Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Βαρβαρότητα: Κόπηκαν πολλά δέντρα από τη ρίζα στη ΒΟΝΙΤΣΑ για το έθιμο των «Αγραπνιών»

     Φορτηγά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας εν ώρα εργασίας. Την ώρα που ξεφορτώνουν υγιή δέντρα που κόπηκαν για χάρη... του εθίμου των "αγραπνιών".

       Την οργή πολλών κατοίκων της Βόνιτσας έχει προκαλέσει το κόψιμο δεκάδων υγιών δέντρων στη περιοχή «Χώρα» και τα οποία  κόπηκαν από την ρίζα και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με φορτηγά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στο προαύλιο χώρο των Αγίων Αποστόλων όπου και παραδόθηκαν στη φωτιά για χάρη... του εθίμου των "αγραπνιών".
     Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν οι κάτοικοι διερωτώνται γιατί ο Δήμος δεν απευθύνθηκε νωρίτερα στο Δασαρχείο Αμφιλοχίας για τη διάθεση καυσόξυλων από τα δημόσια δάση της περιοχής μας για τις ανάγκες διατήρησης του εθίμου, ώστε να αποφευχθεί η κοπή των δέντρων (κυπαρίσσια, ευκάλυπτοι, κ.α) και να υπάρχει σήμερα ένα βάρβαρο πραγματικά θέαμα στη περιοχή «Χώρα».......

 
Τα ερωτήματα εύλογα και τα σχόλια καυστικά: 
Ποιος ή ποιοι αποφάσισαν και έκοψαν τα δέντρα;», «Κάποιοι προσπαθούν να φυτεύουν δέντρα και άλλοι τα κόβουν;», «Τι τους έφταιξαν τα δέντρα;», «Από το δασαρχείο έγινε αυστηρή εποπτεία και έλεγχος, ώστε να αποφευχθούν παρανομίες;», «Υπάρχει συναίνεση του δημοτικού συμβουλίου;», "Δεν υπάρχει καμιά αρμόδια υπηρεσία να τους σταματήσει; π.χ. Δασαρχείο; ή κάνουν τα στραβά μάτια ενώ κόβονται χλωρά δέντρα", "Ποιος έδωσε την εντολή για την μεταφορά απο το δήμο;", κ.α……




6 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια! Κόπηκαν τοσα υγιή δέντρα απλα για τα κάψουν κάποιοι κ να συντηρούν εναν εθιμο που δεν ειναι κάτι παραπανω από εναν "Γληγορακη του Πάσχα". Οποιος εχει αντιρρήση ας δει ένα βιντεο που κυκλοφορεί γεμάτο βωμολοχιες και μάλιστα μεσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, πισω από την εκκλησια των Αγίων Αποστόλων...Αν αυτό ειναι πολιτισμός, τι να πω;
    Αν ισχύουν τα όσα λέει το άρθρο και υπάρχει παρανομία ας παρέμβει το Δασαρχείο και να πέσουν μηνύσεις.
    Δεν μπορει ο καθενας να κανει οτι του καπνισει απλα για να κάνει το κέφι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η δημοτική αρχή μας έδειξε τι σημαίνει πολιτισμός, βωμολοχίες, πρατινες και δυστυχώς και άλλα. Αυτή είναι η μόρφωση τους και αυτό κάνουν. Κρίμα τα δέντρα που κόπηκαν που σημαίνει ομορφιά και υγεία. Συνεχίστε έτσι άρχοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φερεντινος υπαρχει;Λιαπης πουθενα;Κυριοι δεν φταιει ο Αποστολακης καλα μας κανει αφου μονος του ειναι και αντιπολιτευση και συμπολιτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τις ημέρες του Πασχα ήμουν στην Πάλαιρο.Εγκατάλειψη και αίσχη.Πήγα στον Αγιο Δημήτριο και το φορτηγάκι του Δήμου άδειαζε κλαδιά και σκουπίδια στην άκρη του δρόμου.Το νεκροταφείο χάλια και κάποιοι φιλότιμα να καθαρίζουν μόνοι τους.Μάλιστα μου έκανε εντύπωση πρώην δήμαρχος να κόβει κλαδιά.Κύριοι ελπίζω το καλοκαίρι που θα ξαναέρθω να είναι καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχουμε και λέμε ,τα γελάδια του μπάρμπα του δημάρχου βόσκουν αμέριμνα στην σαλτινη...εκοψε δέντρα ειδικά τα κυπαρισια πίσω στην χώρα για να ζεστάνει αυτούς που μπεκροπινουν και βωμολοχούν πίσω από το ιερό των αγιων αποστολων ,πολιτιστικές εκδηλώσεις του κωλου (προβατίνες,άλογα...σαρδέλες)....η αντιπολίτευση του δήμου ΔΕΝ καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες του δημάρχου.

    Προβλέπω στις επόμενες εκλογές ο Καρυ να χτυπήσει σταλινικά ποσοστά και θα επανεκλεχθεί με 80% από την Πρωρη Κυριακή.

    Κάκιστος δήμαρχος και κάκιστος λαός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχώς που όταν ήταν αντιδήμαρχος δεν επέτρεψε να γίνει το έθιμο. Και πάλι ευτυχώς που κάποιοι δεν ενοχλήθηκαν από το έθιμο αλλά από τη κοπή δέντρων, που είναι πράξη κατακριτέα. Να ξεχωρίσουμε τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο