Τρίτη 24 Μαΐου 2016

«Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές»: Εκδήλωση στο μουσείο Θυρρείου (Ακτίου Βόνιτσας)

Του Χρήστου Μπόνη 

      Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, από τις 26 έως τις 29 Μαΐου, σε όλη τη χώρα, την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα, με ελεύθερη είσοδο.
     Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας σε συνεργασία με  τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,  το Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου και άλλους φορείς θα υλοποιήσει στη περιοχή μας την εξής δράση:

Αρχαιολογικό μουσείο Θυρρείου
  Την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 9:00 – 13:00 θα πραγματοποιηθεί: 
•Ξενάγηση για μαθητές δημοτικού στο αρχαιολογικό μουσείο Θυρρείου με τίτλο «Θύρρειο: Η αρχαία πόλη και το περιβάλλον της».........



ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας σε συνεργασία με  τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,  το Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου και άλλους φορείς θα υλοποιήσει τις εξής δράσεις: 

Την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 9:00-13:00 εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού με τίτλο «Μια μέρα στον Αγ. Συμεών» στο μοναστήρι Αγ. Συμεώνος.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 26 και 27 Μαΐου και ώρα 9:00-13:00 εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού με τίτλο «Οι περιπέτειες της Αιχμηρής και του Ξέστρου στον Εύηνο ποταμό» στο χώρο του σχολείου.

Την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 9:00 – 13:00 θα πραγματοποιηθούν: 
•Ξενάγηση για μαθητές δημοτικού στο αρχαιολογικό μουσείο Θυρρείου με τίτλο «Θύρρειο: Η αρχαία πόλη και το περιβάλλον της».
•Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού στο αρχαιολογικό θέατρο Μακύνειας (9:00 –13.00) με τίτλο «Πρόσωπα και προσωπεία στο αρχαιολογικό θέατρο Μακύνειας».
•Ομιλία- παρουσίαση της αρχαίας πόλης Μακύνειας, κτήριο πολιτιστικού συλλόγου Μακύνειας (19:30)  

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 26310-55654 (Δ. Γαβρίνα)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο