Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Μέχρι στις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις εγγραφών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ξηρομέρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Καλούνται οι Γονείς όπως σπεύσουν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά για την εγγραφή-επανεγγραφή  των παιδιών τους στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας.
    Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα παιδιά τα οποία γεννήθηκαν το έτος 2013 έως και τον Μάρτιο του έτους  2014 συμπληρώνοντας  τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τριάντα (30) μήνες ζωής.
  Η προθεσμία εγγραφής και προσκόμισης των δικαιολογητικών είναι έως την  
30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016. 
Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα πραγματοποιούνται εγγραφές και όσα παιδιά δεν εγγραφούν έως αυτήν  δεν θα γίνονται δεκτά στους Παιδικούς Σταθμούς.

     Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι εφόσον κάποια παιδιά κληρωθούν από τον Ασφαλιστικό Φορέα του ΟΓΑ ότι δικαιούνται επιχορήγησης και δεν έχουν εγγραφεί στους Παιδικούς Σταθμούς δεν θα μπορεί να χορηγηθεί αντίστοιχη βεβαίωση.......

 

Για να πραγματοποιηθεί η εγγραφή νηπίου στο αντίστοιχο Σταθμό απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1)-Αίτηση του γονέα για εγγραφή του νηπίου.
2)-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
3)-Αντίγραφο ταυτότητας μητέρας .
4)-Ιατρική βεβαίωση για την καλή πνευματική, σωματική υγεία και  σωματική αρτιμέλεια  του νηπίου καθώς και βεβαίωση mantoux.
5)-Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/86 για την παραλαβή των νηπίων.
6)-Άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας, όταν πρόκειται για αλλοδαπούς γονείς.

 Για επανεγγραφές παιδιών απαιτείται μόνο η αίτηση του γονέα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ  «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ
ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

1.-Οι μητέρες οι οποίες έχουν το δικαίωμα (δεν εργάζονται) πρέπει άμεσα εκκινήσουν διαδικασία έκδοσης  Δελτίου – Κάρτας ανεργίας  καθώς και  βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τον ΟΑΕΔ. 
  Δεν μπορούν να εκδώσουν Δελτίο Ανεργίας οι μητέρες οι οποίες  απασχολούνται ως μισθωτές (ΙΚΑ) ή αυτοαπασχολούμενες (ΟΑΕΕ) ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα (ΟΓΑ). 
   Οι  μητέρες οι οποίες δεν είναι ασφαλισμένες  στον  ΟΓΑ, αλλά είναι ασφαλισμένος μόνο ο σύζυγος τους , θα  πρέπει να προβούν άμεσα  στην έκδοση  Δελτίου Ανεργίας, γιατί δεν θα έχουν δικαίωμα  συμμετοχής  στο πρόγραμμα.

2.-Επίσης, θα πρέπει να έχουν υποβάλει την φορολογική τους δήλωση και να έχει εκδοθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα για το Φορολογικό έτος 2015 (1/1/2015-31/12/2015).

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ

   ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο