FaceBook

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

ΚΟΛΟΒΟΣ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ: Όλη η αλήθεια για απένταξη έργων με Ντοκουμέντα!

Αποκάλυψη: Χάθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για έργα στο δήμο Ξηρομέρου

Κολοβός Χρήστος και Τριανταφυλλάκης Ιωάννης
Δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Το Ξηρόμερο αλλάζει»


       Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ρωτήσαμε τη δημοτική αρχή γιατί το Υπουργείο Ανάπτυξης με απόφασή του απένταξε τέσσερα (4) έργα από το πρόγραμμα πυρόπληκτων ΣΑΕ 401 στο Δήμο μας, μετά από πρόταση της Περιφέρειας. Η δημοτική αρχή αιφνιδιάστηκε και  ζήτησε να βρεθούν τα έγγραφα και να τα επιδείξουμε. 
      Τα έγγραφα είναι: Αρ.Πρ: 106207 /15-10-2015 Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού (ΑΔΑ ΩΞΡΩ4653Ο7-ΜΤ3) και Αρ. Πρ. 261568/2428/05-10-2015 της Περιφέ-ρειας Δυτικής Ελλάδος (ΑΔΑ ΩΒ1Ν7Λ6-9ΦΡ).
    Και τώρα τι κάνουμε?  Τι θα πούμε  στους δημότες μας??. Ποια δικαιολογία θα βρούμε όπως αυτές που ακούγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και συγκεκριμένη επί της ουσίας απάντηση καμία?
     Επί ενάμιση (1,5) χρόνο με συνεχείς μας ερωτήσεις, καθιστούσαμε το θέμα ως ένα πρωταρχικό και επείγοντα στόχο και να δοθεί η απαραίτητη και επιβαλλόμενη προσοχή. Ο δήμος μας δεν έχει αυτά τα κονδύλια για να κάνει τα έργα που απαιτούνται για την ανάπτυξη του τόπου μας.
    Χάθηκαν έτοιμα και εγκεκριμένα Περιφερειακά κονδύλια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Τα ποσά από το πρόγραμμα πυρόπληκτων που χάθηκαν είναι τεράστια και με αυτά θα αποκαθιστούσαμε την αγροτική και κτηνοτροφική οδοποιία, για Φυτείες-Μπαμπίνη-Μαχαιρά-Σκουρτού κλπ...............    Μέχρι το 2013 δημοπρατήθηκαν και περατώθηκαν δύο (2) έργα περιοχής Φυτειών-Μπαμπίνης- Σκουρτού που ξεπερνούσαν τις 800.000 ευρώ. Αποκαταστάθηκε με ασφαλτοστρώσεις και διαγραμίσεις μεγάλο τμήμα του δρόμου Μπαμπίνη-Φυτείες και Μαχαιρά –Σκουρτού που ήταν απαράδεκτοι και επικίνδυνοι, με λακκούβες και καθιζήσεις και κατασκευάστηκαν τοιχία στη Σκουρτού και στο δρόμο προς Ι.Μ Λιγοβιτσίου κλπ για προστασία των δρόμων.
     Επίσης στις 22/7/2014, επί προηγούμενης δημοτικής αρχής δημοπρατήθηκε άλλο ένα σημαντικό έργο «Εκσυγχρονισμός και ανακατασκευή του υφιστάμενου δικτύου αντιπυρικών ζωνών στους πρώην Δήμους Αστακού και Φυτειών προϋπολογισμού 287000 ευρώ» Το έργο αυτό θα ξεκινήσει με πληροφορίες μας από τη Περιφέρεια σε ένα μήνα περίπου και θα ανακατασκευστούν Ζώνες –δρόμοι-τεχνικά, από Σκουρτού προς Φυτείες κλπ 
      Κάθε μελέτη έργου απαιτεί και παράρτημα μίας μικρής περιβαλλοντικής μελέτης. Η Περιφέρεια, αν δεν απατόμαστε, με έγγραφά της, όπως αυτό που παραθέτουμε σε φωτοτυπία, περίμενε  να φτιάξουμε τις υπόλοιπες 4 μικρές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για να ενσωματωθούν στις υπάρχουσες μελέτες έργων της Περιφέρειας και να γίνει η δημοπράτηση των έργων που υπολείπονταν. 
       Η Οικονομική αρχή του Δήμου  πήρε τις υπ αριθ αποφ 137,138,174 και 175 τον Μάϊο κι Ιούνιο του 2015 και έδωσε με απευθείας ανάθεση σε μηχανικούς τις μικρές περιβαλλοντικές  μελέτες με ποσά  2490 ευρώ έως 3690. Μικρά τα ποσά όπως βλέπουμε, και έπρεπε να γίνουν σε ελάχιστο χρόνο λόγω του μικρού αντικειμένου.
        Υποβάλαμε  συνεχώς και περιοδικά ερωτήσεις, αν έγιναν αυτές οι συμπληρωματικές περιβαλλοντικές μελέτες και αν τις έστειλαν έγκαιρα στη Περιφέρεια, γιατί οι ημερομηνίες έτρεχαν. Καμία ουσιαστική απάντηση. Τελικά δεν έγιναν οι μικρομελέτες αυτές, δεν υποβλήθηκαν  ποτέ στη Περιφέρεια και έτσι χάθηκαν τα μεγάλα έργα. Αν δίνονταν η απαραίτητη προσοχή στις ερωτήσεις μας είμαστε σίγουροι ότι δεν θα χάνονταν τα έργα. Ποιος αδιαφόρησε δεν γνωρίζουμε.
    Ο προϋπολογισμός των τεσσάρων έργων ήταν 175000, 195000, 32400, 328000 ευρ. Σύνολο 730.400 ευρώ!!! 
      Ούτε αποκατάσταση γεφυριών-χειμάρρων-τεχνικών, ούτε αποκατάσταση αγροτικών-κτηνοτροφικών δρόμων και ζωνών πυρασφάλειας κλπ,   στη Μπαμπίνη, Φυτείες, Μαχαιρά, Σκουρτού και νοτιοδυτικότερα
     Τι θα πούμε στους προέδρους και στους δημότες των περιοχών αυτών, που αιτούνται συνεχώς μικροποσά και μηχανήματα για αυτά τα προβλήματα, ενώ είχαμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ΕΤΟΙΜΑ για να λυθούν όλα τους τα προβλήματα και χάθηκαν? Ποιος φταίει?

     Ευχόμαστε, με έστω και εκ των υστέρων κατάλληλες ενέργειες και παραστάσεις της δημοτικής αρχής να πεισθεί το Υπουργείο, να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και να επανενταχθούν τα συγκεκριμένα έργα και τα αντίστοιχα ποσά, για το πρόγραμμα πυρόπληκτων 2016-2018 για το δήμο μας, αλλιώς θα τα πάρουν άλλοι πυρόπληκτοι δήμοι από Ηλεία- Αχαϊα (μπορεί να τα έχουν ήδη πάρει). 
     Εμείς θα είμαστε αρωγοί σε κάθε βοήθεια και συνδρομή που ήθελε ζητηθεί από τη δημοτική αρχή, για το καλό την προκοπή και ανάπτυξη του Ξηρομέρου. 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Το Ξηρόμερο αλλάζει»
Κολοβός Χρήστος και Τριανταφυλλάκης Ιωάννης4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλα γεφυρια μπαμπιν μαχαιρα θελουν φτιαξιμο, δε θα γινουνε δηλαδη να ξερουμε

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ.
ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΤΕ ΞΕΣΚΙΣΤΗΚΕ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ. ΒΡΗΚΑΤΕ ΣΤΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΦΥΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΨΑΧΝΑΤΕ ΓΙΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ. ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ. ΕΧΕΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ, ΑΦΟΥ Η ΠΥΡΟΠΛΗΞΙΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ, ΚΑΤΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΕΡΙΑ, ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΗ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.
ΟΜΩΣ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΡΜΕ ΠΟΛΙΤΗ?

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 817. θα μου επιτρέψεις λίγα λόγια. Οι φωτιές ήταν το 2007. Μάλιστα τοτε ήμουν σε άδεια στο χωριό και εφτιαξα μονος μου εθελοντικη ομαδα και ριχτηκα στη μαχη. Οταν οι αλλοι ηταν στο γηπεδο που υπήρχε η φωτια εγω εκοβα χορτα και κλαδια και εκανα ζωνη με μηχανημα στην αντιθετη πλευρα προς Παπαδατο. Πραγματι μετα από λιγες ωρες με τον ανεμο ηταν εκει η φωτια και μαζι με Στεργιο Παλκογιαννη δωσαμε μαχη και νικησαμε τη φωτια πριν παει στο δασυλλιο και στα δυο χωρια. Πηρα ευφημη μνεια τοτε απο Πυροσβεστικη.
Οσον αφορα τα πυροπληκτα αυτα αφορουν Αχαια-Πυργο περισσοτερο και Αιτωλοακαρνανια. Εδω στη περιοχη αφορα και τα χωρια του πρωην δημου Αστακου Μπαμπινη Σκουρτου και Μαχαιρα γιατι και εκει πηγε η φωτια. Το ξερεις? Παμε παρακάτω. Τα χρηματα που επαιρνε ο πρωην δημος Φυτειων ηταν 10πλασια απο οτι παιρνουν σημερα οι δημοι με τη κριση. Έρεε το χρημα τοτε....αν θυμασαι.Και ποιος δεν θαθελε να ηταν δημαρχος.
Και παμε στο κυριοτερο. Πιστοποιησεις χρηματων για εκτελεση εργων εγιναν επι προηγουμενης δημοτικης αρχης και οχι επι πρωην δημου Φυτειων. Βεβαιως ο πρωην δημος Φυτειων οπως και ολοι οι πρωην δημοι οι πυροπληκτοι των αλλων νομων μπηκαν απο το κρατος στο προγραμμα βοηθειας απο τα χρηματα πυροπλήκτων.Οι περιοχες που καηκαν ηταν συγκεκριμενες.Τα χρηματα ομως πιστοποιηθηκαν πολυ αργοτερα. Μαλιστα το 2012-13 Γαζετας-Καραπανου πηγαινοερχονταν Μεσολογγι και αγωνιζονταν για τις χρηματοδοτησεις . Δεν υπήρχε καμμια σχεδον μελετη. Μονο προχειρες σημειωσεις. Θυμαμαι συγκεκριμενα τον μηχανικο που ηρθε στο χωριο καθίσαμε και αναλυσαμε καθε περιπτωση που δεν ειχε μελετη. Φευγαμε με το αυτοκινητο και πηγαιναμε Γαζη και υπολοιπα χωρια να δει τις περιοχες να μετρησει και να παει μετα στο Μεσολογγι να κανει τις μελετες για να δημοπρατηθουν στη συνεχεια.Αν θελεις στοιχεια για τον μηχανικο και στοιχεια για αντιπεριφερειαρχες στη Πατρα και Μεσολογγι και αλλους υπαλληλους και να σου πουν τι εχουμε κανει και τι δικδικησαμε γραψε ονοματεπωνυμο να συννενοηθουμε.Επομενως το δεν διεκδικησατε τιποτα δεν ισχυει φιλε. Μακαρι βεβαια να ειχαμε τα λεφτα της προηγουμενης δεκαετιας και τους υπαλληλους μηχανικους που εφυγαν απο τον δημο και εμεινε μονο ο τακης Μακρυπιδης ...μετα το 2010 αν ΘΥΜΑΣΑΙ. Ολοι κανουμε λαθη και παραλειψεις και το θεμα ειναι να μαθαινουμε απο αυτα και να αγωνιζομαστε για το καλο των συνδημοτων.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ και ο κοσμος οτι και να λες το αναγνωριζει 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ. Χρηστος Κολοβος

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ , ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ; ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΧΙ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗΣ , ΑΛΛΑ ....... ΠΕΣ ΚΕ ΧΡΗΣΤΟ ;