Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Κουταλιανός: Δεν θα είναι «φωτοβολίδα» ο Αίολος Αστακού

           Ετοιμάζεται για την Α2 ο Αίολος Αστακού αποτελώντας την πρώτη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας που έχει πετύχει κάτι τέτοιο κι ενώ η υλοποίηση του σχεδιασμού  της βρίσκεται σε εξέλιξη ο έμπειρος προπονητής της, Μιχάλης Κουταλιανός, φιλοξενήθηκε με τηλεφωνική επικοινωνία στην αθλητική εκπομπή «Πρώτοι στη μπάλα» του «Δυτικά fm 92,8». 
      Αναφέρθηκε με αμεσότητα σε όλα τα θέματα για τα οποία ρωτήθηκε, ακόμα και σ’αυτά που αποτελούν σημεία προβληματισμού, αλλά η σκέψη του για την πραγματικότητα του  Αίολου επικεντρώνεται   ίσως στην φράση  του «κι ο πρόεδρος, ο κος Πανατζής, θέλει  ο Αστακός να γίνει γνωστός στο πανελλήνιο και ως τόπος κι ως ομάδα μπάσκετ, όχι να είναι μια φωτοβολίδα  όπως πολλοί βιάζονται να πουν». Κι όπως προέκυψε από  την τελευταία φράση του αν η προσεχής σεζόν δεν φέρει άνοδο στην Α1, καθώς δεν αποτελεί αυτοσκοπό φέτος, την  επόμενη πιθανότατα θα είναι ο μεγάλος στόχος που ζητά  ο πρόεδρος Αποστόλης Πανταζής.

-Οι τρεις μεταγραφές και οι άλλες δύο:
«Είχαμε σχεδιάσει την ομάδα αρκετά νωρίς, θέλαμε να κρατήσουμε τον κορμό, όπως η ομάδα είχε κτιστεί από πέρσι για την Β΄Εθνική αλλά έχοντας στο μυαλό μας και την χρονιά αυτή  που μας έρχεται. Κάναμε τρεις προσθήκες που πιστεύω θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ και οι γνώστες της Κατηγορίας ξέρουν ότι αυτοί οι παίκτες έχουν την δική τους πορεία στην Α2, χωρίς να είναι τα πολύ μεγάλα ονόματα. Έχουμε ανοιχτά τα θέματα για τη θέση του πλέι- μέικερ κι ενός ακόμα συμπληρωματικού παίκτη που να παίζει παραπάνω από μία θέσεις».........



-Οι παίκτες που αποχώρησαν:
«Στο μυαλό μας από πέρσι είχαμε να πάρουμε παίκτες και για την Α2, το ήξεραν και οι ίδιοι, είμαστε ικανοποιημένοι κι αυτοί που έφυγαν  δεν σημαίνει ότι δεν έκαναν, απλώς σε κάθε περίπτωση από τους τρεις που αποχώρησαν προσπαθήσαμε να μεγαλώσουμε την ομάδα. Εκτιμούμε την προσφορά τους και τους ευχαριστούμε, γιατί όταν μια ομάδα κερδίζει κερδίζουν όλοι και ειδικά οι παίκτες διότι αυτοί  “ιδρώνουν”».

-Η προετοιμασία:
«Η προετοιμασία, χωρίς να είναι απόλυτο ακόμα, θα ξεκινήσει 17 Αυγούστου. Η πρώτη φάση θα γίνει στον Αστακό κι έχουμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας για κάτι διαφορετικό, αλλά είναι νωρίς ακόμα κι άκαιρο να το πούμε».

-Ο πολύπλευρος φετινός στόχος:
  Σ’ αυτή τη περίοδο κι ο πρόεδρος, ο κος Πανατζής, θέλει  ο Αστακός να γίνει γνωστός στο πανελλήνιο και ως τόπος κι ως ομάδα μπάσκετ, όχι να είναι μια φωτοβολίδα  όπως πολλοί βιάζονται να πουν. Αυτό επιδιώκουμε με στοχευμένες και μεθοδικές κινήσεις και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τους συνεργάτες τους γιατί στον ένα χρόνο συνεργασίας είναι άψογοι σε όλα κι είναι σημαντικό ότι έχουμε καταφέρει να συνεργαστούμε σε μεγάλο βαθμό, να ξέρει ο ένας τα ‘’θέλω’’ του άλλου. Ο καθένας ασχολείται μ’ αυτό που ξέρει να κάνει, έχω μια απόλυτη ελευθερία κινήσεων στο μέτρο που το επιτρέπει η ομάδα και η Διοίκηση. Οπότε εκτός  του να παραμείνουμε στη συνείδηση του κόσμου ότι ‘’ήρθαμε’’ και υπάρχει Αστακός και μπάσκετ Αιτωλοακαρνανίας, μην ξεχνάτε υπάρχει και το γήπεδο που θα ολοκληρωθεί. 
      Και πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι ότι η ομάδα το 2016 ήταν στην Α2 ένα γήπεδο μένει για την  κοινωνία του Αστακού κι είναι κέρδος για τα παιδιά της περιοχής. Όπως έχουν γίνει κι άλλα πράγματα, το Γυμνάσιο του Αστακού που ο πρόεδρος έχει κάνει πολλά να το βελτιώσει για τις ακαδημίες, επομένως οι στόχοι φέτος είναι και εξωαγωνιστικοί. Αν με ρωτάτε για τον αγωνιστικό στόχο της σεζόν είναι η ομάδα να βρίσκεται   σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, να ευχαριστηθούν όλοι αυτό που κάνουμε, παίκτες, προπονητές και πόσο μάλλον η Διοίκηση. Ο πήχης θα είναι σίγουρα ψηλά, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοδο όταν υπάρχουν ομάδες οι οποίες έχουν μεγαλύτερη ιστορία. Σίγουρα θα κοιτάμε ψηλά αλλά θα έχουμε υπομονή, ως νέοι στην Κατηγορία. Θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε σοβαροί, ταπεινοί  και συγκεντρωμένοι. 
     Να το πω λίγο διαφορετικά, ο Αίολος με την έλευση Πανταζή έβαζε στόχο μόνο ανόδους, αυτή τη στιγμή δεν λέμε ότι θέλουμε να πάμε στην Α1 διότι χρειάζονται πολλά πράγματα γι’ αυτό.  Κι εκτός απ’ τις ανόδους η ομάδα βελτιώνεται σε τομείς που τώρα γνωρίζει και δεν τους γνώριζαν  οι άνθρωποί της. Αρχίζουμε πια και μιλάμε για επαγγελματικό αθλητισμό, είναι άλλα τα μεγέθη, άλλες οι ανάγκες, άλλες οι προτεραιότητες, θα πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε γιατί έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες και δεν είναι εύκολο εάν δεν το έχεις ζήσει από μέσα. Αυτά τα ξέρει και ο πρόεδρος και βάζουμε τα πράγματα σε σειρά, χωρίς να λέμε πως δεν κοιτάμε ψηλά. Άλλοι οι στόχοι πλέον  και,  αν όχι φέτος, να μπορέσει η ομάδα σε λίγα χρόνια να βρεθεί εκεί που θέλει να την  δει ο πρόεδρος.

-Για τυχόν «στεγανά» του μπάσκετ  όσον αφορά την άνοδο στην Α1:  
       Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή πράγματα που δεν πληρεί ο Αστακός για την Α1. Μην ξεχνάτε το παράδειγμα της Κύμης που φέτος θα βρεθεί στην Α1 και είναι μια περιοχή ανάλογη του Αστακού. Απλά  θα έχει για κάποιο διάστημα πρόβλημα με το γηπεδικό, όπως κι εμείς είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Γι’ αυτό λέμε ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος για τυχόν ατέλειες, αλλά δεν μπορείς να βάλεις φρένο στις φιλοδοξίες. Δεν είναι κακό να κοιτάμε ψηλά κι εάν θα το πετύχουμε, πότε και πως,  είναι μια άλλη ιστορία. Αυτή τη στιγμή  είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάμε το παρόν, η ομάδα θα συμμετάσχει σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα της Α2, με ιστορικές ομάδες όπως Πανιώνιος- Ηρακλής  και ταυτόχρονα δυνατές όπως κι ο Φάρος Κερατσινίου που έχει σκοπό να ανέβει ξανά κι έχει την πείρα και τον ίδιο κορμό.

-Το γήπεδο και το επίπεδο οργάνωσης του Αίολου:  
Όπως λένε οι ειδικοί, εγώ δεν είμαι εκεί αυτό το διάστημα για να το δω, μέχρι τέλος Αυγούστου η ομάδα θα είναι στο γήπεδό της. Ως ομάδα πρέπει να προχωράμε και να μην επαναπαυόμαστε σε κανένα σημείο. Ο Αίολος κάνει  άλματα συνεχώς κι είναι προφανές ότι δεν γίνεται η ομάδα να λειτουργεί απόλυτα σωστά,  όπως θα ήθελα εγώ,  εκτός γηπέδου. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι άνθρωποι της ομάδας δεν προσπαθούν, με γνώμονα να βελτιώνουμε τις συνθήκες. Αυτό θέλει χρόνο, εμπειρία κι όποια λάθη γίνονται  είναι στο πρόγραμμα και πρέπει όλοι να έχουμε υπομονή, διότι η διάθεση,  η όρεξη κι ο τρόπος υπάρχουν. Υπάρχει οργάνωση, δεν είμαστε στο 100% που θέλουμε αλλά θα πάμε. Άλλες  οι ανάγκες της κάθε Κατηγορίας. Το έχω ζήσει και σε μια άλλη επαρχιακή ομάδα τον Κολοσσό, όταν  ανέβαινε επίπεδα.

http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο