κατά τη κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς στη Κάτω Χρυσοβίτσα Θέρμου, τον Αύγουστο του 2014..........

 
  Η αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους από τους δύο πιλότους μας,  μέσα στο δάσος, στις ρεματιές, στους καπνούς και τα πυκνά δέντρα, με το αίσιο αποτέλεσμα,ήταν άθλος στα παγκόσμια χρονικά. 
   Οι τιμηθέντες είναι οι Αγρινιώτες πιλότοι   Λύτρας Χρήστος, σμηναγός, κυβερνήτης του αεροσκάφους (Ματαράγκα Αγρινίου), Τσάμης Παναγιώτης, σμηναγός, συγκυβερνήτης (Καλύβια Αγρινίου), και οι αρχιπυροσβέστες Μαμασούλας Κωνσταντίνος και Χατζής Παναγιώτης, που τραυματίσθηκαν, εκτελώντας, με πίστη και μαχητικότητα το καθήκον τους. Σε όλους τους παραπάνω, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες από τον Δήμαρχο Αγρινίου κ Παπαναστασίου Γεώργιο.
    Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πέραν του κυρίου Δημάρχου Αγρινίου, οι αντιδήμαρχοι Αγρινίου κ. Γκρίζης, κ. Παπαγεωργίου και κ. Γκούντας –δημοτικοί σύμβουλοι, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου κ. Μπόκας Χριστόφορος,  εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου κκ Τσούνης και Αυδής, ο πρόεδρος της ΤΚοινότητας Καλυβίων, συγγενείς των τιμηθέντων και πλήθος κόσμου. 
    Τα στελέχη  της Ελληνικής Αεροπορίας και Πυροσβεστικής, τίμησε με τη παρουσία του και ο Ταξίαρχος ε.α και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου Χρήστος Κολοβός.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο