Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά: Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο σε Μοναστηράκι, Πάλαιρο και Μύτικα

-Το έργο αφορά στη συντήρηση τμήματος της επαρχιακής οδού από Βόνιτσα προς Πάλαιρο και Μύτικα, καθώς και του δρόμου Θύρρειο - Μοναστηράκι – Βόνιτσα. 

    Δημοπρατήθηκε στις 28-06-2016,από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, το σημαντικό έργο «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου σε Μοναστηράκι, Πάλαιρο και  Μύτικα», ετών 2015-2016, με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.
    Το έργο αφορά στη συντήρηση τμήματος της επαρχιακής οδού από Βόνιτσα προς Πάλαιρο και Μύτικα, καθώς και του δρόμου Θύρρειο - Μοναστηράκι – Βόνιτσα. 
       Η Επαρχιακή Οδός είναι ασφαλτοστρωμένη, παρουσιάζει όμως διάφορα προβλήματα, όπως λάκκους, τοπικές καθιζήσεις, έμφραξη και φθορά τεχνικών έργων απορροής όμβριων, έλλειψη οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης κ.λ.π. Το μήκος του συγκεκριμένου τμήματος είναι 23.000 μέτρα και οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεσθούν με την συγκεκριμένη εργολαβία αφορούν την συντήρηση και βελτίωση της ασφαλτόστρωση της οδού και δεν τροποποιούν τα χαρακτηριστικά της.........

 
Αναλυτικά περιλαμβάνουν ανακατασκευή οδοστρώματος σε σημείο που έχει φθαρεί, καθαρισμό τάφρων και οχετών, κόψιμο χόρτων, επούλωση λάκκων με ασφαλτόμιγμα, κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης ασφαλτομίγματος μεταβλητού πάχους (όπου χρειάζεται και μετά από υπόδειξη της υπηρεσίας. Επίσης, διαγράμμιση του οδοστρώματος, τοποθέτηση πινακίδων και πλαστικών οριοδεικτών καθώς και μεταλλικών δεικτών με ενδείξεις για το ύψος χιονιού.
     Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την δημοπράτηση του έργου αναφέροντας: 
   "Συνεχίζουμε να δημοπρατούμε και να υπογράφουμε συμβάσεις για παρόμοια έργα για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών. Οι δυσκολίες είναι γνωστές και μεγάλες όπως και οι ανάγκες. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε στη διάθεσή μας τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία κάποια στιγμή. Οι επαρχιακοί δρόμοι σε τουριστικές περιοχές, με αναπτυξιακές προοπτικές, είναι στις μέγιστες προτεραιότητές μας".


1 σχόλιο:

  1. Αφού δεν είναι έτοιμο τώρα , καλύτερα το έργο να αρχίσει το Σεπτέμβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο