Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Μετά τις μπάρες, ήρθαν οι γλάστρες!

      Μια όμορφη "πινελιά" στο Παραλιακό δρόμο της Βόνιτσας αποτελούν οι μεταλλικές γλάστρες που έχουν τοποθετηθεί από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, στη μέση του δρόμου και έτσι με αυτό τον τρόπο θα εμποδίζεται η παράνομη στάθμευση, όπου καθημερινά, ειδικά σε ώρες αιχμής η κατάσταση ήταν ανυπόφορη
     Όλοι γνωρίζαμε το χάλι με τα αυτοκίνητα επάνω στο παραλιακό δρόμο (το είχε επισημάνει πολλές φορές ο Κώστας Τριαντακωνσταντής) που στιγμάτιζε αρνητικά και βεβήλωνε την εικόνα της πόλης. 
    Αυτή η επιλογή του Δήμου είναι προς την σωστή κατεύθυνση....

     Βέβαια είναι άξιο απορίας γιατί στην εκπόνηση της μελέτης από ότι φαίνεται δεν σχεδιάστηκε τρόπος για την απρόσκοπτη διέλευση μεγάλων οχημάτων από τον παραλιακό δρόμο, εν προκειμένω όπως τα τουριστικά πούλμαν, τα πυροσβεστικά οχήματα (για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της περιοχής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης), κ.α..........


    Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μόλις προχθές τουριστικό πούλμαν που επισκέφτηκε το Κάστρο, δεν χωρούσε να περάσει  λόγω της στενότητας του δρόμου:  


Το πούλμαν δεν μπορούσε να προχωρήσει παραπέρα, λόγω της στενότητας του δρόμου….


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΚΙ ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ 10 ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ 
                    Να θυμίσουμε ότι πριν 10 μήνες από την Δημοτική αρχή με διθυράμβους τοποθέτησε ηλεκτρονικές μπάρες για την απαγόρευση των αυτοκίνητων στην παραλία, αλλά  όπως όλα δείχνουν αφού τοποθετήθηκαν γλάστρες, η λειτουργία τους αναστέλλεται. 
   Εύλογα αναρωτιέται κάποιος δημότης: Αφού τοποθετήθηκαν οι γλάστρες τότε τι χρειάζονταν οι ηλεκτρονικές μπάρες και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική εποχή για τις οποίες ξοδεύτηκαν 15.000 ευρώ. Ο απόλυτος παραλογισμός. Με άλλα λόγια… Ελλάς το μεγαλείο σου!


      Να τονίσουμε κλείνοντας  ότι πρέπει όλοι  να υποστηρίξουν το μέτρο που εμποδίζει τη παράνομη στάθμευση γιατί θα είναι προς όφελος της πόλης. Αλήθεια υπάρχει έστω και ένας κάτοικος που επιθυμεί να επανέρθει η προηγούμενη κατάσταση με τα αυτοκίνητα επάνω στο πλακόστρωτο;

ΠΡΙΝ

ΤΩΡΑ





22 σχόλια:

  1. Ομορφυνε ο τόπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λεφτά έχουμε για να δίνουμε σε απευθείας αναθέσεις για μπάρες ,είπαμε ότι δεν μας αρέσει ο τουρισμός και ο πολιτισμός στον Δήμο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλες 15000€ οι γλάστρες και ενταξει είμαστε Γιαυτο μπήκαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και πολύ καλά έκαναν. Αφού μυαλό δεν βάζουμε και θέλουμε να πίνουμε το καφεδάκι μας στην παραλία με θέα το αυτοκίνητο μας!!!!!! Όσο για το λεωφορείο ας τα παρκαρουν στο πάρκινγκ κοντά στο φαρο και οι επιβάτες να περπατήσουν λίγο να ξεμουδιασουν να δουν και την ωραία Βόνιτσα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΗ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΜΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ;ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ;ΤΟ ΣΚΕΠΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;ΤΙΣ ΠΡΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ανοησία κάποιες φορές δεν έχει όριο στην περιοχή μας.

    Οι μπάρες μια χαρά έκαναν την δουλειά τους.Δεν χρειάζονταν ...γλάστρες καταμεσής του δρόμου.
    Είναι ζήτημα χρόνου τα δίποδα ζώα ( κοινώς κατσαπλιάδες) που κατεβαίνουν καβάλα στα αυτοκίνητά τους για φραπέ στην παραλία να εξαφανίζουν τις γλάστρες.
    Ηδη από τον Σούφη μέχρι και τον Μπαρδόλια καβαλάνε την παραλία και αράζουν κάθετα πάνω στα κράσπεδα της προκυμαίας.

    Δεν καταλαβάινω γιατί να μην είναι μόνιμα απαγορευμένη η πρόσβαση στην παραλία στους μηχανοκίνητους κατσαπλιάδες.
    Ας κείνουν οι μπάρες απο τις 10 το πρωί ώς τα μεσάνυχτα.

    Είναι ηλίθιες οι δημοτικές αρχές της Λευκάδας και της πρέβεζας που απαγορευουν την πρόσβαση σε επιλεγμένα σημεία και ΔΕΝ επιλέγουν γλάστρες;;

    Eδώ σακάτεψε τα πευκα πίσω στην χώρα, στις γλάστρες θα κολούσε ο δήμαρχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρωτήστε κύριοι "φωστήρες" τό δήμο Πρέβεζας καί Λευκάδας πώς γίνεται νά έχουν τίς παραλίες τους χωρίς αυτοκίνητα αφού δέν υπάρχουν "μπάρες-γλάστρες-πυθάρια" καί όλες τίς ακαλαίσθητες καί φαεινές ιδέες πού έχετε κατά καιρούς.
    Βέβαια πρέπει νά ξεπληρωθούν προεκλογικά γραμμάτια οπότε.....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρωτήστε κύριοι "φωστήρες" τούς δήμους Πρέβεζας-Λευκάδας νά σάς ενημερώσουν πώς κρατάνε τίς παραλίες τους χωρίς αυτοκίνητα καί χωρίς νά πετάμε χρήματα σέ "γλάστρες-πυθάρια-μπάρες" καί όλες αυτές τίς ακαλαίσθητες αηδίες.
    Βέβαια υλοποιούμε προεκλογικές δεσμεύσεις οπότε ο νοών νοήτω................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΞΕΡΑΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΥΤΑ .ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΘΕΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν έψαχνες και ρωτούσες χωρίς μαύρη προπαγάνδα (γιατί ΟΛΑ σου φταίνε μ' αυτό το Δήμαρχο), θα μάθαινες ότι οι μπάρες λειτουργούσαν από 17:00 μέχρι το επόμενο πρωί 07:00. Δεν έλυναν το πρόβλημα της στάθμευσης κατά τη διάρκεια της μέρας, πρωτοφανές φαινόμενο σε ολόκληρη τη χώρα. Άρα, η λύση που έδωσε ο Δήμαρχος ήταν η καλλίτερη και δοκιμασμένη. Αλλά, παρά τις γλάστρες, κάποιοι "έξυπνοι" βρήκαν την εύκολη λύση να παρκάρουν απάνω στη παραλία ή να μετακινούν τις γλάστρες. Άλλος καταστηματάρχης κατηγορεί το δήμο γιατί έχασσε πελατεία και αγνοεί ότι δουλεύει ακριβώς γιατί είναι στη παραλία . Η ΘΕΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ Η ΗΡΕΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.
    Δεν περίμενα καμμιά καλή κουβέντα, αλλά όλα αυτά εξασφαλίζουν κι άλλξ 5ετία στον Αποστολάκη. Βρείτε άλλο τρόπο να τον πολεμήσετε.
    ΥΓ Το δημοσιαύσεις ή όχι , μου φτάνει που το γνωρίζεις, όπως και τόσοι άλλοι ορθά σκεπτόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί οι μπάρες..δουλευαν μόνο 5 με 7;;

      Ο σάκος της χτύπησε??

      Η μπουρδολογία πάει σύννεφο.

      Εάν ο δήμαρχος ήθελε (που ΔΕΝ θέλει) να τα βάλει με τις καφετέριες θα είχε ξηλώσει το αίσχος μπροστά στο δημαρχείο ( ο Σόλωνας είναι κράτος εν Κράτει) καθώς επίσης και τα παραπήγματα στο μνημείο των πεσόντων


      Επαναναλαμβανω είναι ανιητοι οι δήμαρχοι της Πρέβεζας και Λευκάδας και είναι έξυπνος ο δικός μας που δεν έχει την εφυια να αλλάξει την ώρα που ανοίγουν και κλείνουν οι μπάρες??

      Μα τι διάολο από GPS απόμακρου δορυφόρου δένονται εντολές οι μπάρες??

      Αλλα εδώ κατέστρεψε τα πεύκα πίσω στην χώρα...στις γλάστρες θα μιλήσει.???

      Υπάρχουν που είναι εκατό χρόνια μπροστά...δήμος Τρικάλων...και υπάρχουν και δήμοι που είναι 200 χρόνια πίσω...δημος Βόνιτσας

      Διαγραφή
  12. Το κυκλοφοριακό είναι ένα πρόβλημα που δεν λύνεται με αφορισμούς και «χαριτολογίες» από γραφικούς «συγκοινωνιολόγους». Ούτε φυσικά με τις γλάστρες….
    Συγχωρείστε μου την κάπως ειρωνική διάθεση και ψάξτε να βρείτε πιο σοβαρούς και αποτελεσματικούς τρόπους επίλυσης. Απελευθερώστε τους δρόμους από όλους αυτούς που κοιτάνε μόνο τη δική τους «βόλεψη», φτιάξτε φτηνά και λειτουργικά παρκινγκ και όχι άχρηστους πεζόδρομους για τραπεζοκαθίσματα και τότε δεν θα ζηλεύετε άλλες πόλεις με διαφορετική λειτουργικότητα και διαφορετική νοοτροπία κατοίκων….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μένω στην άκρη της πόλης και θέλω να κατέβω στη παραλία της Βόνιτσας με το αυτοκίνητο μου για ένα καφέ. Όμως από ότι βλέπω απαγορεύεται να παρκάρω στο κέντρο. Μήπως υπάρχει αστικό λεωφορείο και δεν το ξέρω;… Μήπως έχουμε υπόγειο μετρό και δεν το έχω καταλάβει;.., Μήπως υπάρχει τρόλεϊ και δεν το έχω δεί; Κάποιος πρέπει να προτείνει κάτι διαφορετικό για να βολευτούμε όλοι μας….
    Ένας Απλός Βονιτσάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλε κατεβα με τα ποδαράκια σου!!!

      Κάνεις καλο και στην τσέπη σου και στο εμπορικό ισοζυγιο(καύσιμα)

      Αυτη η πόλη χάλασε από όταν όλοι οι Κουτιβηδες αποφάσισαν να αντικρύσουν θαλασα!!

      Πίσω βάρβαροι χωριάτες...

      Διαγραφή
    2. παρε το αυτοκινητάκι σου, πήγαινε πισω από τη Χώρα, άφησε το αυτοκινητάκι σου στο παρκινγκ και κοψτ'το με τα πόδια σε οποια καφετέρια ΘΕΣ να απολαύσεις την καφεδαρα σου.
      Ένας επίσης απλός Βονιτσανος.

      Διαγραφή
  14. Δήμαρχε, να ξαναεπιτρέψεις το πάρκινγκ στη πλατεία, για να αρχίσει πάλι ο καθηγητής (;). Να φτιάξεις δέστρες για τα άλογα, να ξαναρχίσουν οι πολιτισμένοι του δήμου. Δεν έπρεπε να ξαναβάλεις τις γλάστρες της προηγούμενης δημαρχίας σου στο δ. Ανακτορίου, γιατί με τα αυτοκίνητα στη παραλία δούλευε ο τζεφριός και είμασταν παγκοσμιο φαινόμενο. Κι αυτό μας το στέρησες. Σβήσε τα φώτα στο κάστρο για οικονομία. Δώσε δωρεάν το νερό γιατί είναι κοινωνικό αγαθό και όταν παθαίνει βλάβη το δίκτυο , όλη η κοινωνία θα εργάζεται για την αποκατάστασή της. Άσε ελεύθερη τη Σάλτινη για να έρχονται οι ρομά τουρίστες. Πιστεύω ότι έτσι θα αρχίσεις να ικανοποιείς το κοινό αίσθημα. Τέτοιοι είμαστε . ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ - ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτω τα χέρια από την Σαλτίνη ...βοσκουν αμεριμνα τα γελάδια του μπάρμπα του Δημάρχου.

      Διαγραφή
  15. Εσύ καροβονιτσιώτη Αηδημητριώτη, αν έμενες στο κέντρο της Αθήνας σου, πόσα χιλιόμετρα θα περπατούσες για τη στάση ή όπου πάρκαρες το ΙΧ σου, πόση ώρα θα έχανες για να πας Γλυφάδα για καφέ, και τι θα έλεγες αν , 3 μέτρα μακρυά από τη θάλασσα, αντί για θάλασσα έβλεπες αυτοκίνητα ; ΝΤΙΠ ΜΥΑΛΟ ρε ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ;
    Αν σου αρέσει το χωριό μας όπως μας αρέσει εμάς, διαφορετικά στη τσιμεντόπολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1ον Οι μπαρες δεν ηταν δυνατον να λειτουργουν ολη μερα και να ειναι ολη μερα η παραλια κλειστη γιατι ετσι δεν θα ηταν ευκολα προσβασιμο το παρκινγκ στην ακρη της παραλιας...για να αποσυμφοριζεται κ η κινηση στο κεντρικο..2ον οσοι απο εμας τουσ βονιτσανουσ που θελουμε να πιουμε καφε με το αμαξακι μας ξερουμε το δρομο απο τη χωρα ωστε να μην φας φαει και η κινηση στο κεντρικο προς θεου και να παρκαρουμε στο παρκινγκ πολυ απλα... μην σας πω οτι επρεπε να γινει μια μικρη νησιδα να ξεμπερδεουμε με αυτο το θεμα γιατι ειναι πιο ωραια η θεα του αμβρακικου παρα το αυτοκινητο του καθενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιατί βρε άσχετε, τα δεδομένα πρέβεζας , λευκάδας και βόνιτσας είναι λίγο διαφορετικά. Αν κλείσει η παραλία μόνιμα, μπορείς να υπολογίσεις τα αποτελέσματα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Aν κλείσει η παραλία τι θα γίνει δηλαδή, το τέλος του κόσμου;;

    Από το ηρώο έως την μαρίνα είναι 500 μέτρα.


    Θα του πέσει ο κώλος του κάθε κατσαπλιά να πάει με τα πόδια 300 μέτρα ;; ( τα υπόλοιπα διακόσια δεν έχει καφέτεριες.

    Αυτό με τις γλάστρες και τα πυθάρια (παλιότερα) ποιο εκτρωματικό μυαλό το σκέφτηκε;;

    Oι μπάρες μια χαρά μπορεί να είναι κλεισμένες από τις 10 το πρωί εως τα μεσάνυχτα.

    Θα είναι εφιαλτικό το καλοκαίρι για αυτούς που θα βολτάρουν στο νυφοπάζαρο στην παραλία...θα κουτουλάνε στις τσίγκινες γλάστρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο