Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Δήμαρχε κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ μέχρι εδώ ο εμπαιγμός! Δεν πάει άλλο με το πρόβλημα της ύδρευσης της ΠΟΓΩΝΙΑΣ!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ απ0  ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
-Προστατέψτε το Θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και φροντίστε οι συνεδριάσεις του να μεταδίδονται απευθείας από το διαδίκτυο.
-Προμηθεύστε με υγιεινό πόσιμο νερό Κορπής, δωρεάν, με βυτιοφόρο τους κατοίκους Πογωνιάς- Στενού και ευρύτερης περιοχής. 

       Χθες Δευτέρα 27 Ιούνη 2016 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μωραΐτης έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της μη τροφοδότησης με νερό Κορπής, από το Δήμο δωρεάν, των Δημοτών Πογωνιάς- Στενού και ευρύτερης περιοχής. Το είχε θέσει και στη συνεδρίαση στη Κατούνα την 29 Μάη του 2016. Εκεί δεν απάντησε καν ο κ. Δήμαρχος. 
      Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης για μία ακόμα φορά πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τακτική που ακολουθεί κατά κόρον όταν θέλει να αποφύγει την ανάληψη των ευθυνών του και της Δημοτικής του ομάδας. 
      Μετά τη συνεδρίαση είχα μαζί του ιδιαίτερα συνομιλία, με πρωτοβουλία δική μου. Με έκπληξη, πίκρα και αγανάκτηση σας ενημερώνω τα παρακάτω σαν συμπέρασμα της απάντησης μέσα στο ΔΣ και της συζήτησης που είχαμε.......



1)-Σταματήσαμε σαν Δήμος την τροφοδότηση  των κατοίκων με νερό γιατί υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των βυτιοφόρων και φοβούμαστε!!!!!! μην μας καταγγείλουν. Αυτό δεν το είπε μέσα στο ΔΣ.
     Εσείς Δημότες και εσείς αναγνώστες του άρθρου κρίνετε την άποψη του κ. Δημάρχου. Από τη μεριά μου λέω το εξής:
    Η περιοχή κ. Δήμαρχε ανήκει στην Ελληνική Επικράτεια. Τέτοιες απαντήσεις είναι τουλάχιστον προκλητικές και δεν δικαιούστε να δίνετε στους Δημότες. Είναι η πιο κομψή έκφραση σε αυτό που αισθάνομαι.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 
     Προχωρήστε σε κατεπείγον πρόχειρο διαγωνισμό και επιλέξτε τη καλύτερη προσφορά.  Οι Δήμαρχοι που σέβονται τους κατοίκους κ. Αποστολάκη κάθονται και στο σκαμνί προκειμένου ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΝΕΡΟ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ. Βέβαια με τη προϋπόθεση να σέβονται τους Δημότες.

2)-Έχουμε συνεχίζει ο κ. Δήμαρχος  δύο μετρήσεις από τη γεώτρηση στο Στενό που δείχνουν ότι το νερό είναι αρίστης ποιότητας. Περιμένουμε και μία τρίτη μέτρηση που θα γίνει την 5 Ιουλίου 2016. 

    Επικοινώνησα  τηλεφωνικά σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 με την διεύθυνση υγιεινής της ΠΕ Αιτ/νιας. Μου έδωσε την εξής απάντηση:
ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΣ ΠΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ.
         Δήμαρχε κ Αποστολάκη στη συνείδηση των κατοίκων για πάνω από μια δεκαετία το θέμα του νερού από τη γεώτρηση του Στενού είναι τελειωμένο.
  • Δεν πίνουμε και δεν πρόκειται να πιούμε. Τελεία και παύλα. 

Αφήστε τις υπεκφυγές και ΑΜΕΣΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΣΤΕ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ ΝΕΡΟ ΚΟΡΠΗΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

3)Συνεχίζοντας ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι το έργο κατασκευής καινούργιου αγωγού νερού από Κορπή- Ρούνες- Πάλαιρος- Πογωνιά έχει τεθεί προς αξιολόγηση. Τα χρήματα που υπάρχουν για όλη τη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το σκοπό αυτό είναι πολύ λίγα σε σχέση με τις ανάγκες. Βέβαια ανέφερε ότι υπάρχει και δεύτερη πρόταση προς αξιολόγηση που αφορά περιοχή του πρώην Δήμου Ανακτορίου.

Αγαπητοί συγχωριανοί 
       Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. Πρόκειται για καθαρό εμπαιγμό της Δημοτικής αρχής που συνεχίζει την ίδια τακτική με τη προηγούμενη δημοτική αρχή. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και κυρίως της Παλαίρου δεν μίλησαν  καθόλου για μια ακόμη φορά. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος για θέματα ύδρευσης ήταν αμίλητη. Οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Παλαίρου και Πογωνιάς απουσίαζαν. 
     Τους παραδίδω στη κρίση σας. Δεν γράφω αυτό που αισθάνομαι κυριολεκτικά. 
      Σημειώνω όμως ότι ο εμπαιγμός, η αναλγησία και η μικροψυχία έχουν και τα όρια τους. Η ανθρώπινη ευαισθησία δυστυχώς εκλείπει. Κρίμα και πάλι κρίμα.

Φίλοι Αναγνώστες
Μετά από όλα αυτά
1)-Προχωρώ το θέμα μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και τα αρμόδια υπουργεία ως δεσμεύτηκα στη Λαϊκή συνέλευση της Πογωνιάς.  
2)-Θα ζητήσω ραντεβού με το Περιφερειάρχη κ Κατσιφάρα και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταρακά που γνωρίζουν το θέμα γιατί τους έχω ενημερώσει. 
3)-Καλώ τους βουλευτές του νομού κ Βαρεμένο και Αντιπρόεδρο της Βουλής, την κ. Τριανταφύλλου, το κ. Μωραΐτη, το κ. Καραγκούνη, το περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κολοβό, το πολιτευτή κ. Παπαγεωργίου που γνωρίζουν το θέμα (τους έχω ενημερώσει) να αναλάβουν τη προώθηση του θέματος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.
4)-Η συντεταγμένη πολιτεία έχει και άλλους θεσμούς. Εύχομαι παρότι είμαι αποφασισμένος να μην πάω μέχρι εκεί.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.......

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Α)-Ενημέρωσα επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο  ότι οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο Βιολογικός καθαρισμός Παλαίρου- Δέπος- Πογωνιάς και κτιριακές εγκαταστάσεις ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΡΗΘΕΙ. Η απάντηση που πήρα γραπτώς από το κ Δήμαρχο έχει πολλά κενά. Μήπως έτσι εξηγείται γιατί ουδείς ήθελε να παραλάβει  το φάκελο που έχω γράψει τόσες φορές;

Β)-Δεν μου έδωσαν το λόγο παρότι που τον ζήτησα να πω την εξής άποψη μου.
1)-Η αποκομιδή των σκουπιδιών της Παλαίρου στη περιοχή της παραλίας  τους μήνες Ιουλίου και Αύγουστο να γίνεται μεταξύ 6-7 ώρας πρωινής και μόνο.
2)-Να απαγορευτεί παντελώς  η κυκλοφορία των οχημάτων στη παραλία της Παλαίρου, πλην των ταξί, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Το περπάτημα κάνει καλό και η περιοχή ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ.

23 σχόλια:

  1. Ντροπή σας να μην έχουν νερό να πιούν οι άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Δήμαρχος Αποστολάκης άγεται και φέρεται από αδίστακτους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αμα γινεις δημαρχος να τα κανεις τωρα ασε μας και θα κριθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μείζονα αντιπολίτευση υπάρχει στο Δήμο; Τι έχει να πει για όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δήμαρχε Αποστολάκη είμαι δεξιός σε ψήφισα τη δεύτερη Κυριακή. Το Κώστα το ξέρω από τα φοιτητικά του χρόνια και πολιτικά διαφωνούσαμε πάντοτε. Για να γράφει με αυτό το τρόπο σημαίνει ότι δεν έχει πει τη τελευταία λέξη. Θα βγάλει πολλά στην επιφάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιος Δήμαρχος, που θα σεβόνταν πρώτα το εαυτό του , θα άφηνε χωρίς νερό αυτό το φιλέτο της περιοχής αλλά και οποιοδήποτε χωριό το 2016 χωρίς νερό. Δήμαρχε λύσε το πρόβλημα αμέσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η κ Πανταζή μόνο για εισπράττει το μισθό της κάθε μήνα είναι; Αρμόδια είναι για το θέμα. Αλλά όσο ξέρω εγώ από πύραυλο ξέρει και αυτή από το πρόβλημα της ύδρευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ;ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ;ΑΠΟ ΤΟ 1991 ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΓΕΩΤΡΗΣΗ.ΕΣΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ;ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.......ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟ....ΑΡΚΕΤΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΙΟΙΗΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κώστα

    Έχεις τα χίλια δίκια σε αυτά που τακτικά αναφέρεις.

    Εάν γίνονταν αύριο εκλογές ο Αποστολάκης θα έβγαινε με 80% ...οσο ποιο κακός ο δήμαρχος τόσο ποιο ψηλά τα ποσοστά του.

    Η ψήφος στην περιοχή άγεται και φέρεται από τα προσωπικά και συγγενικά συμφέροντα και σε καμιά περίπτωση από το δίκαιο και την ηθική.

    Μόνη ελπίδα να αλάξει η περιοχή είναι να ενταχθεί σε μελοντικό Καποδίστρια στην Πρέβεζα και στην Λευκάδα.
    Μόνο τότε έχουμε ελπίδα να γλυτώσουμε από τις απευθείας αναθέσεις κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στρατηγέ και συ ούτε λέξη για το νερό; Τόσο αγνώμων στη Πογωνιά; Ποσοστό Τσαουσέσκου πήρες σαν υποψήφιος Δήμαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλώ όλους τους Δημοτικούς πλειοψηφίας και μειοψηφίας( εκτός τριών από τη πλειοψηφία των οποίων η γνώμη δεν με ενδιαφέρει) να πάρουν θέση ανοιχτά και επώνυμα για το θέμα του νερού.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δήμαρχε δεν είναι απάντηση αυτή σε χωριά , που δεν έχουν νερό να πιούν. Τους προκαλείτε και δεν τους σέβεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ηλίθιε και βλάκα 4:59 ο Κώστας συνδιοικεί με το Δήμαρχο; Αυτά που γράφει δεν τα διαβάζεις. Μήπως δεν καταλαβαίνεις τι γράφει; Ποιος ασκεί στο Δήμαρχο σκληρότερη αντιπολίτευση; Αν θέλεις να πιείς νερό δεν σε εμποδίζει κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δήμαρχε οι Ζαβερδιανοί Δημοτικοί Σύμβουλοι πρώην και νυν δεν θέλουν την ανάπτυξη της Πογωνιάς. Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου. Δώσε σε πρώτη φάση νερό στο κόσμο και λύσε οριστικά το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μου θες και νερο κορπης... ειχες και προχτες νερο κορπης. ακομα στο μοναστηρακι δεν εχουν νερο κορπης εσενα θα σου δωσουν? απλο ποσιμο νερο δεν σου κανει? γιατι δεν κανεις αυτο που κανει ολος ο κοσμος, πηγαινε μεχρι την κορπη με τα μπουκαλακια σου και παρε αυτο κανουν ολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δήμαρχε είναι απαράδεκτη η στάση σου στο θέμα του νερού. Νερό θέλουμε όχι χαβιάρι.

    ΄Ενας Αγρινιώτης με συμφέροντα στη περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δήμαρχε γράφεις στα παλιά σου παπούτσια τις 246 υπογραφές μας, την ομόφωνη απόφαση της λαϊκής συνέλευσης που κάναμε στη Πογωνιά και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι ντροπή σου εσένα και των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είναι άδικο για αυτόν το πανέμορφο τόπο που ζείτε να μην έχετε λύσει το βασικότερο αγαθό για τον άνθρωπο το νερό. Δήμαρχε και δημοτικοί σύμβουλοι λυπάμαι για τη στάση σας απέναντι στη περιοχή αυτή που θα έπρεπε να είναι πολύ μπροστά. Χωρίς νερό δεν πάει πουθενά.
    ΄Ενας Μακεδόνας επισκέπτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δήμαρχε είμαστε τέσσερις κάτοικοι της Πογωνιάς που σε ψηφίσαμε και τις δύο Κυριακές. Δεν ανεχόμαστε την κοροΐδα σας που είναι προκλητική. Καλύτερα να λέγατε δεν θέλω να μεταφέρω νερό. Πάρτε το θέμα μόνος σας και αγνοήστε τις αντιδράσεις των Ζαβερδιανών Συμβούλων σας. Τους ξέρουμε από μικρά παιδάκια τι αισθάνονται για τη Πογωνιά. Δεν σας κάνει εντύπωση που μέσα στα συμβούλια δεν ομιλούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χωρίς νερό Δήμαρχε ανάπτυξη δεν υπάρχει. Οι κάτοικοι απαιτούν το αυτονόητο. Μην τους κοροϊδεύεις και σύ όπως ο Σολδάτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δηλώσατε ότι φέρατε τα σκουπίδια από την Ηλεία γιατί δείξατε την αλληλεγγύη σας στους κατοίκους και στα παιδάκια. Εμείς δεν έχουμε παιδιά που δεν έχουν νερό να πιούν; Είστε Φαρισαίοι υποκριτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ενας δεξιός ψηφοφόρος του Σολδάτου τον συνάντησε 4-5 μήνες αφού είχε εκλεγεί Δήμαρχος Ακτίου- Βόνιτσας. Του είπε Δήμαρχε στη Πογωνιά μας ξέχασες. Του απάντησε ο Σολδάτος , όσο είμαι εγώ Δήμαρχος η Πογωνιά είναι ξεγραμμένη από μένα. Ο δεξιός ψηφοφόρος λέει στο Σολδάτο, μα είμαστε και εμείς οι 70 που σε ψηφήσαμε. Του απάντησε ο Σολδάτος θα υποφέρεται και σεις μαζί με τους άλλους 200. Και πράγματι υποφέραμε Δήμαρχε Αποστολάκη. Εσείς γιατί μας τιμωρείτε κ Αποστολάκη; Νερό ζητάμε , τι πιο απαραίτητο;
    Ενας Πογωνιώτης από τους 200 ψηφοφόρο σας και τις δύο Κυριακές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο