Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Σε πτώση ο τουρισμός στην Αιτωλοακαρνανία! Τα Σαββατοκύριακα συντηρούν… Ναύπακτο, Πάλαιρο και Βόνιτσα!

-Σε ελεύθερη πτώση ο τουρισμός στην Αιτωλοακαρνανία!
-Τι δείχνουν τα στοιχεία των ξενοδόχων
-Τα Σαββατοκύριακα συντηρούν… Ναύπακτο, Πάλαιρο και Βόνιτσα.

     Την κατιούσα πορεία έχει πάρει η Αιτωλοακαρνανία ως προς τον τουρισμό ακόμη σε σύγκριση με την προηγούμενη καλοκαιρινή σεζόν! Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας Χρήστο Κωστακόπουλο, η πτώση σε σχέση με πέρσι αγγίζει το 10%, ενώ υπάρχουν περιοχές του νομού που καταγράφουν ακόμα μεγαλύτερη πτώση.
     Η περιοχή της Ναυπάκτου παρουσιάζει πληρότητα μόνο τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις καθημερινές η πληρότητα κυμαίνεται στο 60% με 75%. Ο ορεινός όγκος του Δήμου Ναυπακτίας, όπως και ο Δήμος Θέρμου, που δουλεύουν κατ’ εξοχήν με Αιτωλοακαρνάνες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, παρουσιάζουν πτώση, ενώ η θερινή σεζόν για τις περιοχές αυτές είναι μικρή και διαρκεί από τις 20 Ιουλίου έως και τις 20 Αυγούστου.......



     Σύμφωνα με τον κ. Κωστακόπουλο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπως και στη Ναύπακτο, έτσι και στις περιοχές της Βόνιτσας και της Παλαίρου η πληρότητα αγγίζει το 100% τα Σαββατοκύριακα. Την ίδια στιγμή, οι Δήμοι Αμφιλοχίας και Θέρμου καταγράφουν πτώση 40%, ποσοστό 15% χαμηλότερο από ότι κατέγραψαν πέρσι! Ωστόσο, η λειτουργία του νέου αρχαιολογικού μουσείο Θέρμου ανοίγει νέες προοπτικές στην περιοχή, οι οποίες μόνο ελπιδοφόρες μπορεί να χαρακτηριστούν.
     Βέβαια, παρατηρείται πτώση και στα έσοδα των ξενοδοχείων η οποία ήδη αγγίζει το 20%. Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό, όπως επισημαίνει στη «Σ» ο κ. Κωστακόπουλος, είναι ναι μεν η μείωση των τιμών λόγω της κρίσης, αλλά κυρίως διότι έχουν σταματήσει οι καταναλώσεις στα bar των ξενοδοχείων, κάτι που όπως φαίνεται αποτελεί ισχυρό πλήγμα για τον κλάδο.
     Ενδιαφέρουσα περίπτωση χαρακτηρίζεται φέτος, ως προς τον τουρισμό, αυτή του Μεσολογγίου, αφού λόγω των δραστηριοτήτων του Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού και του Ναυτικού Ομίλου οι επισκέπτες στην περιοχή αυξήθηκαν αισθητά! Το Αγρίνιο, παρουσιάζει αρκετά μεγάλη πτώση στην κίνηση των ξενοδοχείων, ενώ ανέκαθεν οι επισκέπτες – τουρίστες ήταν λιγοστοί στην πόλη και χρησιμοποιούσαν τα ξενοδοχεία της ως στάση της μίας ή των δύο βραδιών.
«Το πρόβλημα είναι πως η Αιτωλοακαρνανία δεν έχει εξωτερικό τουρισμό, τουρίστες δηλαδή από άλλα μέρη της Ελλάδας ή το εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Κωστακόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε πως «καλούμε τους πολίτες που έχουν επισκεφτεί την Αιτωλοακαρνανία να το επιχειρήσουν πάλι. Είναι μια όμορφη και «άγνωστη» περιοχή που σίγουρα θα συγκινήσει όσους την επισκεφτούν ενώ έχει και πολύ καλή φιλοξενία. Είναι ο νομός που έχει πολύ κοντά την θάλασσα και το βουνό. Διαθέτει επίσης πολλά πολιτισμικά μνημεία και πολλές ορειβατικές διαδρομές που μπορούν να επισκεφτούν σε συνεργασία με τον ορειβατικό σύλλογο και τα ξενοδοχεία που θα επιλέξουν».

Κων/νος Χονδρός
http://sinidisi.gr/

2 σχόλια:

  1. Επόμενο είναι. Παλι καλα που βγαίνουν και τα Σαββατοκύριακα και κινούνται λιγο τα μαγαζιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλάκα μας κάνετε; Ποτε είχε τουρισμό σε κάποιο επίπεδο ο Νομος και εσείς τώρα βλέπετε πτώση; Υποδομές δεν υπάρχουν, προβολή του Νομού δεν υπάρχει, επαγγελματική νοοτροπία δεν υπάρχει και έπειτα μου θέλετε και τουρισμό; Μπα, δε νομίζω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο