Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Που είναι οι ψηφιακές υπηρεσίες προς τους Δημότες πρώην και νυν Δημοτική Αρχή; Αντιπολίτευση υπάρχει στο Δήμο;

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ απ0  ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
- ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ μέσω του έργου  ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ;

        Σήμερα θα σας ενημερώσω για ένα θέμα που τέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Βόνιτσα στις 27-Ιουνίου-2016. Τέθηκε το θέμα της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου. Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης ως συνηθίζει μιλάει ακατάπαυστα και χωρίς αρχή-μέση-τέλος στο λόγο του επί της ουσίας. Αδυνατεί, το κάνει σκόπιμα ή  και τα δύο ; 
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

  Η εταιρεία “ERGOLOGIG A.E.B.E” είναι ανάδοχος του έργου “Ανάπτυξη και εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας”. 

   Την 30 Μάη 2013 ο πρώην Δήμαρχος κ. Σολδάτος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα ΑΙΧΜΗ που εκδίδεται στο Μεσολόγγι και κυκλοφορεί σε ολόκληρο το νομό. Ανάμεσα στα άλλα έχουμε..........



-Ερώτηση της δημοσιογράφου κ. Βάσως Βήττα: 
Από την επόμενη προγραμματική περίοδο τι περιμένετε ως δήμος;

-Απάντηση του πρώην Δημάρχου: 
   Αυτό που ψιθυρίζεται είναι ότι η επόμενη, θα είναι κυρίως σε υπηρεσίες. Ψηφιακή σύγκλιση, προγράμματα της κοινωνίας της πληροφορίας κλπ. Εμείς, εφόσον έχουμε λύσει τα βασικά μας προβλήματα, θα ανταποκριθούμε στις προσκλήσεις, υπάρχει ετοιμότητα, όπως είχαμε και σε αυτή που διανύουμε τώρα. Ήμασταν ο πρώτος Δήμος που υποβάλλαμε προτάσεις στην ψηφιακή σύγκλιση. Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο που, για την εξυπηρέτηση του δημότη, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ψηφιακές και ηλεκτρονικές υποδομές.

-Ερώτηση της δημοσιογράφου κ. Βάσως Βήττα: 
Κατηγορηθήκατε ότι διαθέσατε υπερβολικά ποσά για ένα τέτοιο  ψηφιακό έργο…

Απάντηση του πρώην Δημάρχου:
    Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του ΕΣΠΑ και δεν πρόκειται για κατασκευή ιστοσελίδας του Δήμου. Η ιστοσελίδα του δήμου μας είχε στοιχίσει 100 ευρώ.
Εδώ πρόκειται για ένα πακέτο υπηρεσιών εξυπηρέτησης των κατοίκων του δήμου και των 20 τοπικών κοινοτήτων και οικισμών. Το κακό θα ήταν αν ο δήμος δεν είχε ανταποκριθεί στην πρόσκληση.

ΣΧOΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ:
-Είδατε και εξυπηρετηθήκατε, εσείς αγαπητοί Δημότες την 31 Αυγούστου 2014 που παρέδωσε ο πρώην Δήμαρχος από τις υπηρεσίες που αναφέρει; 
-Είδατε και εξυπηρετηθήκατε από τότε που ανάλαβε ο κ Αποστολάκης μέχρι σήμερα; 
-Αυτά που αισθάνομαι δεν τα γράφω.  Τα έχω σημειώσει στο αρχείο μου και Θεού θέλοντος θα τα δημοσιεύσω στο μέλλον. 
-Είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεστε την αγανάκτηση μου, δεν θέλω να επεκταθώ και σας ζητώ συγγνώμη.

Εντάλματα Πληρωμής:
    Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρχείου μου ο Δήμος πλήρωσε την εταιρεία ως ακολούθως. Παρακαλώ προσέξτε τις ημερομηνίες:
         Το ΔΣ με πλειοψηφία αποφασίζει την 7 Αυγούστου 2014 τη παράταση προθεσμίας περαίωσης των συμβατικών εργασιών του έργου έως 29 Οκτωβρίου 2014. 

Παρακάτω η απόφαση του ΔΣ:


         Παρακαλώ μελετήστε το τρίτο λόγο για την παράταση περαίωσης. Τόσο καιρό τι έκαναν; Σε αυτούς τους μήνες θα γινόταν όλα αυτά; Προτιμώ να μην γράψω τις σκέψεις μου. Τα συμπεράσματα του τα έβγαλα. Βγάλτε και σεις τα δικά σας.

      Έχοντας κατά νου όλα τα παραπάνω την 10η Φεβρουαρίου 2016 κατέθεσα αίτηση προς τη προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας που ζητούσα ενημέρωση για τη παραλαβή, τη καλή εκτέλεση, το προϋπολογισμό του έργου ή υπηρεσίας που ανάφερα παραπάνω και επί πλέον ως Δημότης πως μπορώ να επωφεληθώ από τις υπηρεσίες.

Πήρα απάντηση από το Δήμαρχο κ Αποστολάκη. Είναι η παρακάτω:


        Μήπως το εν θέματι αίτημα σας τυγχάνει απορριπτέο για το λόγο αυτόν, θυμίζει άλλες εποχές και υποκρύπτει ενοχές πολιτικές και όχι μόνο Δήμαρχε κ Αποστολάκη; Δεν είναι ιδιοκτησία σας ο Δήμος.
   Το άρθρο 6 του Κώδικα Διοικητικής διαδικασίας που επικαλείστε λέει ότι πριν απαντήσει η αρχή στον πολίτη τον καλεί σε συζήτηση για το αίτημα του.

     Τα άρθρα 4 και 5 του ΚΔΔ που επικαλείστε δεν σας δίνει το δικαίωμα να επικαλείστε το έννομο συμφέρον μου. Λένε όποιος ενδιαφέρεται για μια πληροφορία η αρχή απαντά.
    Και σας ρωτώ όταν δεν μπορώ να επωφεληθώ ως Δημότης των υπηρεσιών ,που πλήρωσα ως φορολογούμενος, έχω ή δεν έχω έννομο συμφέρον; Βεβαίως και έχω και ΑΠΑΙΤΩ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.

-Δημοτικοί Σύμβουλοι πλειοψηφίας και μειοψηφίας  ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ. 
    Σας καλώ να θέσετε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης προς συζήτηση και ενημέρωση των Δημοτών. 
    Τώρα μάθατε ένα από αυτά που ψηφίσατε κατά πλειοψηφία στους απολογισμούς του 2013 και 2014. Είστε υπερήφανοι για τη ψήφο σας; 

Κλείνω με ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες: 
ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.... 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
1)-Παρέστην ως παρατηρητής σε μία συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου επί Δημαρχίας του κ Αποστολάκη. Σημειωτέον η συνεδρίαση έγινε στο Γραφείο του Δημάρχου και με κλειστή τη πόρτα. Το γράφω γιατί οι συνεδριάσεις πρέπει να γίνονται δημόσια στην αίθουσα συνεδρίασης του ΔΣ για να μπορεί να τις παρακολουθεί όποιος θέλει.
   Στη συνεδρίαση αυτή όχι ως κύριο θέμα συζήτησης, συζητήθηκε το παραπάνω θέμα. Ο Δημοτικός Σύμβουλος, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και πρώην Αντιδήμαρχος κ Σώζος ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο στοίχισε πολύ περισσότερο από το νούμερο 281.618,64 ευρώ  απόρησε (δικαίως) και διερωτήθηκε (δικαίως) τι γίνεται με τις υπηρεσίες.  
     Κύριε Σώζο στο επόμενο ΔΣ έχετε το λόγο. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.

2)-Την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 θα δημοσιεύσουμε το τρίτο μέρος της ανοιχτής επιστολής προς το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους. Μεταξύ των άλλων θα σας ενημερώσουμε για το πακτωλό χρημάτων μέσω των απευθείας αναθέσεων σε προκλητικές σπατάλες τόσο από το Δήμο όσο και από το Κέντρο  Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης.

19 σχόλια:

  1. ΜΑΓΚΑΣ Ο ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ;ΑΥΤΟ ΚΡΙΝΩ ΕΓΩ ΩΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρ Κώστα μας ζάλισες.Που είναι η παρανομία;Αν ξέρεις κάτι στην δικαιοσύνη αλλιώς είσαι κοινός συκοφάντης πρώην,νυν και αεί.Λες κάτι,διαπιστώνεις πράγματα χωρίς λογική και μετά αναδεικνύεσαι σε ήρωα της οκάς.Πες ευθέως αν κάποιος έκλεψε με στοιχεία να σε ηρωποιήσω πρώτος και να σε ψηφίσω στις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι που πατε εσεις δημοτικη ομαδα και τριαντακωνσταντης θα μας φερετε τον Σολδατο καμμια δεκαετια ακομα.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καποιοι εδω στο Αγρινιο κοιμοντουσαν και η Βονιτσα τοτε εμπαινε σε ψηφιακες δρασεις και τωρα καποιοι ανιδεοι ζητανε τα ρεστα επειδη ο τοτε δημαρχος ηταν ξυπνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δήμαρχε πόσο θα καλύψεις το Σολδάτο. Δεν καταλαβαίνεις ότι η φθορά σου είναι δεδομένη. Δεν καταλαβαίνεις ότι δεν παρέλαβε το έργο που δεν είχε γίνει και πέταξε το μπαλάκι σε σένα; Τι είδους συναλλαγή είναι αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το χωράφι στη Κατούνα, τα ποδήλατα, οι παιδικές χαρές, οι ψηφιακές υπηρεσίες είναι έργα από το ΕΣΠΑ και ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ. Μιλάμε για γερά φαγοπότια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος απο αυτούς να το χειριστούν; Αφού οι άνθρωποι είναι αμόρφωτοι και άσχετοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Λάκιας Στούπας τι λέει για όλα αυτά; Επί των ημερών σου συμβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εσύ από το Αγρίνιο αν περάσεις από το Δήμο μας ζήτα να κάνεις χρήση των ψηφιακών δράσεων. Αν τις επωφεληθείς τότε γράψε μου. Δεν υπάρχουν ρε ηλίθιε, δεν το κατάλαβες; Δεν έγινε έργο βλάκα. Αέρα κοπανιστό πούλαγε ο Σολδάτος για να φτιάξει όνομα. Ήξερε ότι στις εκλογές που έρχονταν δεν είχε καμία τύχη. Οι ξύπνιοι Δήμαρχοι πατριώτη δεν αφήνουν 6.000.000 ευρώ χρέος σε ένα Δήμο του μεγέθους του δικού μας.
    ΄Ενας ανίδεος Βονιτσάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με αυτούς που μιλάνε ακόμη για Σολδάτο τι να πει κανείς; Μάλλον τους κόπηκε ο σανός και η κουτάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άλλο ένα έργο Σολδάτου- Κομποτιάτη και συμβούλου που την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια. Αν νομίζουν ότι ξεμπλέξανε, όνειρα γλυκά τους εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "....Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης ως συνηθίζει μιλάει ακατάπαυστα και χωρίς αρχή-μέση-τέλος στο λόγο του επί της ουσίας. Αδυνατεί, το κάνει σκόπιμα ή και τα δύο ;..."

    Είναι ακριβώς αυτό του Πασοκικού(βαθέως) παρελθόντος του Δημάρχου. Αντέγραψε (με κακό τρόπο) την ξύλινη (ακατάπαυστη) πασοκική και ξύλινη (κενή περιεχομένου)γλώσσα.

    κατά τα άλλα ψάχνουμε γιατί δεν έχουμε free wifi(του Δήμου) στην Βόνιτσα.

    Μόνη λύση το έχουν πει και άλλοι να συγχωνευτεί η Βόνιτσα με Λευκάδα ή Πρέβεζα.
    Είναι η μόνη σωτηρία(δυστυχώς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βασίλη Τζεφριέ, Βαρβάρα Λίτου, Μιχάλη Γούδα, Καραγιάννη τι λέτε για όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κώστα βγάλτε όλα στην επιφάνεια. Τώρα κατάλαβα γιατί σε βρίζουν, σε απειλούν , σε συκοφαντούν με απαράδεκτο τρόπο και οι δύο. Σε φοβούνται και για αυτό στο ΔΣ δεν σου δίνουν το λόγο. Συνέχισε μόνο πρόσεχε γιατί είναι αδίστακτοι.
    Ενας δεξιός φίλος σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στρατηγέ πρέπει να μιλήσεις. Να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Τα λεφτά είναι πολλά και προκαλούν σε εποχές φτώχειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θύμιο Φερεντίνε εσύ πήρες χαμπάρι τι γίνεται με το θέμα; Πόσα ήταν τα λεφτά που είπε ο Σώζος; Τι έργο έγινε αν έγινε και που είναι οι υπηρεσίες που λέει ο Σολδάτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Μπαλάφας και ο Τσακάλης είναι γνώστες του θέματος. Οφείλουν να μας ενημερώσουν. Η ψηφιακή σύγκλιση είναι η δική τους ειδικότητα. Ζαβερδιανοί αυτούς ψηφίσατε και το καμαρώνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καραμπινάτη μεθόδευση από πλευράς Σολδάτου. Αλλά αφού ήξερε ότι αντιπολίτευση δεν του έκανε κανένας. Αυτή είναι κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος για να κονομάνε εταιρίες και αιρετοί. Εισαγγελέας υπάρχει να παρέμβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιατί δεν απαντάτε που είναι οι υπηρεσίες; Τι έγιναν τα χρήματα; Ποιοι τα πήραν; Βρώμικη υπόθεση. Γιατί Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν μιλάτε; Δεν απαλλάσσεστε των ευθυνών σας. Και εδώ έγινε μεθόδευση από πλευράς Σολδάτου. Γιατί τον καλύπτει ο Αποστολάκης; Μέλι άφθονο γλυκό και μυρωδάτο. Εσείς Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Φερεντίνο τότε και Στούπα τώρα τι λέτε; Μήπως και σεις ...... από το μέλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο